Video lojërat fiksuese si kumari
2 posters
Faqja 1 e 1
Video lojërat fiksuese si kumari
Adoleshentët që luajnë me orë të tëra me video lojërat kanë strukturë të ngjashme të trurit me ata që janë të fiksuar pas kumarit. Përfundimi ka dalë në nga një studim mbi 14-vjeçarët të cilët luajnë vazhdimisht lojëra elektronike.
Nga skanimi i trurit del se ata që luajnë më shumë se 9 orë në javë truri u prodhon efektin patologjik që shfaqet tek lojtarët e kumarit të cilët e kanë të vështirë të heqin dorë kur janë duke humbur.
Ata që luajnë shumë kanë më të theksuar zonën e cila aktivizohet kur përjetojmë kënaqësitë kur fitojmë shumë para, kur hahet një çokollatë apo kur bëjmë seks.
Studiuesit thonë se kjo nuk është e lindur por ajo zhvillohet. E rëndësishme sipas tyre është që të kuptohet se video lojërat janë si droga.
Studimi është publikuar në revistën Translational Psychiatry. /albeu.com/
Nga skanimi i trurit del se ata që luajnë më shumë se 9 orë në javë truri u prodhon efektin patologjik që shfaqet tek lojtarët e kumarit të cilët e kanë të vështirë të heqin dorë kur janë duke humbur.
Ata që luajnë shumë kanë më të theksuar zonën e cila aktivizohet kur përjetojmë kënaqësitë kur fitojmë shumë para, kur hahet një çokollatë apo kur bëjmë seks.
Studiuesit thonë se kjo nuk është e lindur por ajo zhvillohet. E rëndësishme sipas tyre është që të kuptohet se video lojërat janë si droga.
Studimi është publikuar në revistën Translational Psychiatry. /albeu.com/
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Video lojërat fiksuese si kumari
Te nxjerrin dificit,lum prinderit per femijet e sotem.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Varësia nga kumari. A ka zgjidhje?
» Lojërat nxisin sjellje të dhunshme
» Lojërat e fëmijëve – çelës i fëmijërisë së lumtur
» Hoqën dorë nga Lojërat Olimpike për gjoks më të madh
» Del video ku Sinan Hoxha kendon duke share serbet (Video)
» Lojërat nxisin sjellje të dhunshme
» Lojërat e fëmijëve – çelës i fëmijërisë së lumtur
» Hoqën dorë nga Lojërat Olimpike për gjoks më të madh
» Del video ku Sinan Hoxha kendon duke share serbet (Video)
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi