Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Larg duart nga mashkulli im, nese vjen “tjetra” shperthen lufta  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Larg duart nga mashkulli im, nese vjen “tjetra” shperthen lufta  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Larg duart nga mashkulli im, nese vjen “tjetra” shperthen lufta

Shko poshtë

Larg duart nga mashkulli im, nese vjen “tjetra” shperthen lufta  Empty Larg duart nga mashkulli im, nese vjen “tjetra” shperthen lufta

Mesazh nga Next Wed 7 Dec 2011 - 10:06

Femra, ne syte e nje rivaleje te mundshme seksuale behet agresive, padiskum, dhe e ben pa qene probleme te vecanta, sipas nje studimi kanadez.

Kerkuesit e universitetit te Otaves, te koordinuar nga profesoresha Tracy Vaillancourt, kane analizuar reagimet femerore ne prezence te nje gruaje tjeter qe mund te konsiderohet si nje rivale e mundshme, seksuale ose jo.

Per te marre kete reagim, kane veshur te njejten grua ne menyre alternative seksi dhe te thjeshte. Nga studimi rezultoi se sjellja e femrave ndryshonte ne varesi te veshjes se si tjetra ishte e veshur.

Vaillancourt dhe koleget, kane kryer disa testime te vecanta ne nje grup me 86 studente te McMaster University di Hamilton. Pjesmarresit ishin ndare ne dy grupe, dhe ne pjesen e pare te studimit, jane akomoduar ne nje kohe ne nje dhome ku te cilen u eshte thene atyre se do te mbahej nje seance hetimi, me pas jane regjistruar konfliktet ne marredhenie.

Ne dhome sebashku me studentet ishte nje burre ne rolin e studiuesit. Ndersa ishte duke zhvilluar nje interviste, afrohet nje grua tjeter e quajtur Liza, qe shtirej si pjesmarrese ne studim, duke terhequr vemendjen e studenteve dhe nisi te bisedonte me te. Ne gjysmen e rasteve, Liza u shfaq e veshur ne menyre seksi, me minifund dhe bluze roze te ngushte, ne gjysmen tjeter ishte veshur ne menyre te thjeshte ose “serioze”. Ne te dyja situatat, Liza eshte sjelle ne te njeten menyre, duke ndryshuar vetem veshjen.
Cuditerisht, reagimet e grave ishin te ngjashme me qendrimet qe zakonisht i atribuohen meshkujve, persa i perket agresivitetit dhe konkurences, kur behet fjale per te fituar vemendjen e femrave.
Nga imazhet e regjistruar mund te shihej se si studentet reagonin ne menyra te ndryshme ne varesi te asaj qe Liza ishte veshur ne menyre seksi apo jo. Pothuajse te gjitha vajzat, me perjashtim dy, i kane ngulur syte nga koka deri tek kembet Lizes.
Pasi Liza ka lene sallen kane vershuar komentet e te qeshurat me shume ose me pak te renda. Tallja e thjeshte kishte lidhje me gadishmerine e saj “te dukshme” per te bere s***. Dikush i tha qarte studiuesit se Liza donte te bente s*** me ju, e gjera te tilla me rradhe.
Ajo qe vajzat kishin te perbashket ishte, agresiviteti ne perballje me “versionin seksi” te Lizes, ndersa kur ishte e veshur ne menyre normale, nuk kishte asnje reagim te vecante.

"Studimi tregon shkencerisht se femrat sillen menyre agresive per te dobesuar nje rivale seksi”, shprehet Vaillancourt.
Per sa kohe e konsiderojme veten “modern” dhe jetojme ne kohe moderne , truri yne eshte “antik”, shpjegon profesoresha. Ka shume hipokrizi. Kemi kete reagim instiktiv per personat qe sfidojne rregullat sociale, ne menyre te tille qe kercenon grupin”, shton Vaillancourt.
Keto femra te reja te bukura, perfaqesojne nje sektor me liberal te shoqerise. Liza ne kete rast, ka shkelur rregullin e pashkruar qe te gjitha grate duhet ta dine, behet fjale per femrat qe shtypin seksualitetin e grave te tjera”, perfundon autorja e studimit
Next
Next
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Postime Postime : 2536
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 26/01/2009
Mosha Mosha : 36

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: