Times: Myslimanët e kuptojnë demokracinë më mirë se liberalët
2 posters
Faqja 1 e 1
Times: Myslimanët e kuptojnë demokracinë më mirë se liberalët
Gazeta prestigjioze amerikane “Times” shkruan në një artikull të saj se myslimanët e kuptojnë demokracinë më mirë se liberalët. Duke iu referuar zgjedhjeve të fundit parlamentare në Tunizi dhe Egjipt, të cilat u fituan nga myslimanët, “Times” raporton se këto zgjedhje treguan se këta të fundit e kuptojnë demokracinë më mirë sesa liberalët.
Në artikull shkruhet gjithashtu se partia Nehda në Tunizi dhe ajo për Liri dhe Drejtësi në Egjipt, treguan se jo vetëm që janë më të organizuar, por edhe më të zgjuar. Fushatat e tyre elektorale ishin të fuqishme dha ato siguruan një mbështetje të madhe nga masat e gjera.
Sipas “Times” fitorja e myslimanëve në Egjipt dhe Tunizi erdhi si pasojë e shumë faktorëve. Ata krijuan aleanca edhe me parti laike, duke deklaruar se nuk do të nxjerrin kandidaturën e tyre për president të Egjiptit. Fitorja e tyre u ndikua edhe nga kontributi i madh social që ata kanë dhënë përgjatë viteve të kaluara. Gjithashtu pjesa fetare e tyre qetësoi masat se qeveria e formuar prej tyre, do të jetë transparente dhe e ndershme.(dritaislame.al/albeu.com)
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Times: Myslimanët e kuptojnë demokracinë më mirë se liberalët
epo jan me te qet ne aspekte politike jo si ata qe i marrin me shum stress
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Ç’farë shqiptarët duhet të kuptojnë mirë.
» Këngë shumë e mirë, qdo dit me dëgju nuk të mërzitet. Sami Yusuf - Perkthim Shqip A thousound times.
» Myslimanët në botë: Uniteti dhe diversiteti
» Myslimanët në Rusi kundër Shën Valentinit
» Fëmijët kuptojnë fjalët që 6-muajsh
» Këngë shumë e mirë, qdo dit me dëgju nuk të mërzitet. Sami Yusuf - Perkthim Shqip A thousound times.
» Myslimanët në botë: Uniteti dhe diversiteti
» Myslimanët në Rusi kundër Shën Valentinit
» Fëmijët kuptojnë fjalët që 6-muajsh
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi