Njerëzorë, majmunët shumë të ngjashëm me ne
2 posters
Faqja 1 e 1
Njerëzorë, majmunët shumë të ngjashëm me ne
SHBA- Kërkimet në vitet e fundit kanë treguar se sa e hollë është diferenca mes ne dhe primatëve, aq sa National Insitutes of Health amerikan i kanë kërkuar një komisioni hetimi të vendosë limitet për eksperimentimin
Të ngjashëm me njeriun majmunët kanë qenë gjithnjë, por tani shkenca, falë studimeve më specifike, po e kupton më mirë.
Duke zbuluar se shimpazetë (por edhe orangot e të tjerë) jo vetëm që luajnë në mënyrë shumë të ngjashme me fëmijët tanë, e përdorin me aftësi vegla moderne, por po të mësohen minimalisht luajnë dhe kumar, adaptojnë gjuhën me publikun që kanë përballë, dinë të kuptojnë nëse një prej tyre është më injorant ose nëse ka dicka urgjente për të komunikuar.
(ar.si/BalkanWeb
Të ngjashëm me njeriun majmunët kanë qenë gjithnjë, por tani shkenca, falë studimeve më specifike, po e kupton më mirë.
Duke zbuluar se shimpazetë (por edhe orangot e të tjerë) jo vetëm që luajnë në mënyrë shumë të ngjashme me fëmijët tanë, e përdorin me aftësi vegla moderne, por po të mësohen minimalisht luajnë dhe kumar, adaptojnë gjuhën me publikun që kanë përballë, dinë të kuptojnë nëse një prej tyre është më injorant ose nëse ka dicka urgjente për të komunikuar.
(ar.si/BalkanWeb
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Njerëzorë, majmunët shumë të ngjashëm me ne
madje ne shum raste ata jan me inteligjente se ne.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Majmunët “kung fu” sulmojnë fotografin
» Cassini dergon imazhe te nje lumi te ngjashem me NIlin ne Toke tek Titan, hene e Saturnit
» Vizitori i dehur “lufton” me majmunët (video)
» Prova e ADN-së, shqiptarët e grekët, të ngjashëm
» Zbulohet një planet i ngjashëm me Tokën, mundësi jete
» Cassini dergon imazhe te nje lumi te ngjashem me NIlin ne Toke tek Titan, hene e Saturnit
» Vizitori i dehur “lufton” me majmunët (video)
» Prova e ADN-së, shqiptarët e grekët, të ngjashëm
» Zbulohet një planet i ngjashëm me Tokën, mundësi jete
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi