Zbulimi: Miu të bëhet elefant? Duhet të kalojnë 24 milionë breza ...
2 posters
Faqja 1 e 1
Zbulimi: Miu të bëhet elefant? Duhet të kalojnë 24 milionë breza ...
Të bëhesh i madh, nuk është e lehtë. Evolucioni i të folurit, akoma një gjë edhe më e vështirë. Duhen të kalojnë të paktën 24 milion breza për të kaluar nga një madhësi e vogël, si ajo e një miu, tek ajo e një elefanti.
Ndërsa për t’u bërë të vegjël, është një proces më i shpejtë: një reduktim i anasjellë në madhësi, nga elefanti në mi, mund të jetë i mjaftueshëm për 100 mijë breza.
Llogaritja është bërë nga një grup ndërkombëtar biologësh dhe paleontologësh, të cilët kanë matur shkallën e rritjes së gjitarëve. Një studim i veçantë ky, pasi deri tani hulumtimet janë përqendruar në mikro-evolucionin, apo ndryshimet brenda të njëjtit lloj.
Nën drejtimin e dr.Alister Evans, i Universitetit Monash në Australi, grupi i bëri llogaritë dhe arriti në përfundimin se hapi për të kaluar nga miu në elefant, një ndryshim i madh ky, merr një kohë të gjatë, saktësisht, në 24 milion breza.
"Kurse për të kaluar nga madhësia e një lepuri në atë të një elefanti, duhet të kalojnë 10 milionë breza", tha Evans.
e.t/NOA
Ndërsa për t’u bërë të vegjël, është një proces më i shpejtë: një reduktim i anasjellë në madhësi, nga elefanti në mi, mund të jetë i mjaftueshëm për 100 mijë breza.
Llogaritja është bërë nga një grup ndërkombëtar biologësh dhe paleontologësh, të cilët kanë matur shkallën e rritjes së gjitarëve. Një studim i veçantë ky, pasi deri tani hulumtimet janë përqendruar në mikro-evolucionin, apo ndryshimet brenda të njëjtit lloj.
Nën drejtimin e dr.Alister Evans, i Universitetit Monash në Australi, grupi i bëri llogaritë dhe arriti në përfundimin se hapi për të kaluar nga miu në elefant, një ndryshim i madh ky, merr një kohë të gjatë, saktësisht, në 24 milion breza.
"Kurse për të kaluar nga madhësia e një lepuri në atë të një elefanti, duhet të kalojnë 10 milionë breza", tha Evans.
e.t/NOA
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Zbulimi: Miu të bëhet elefant? Duhet të kalojnë 24 milionë breza ...
e tmerrshme..........
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Rreth 1 milionë italianë i kalojnë pushimet vetëm me kafshët
» A duhet te behet regjistrimi i popullsise?
» Ja pse mashkulli bëhet më besnik kur bëhet baba!
» Familja me 6 breza
» Ja njeriu elefant : Ka nje vesh mbi shpatull
» A duhet te behet regjistrimi i popullsise?
» Ja pse mashkulli bëhet më besnik kur bëhet baba!
» Familja me 6 breza
» Ja njeriu elefant : Ka nje vesh mbi shpatull
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi