Të pakënaqurit nga jeta kalojnë kohë në Facebook
4 posters
Faqja 1 e 1
Të pakënaqurit nga jeta kalojnë kohë në Facebook
Ata që kalojnë shumë kohë në Facebook janë më pak të lumtur me jetën e tyre. Në këtë përfundim kanë arritur shkencëtarët e Universitetit të Gotenburgut (Suedi), të cilët tregojnë se shumë përdorues të internetit hyjnë në rrjetin shoqëror sapo ndezin kompjuterin.
Kjo sjellje, sipas tyre, është një varësi nga e cila rrezikohen personat me të ardhura të pakta dhe ata me arsim të ulët.
Nga sondazhi suedez doli se 85% e atyre që navigojnë në internet hyjnë çdo ditë në Facebook dhe gjysma e tyre deklaruan se gjëja e parë që bëjnë pasi ndizet kompjuteri është hyrja tek profili.
Në sondazh morën pjesë 1 mijë persona të moshës 18-73 vjeç.
“Facebook mund të bëhet një ves në mënyrë të pandërgjegjshme dhe mund të krijohet një varësi e rrezikshme”, shprehet Leif Denti i Universitetit të Psikologjisë në Gotenburg.
Përsa i përket gjinisë, femrat janë në përgjithësi më aktive se meshkujt në Facebook.
Kjo sjellje, sipas tyre, është një varësi nga e cila rrezikohen personat me të ardhura të pakta dhe ata me arsim të ulët.
Nga sondazhi suedez doli se 85% e atyre që navigojnë në internet hyjnë çdo ditë në Facebook dhe gjysma e tyre deklaruan se gjëja e parë që bëjnë pasi ndizet kompjuteri është hyrja tek profili.
Në sondazh morën pjesë 1 mijë persona të moshës 18-73 vjeç.
“Facebook mund të bëhet një ves në mënyrë të pandërgjegjshme dhe mund të krijohet një varësi e rrezikshme”, shprehet Leif Denti i Universitetit të Psikologjisë në Gotenburg.
Përsa i përket gjinisë, femrat janë në përgjithësi më aktive se meshkujt në Facebook.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Të pakënaqurit nga jeta kalojnë kohë në Facebook
Cdo dite e me shume po varen nga fcb. Une i kam harru pass
BlEro25- V.I.P Anëtarë
- Postime : 233
Gjinia :
Anëtarësuar : 06/03/2011
Mosha : 43
e fb te acaron nga 1 her je ma rehat kur ske hic sesa kur ke
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
gjeja me e pamebnduar qe mund et beje njeriu esh te postoj privatesine ne fb,,,,vetem probleme te sjell per mendimin tim,,,flas nga eksperienca,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Ndersa ata qe jan depresiv e kaloje kohen ne Twitter.
Vizitor- Vizitor
Similar topics
» Te pakenaqurit nga jeta, Facebook ilaci per te kaluar kohen
» Lopez dhe Anthony kalojnë kohë së bashku
» Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar
» Kaltrina nuk ka kohë për “Facebook”
» A po i detyron Facebook vajzat e reja të jenë më seksuale në një kohë më të hershme?
» Lopez dhe Anthony kalojnë kohë së bashku
» Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar
» Kaltrina nuk ka kohë për “Facebook”
» A po i detyron Facebook vajzat e reja të jenë më seksuale në një kohë më të hershme?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi