Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar

2 posters

Shko poshtë

Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar Empty Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar

Mesazh nga Aяtємιѕα Wed 14 Mar 2012 - 7:42

Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar 45843_1TIRANË- Femrat kalojnë shumë kohë në punë, për të cilat paguhen më pak se meshkujt. Sipas një studimi për kohën të realizuar nga INSTAT, rezulton se meshkujt janë më të favorizuar se femrat pasi kalojnë kohën në punë për të cilën paguhen mirë, ndërkohë që për seksin e kundërt është krejt ndryshe. Nga totali i punës së papaguar të kryer nga popullsia 10 vjeç e lart, meshkujt kryejnë 14%, kurse femrat 86%, që shënon një shpërndarje shumë të pabarabartë, krahasuar me vende të tjera evropiane. Nga studimi rezulton se kontributet e grave në kohë tejkalojnë burrat me afërsisht 2 orë/ditë, që nga këndvështrimi evropian, është një diferencë e madhe.

Ndryshimi mes dy gjinive tregon se meshkujt kanë mesatarisht 1,5 orë më shumë të lirë se femrat. Ndryshe nga zonat urbane, si femrat dhe meshkujt në zonat rurale shpenzojnë më shumë kohë duke punuar, por megjithatë, femrat janë grupi që shpenzon më shumë orë në punë totale, përfshirë dhe fundjavat.

Lloji i punës që bëjnë femrat dhe meshkujt lidhet shumë me gjininë në Shqipëri. Studimi i INSTAT-it evidenton faktin që nga numri total i orëve të punës së paguar të popullsisë të moshës 10 vjeç e lart, meshkujt zënë 70%, kurse femrat 30%.
(el.me/BalkanWeb)
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar Empty Re: Femrat kalojnë shumë kohë në punë të papaguar

Mesazh nga Anakonda Sat 17 Mar 2012 - 18:27

sepse jan shefet idiote.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time