Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Prodhohet nje tip i ri baterie që punon me temperaturë ambjenti People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Prodhohet nje tip i ri baterie që punon me temperaturë ambjenti People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prodhohet nje tip i ri baterie që punon me temperaturë ambjenti

2 posters

Shko poshtë

Prodhohet nje tip i ri baterie që punon me temperaturë ambjenti Empty Prodhohet nje tip i ri baterie që punon me temperaturë ambjenti

Mesazh nga Єямєℓiиdå Sat 14 Apr 2012 - 21:20

Shkencetaret e Universitetit Politeknik te Hong-Kongut kane deklaruar se kane prodhuar nje bateri qe prodhon energji nga temperarura e ambjentit.Bateria e re me baze GAFENE,konverton temperaturen e ambjentit ne jone qe shperndahen ne nje ambjent ujor,per tu konvertuar ne elektricitet.
Duket si zgjidhje për të gjitha problemet e energjisë në pajisjet e ndryshme elektronike aktualisht në qarkullim, por shpikjes se re ende i duhet të kalojë procesin e nevojshëm të shqyrtimit dhe riprovave perfundimtare,në mënyrë që të deklarohet efektiviteti i plote ne funksion. Kjo, megjithatë, nuk pengon per dhënien e një shpjegim se si bateri e re duhet të punojë.

Jonet nuk janë materie ekzotike: ato jane në thelb grimca të ngarkuara elektrikisht, të cilat kanë humbur apo fituar një ose më shumë elektrone duke ndryshuar konfigurimin e tyre atomike nga tradicionalja.

Në një tretësirë ​​ujore,joneve kanë tendencë për të lëvizur për disa qindra metra për sekondë në çdo drejtim. Në këtë situatë normale, energjia termike e këtyre joneve mund të arrijnë disa kilojoules per kilogram për nje shkallë te caktuar te temperaturës, por deri tani askush nuk kishte tentuar ndonjëherë për të gjetur një mënyrë për ta shfrytëzuar këtë energji.

Një nga të parët për ta bërë këtë ishte Zihan Xu: ai dhe kolegët e tij, ka zhvilluar një bateri me elektroda argjendi dhe ari, të vendosura mbi një rrip graphene. Është vetëm grapheneja që siguron “magjine” e nevojshme për të arritur atë që kurrë nuk kishte arritur: Ky material,ipërbërë nga një pelikul vetëm me një atom, qe eshtenë kundërshtim të vazhdueshëm me jonet e bakrit, të shpërndara në një tretësirë ​​ujore dhe në gjendje të kapi një elektron në graphene.
Єямєℓiиdå
Єямєℓiиdå
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 17963
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha Mosha : 39
Hobi Hobi : Muzika, leximi & noti

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Prodhohet nje tip i ri baterie që punon me temperaturë ambjenti Empty Re: Prodhohet nje tip i ri baterie që punon me temperaturë ambjenti

Mesazh nga Anakonda Tue 1 May 2012 - 0:15

qenka bateri interesante
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time