Në 2050-n, 400 milionë të moshuar mbi 80 vjeç
2 posters
Faqja 1 e 1
Në 2050-n, 400 milionë të moshuar mbi 80 vjeç
Të paktën 400 milionë të moshuar mbi 80 vjeç do të numërojë bota disa dekada më vonë, pikërisht në vitin 2050. 80 për qind e tyre do të jetojnë në vendet me standarde të ulëta dhe mesatare të jetesës ndërsa 100 milionë e këtyre banorëve do të jetojnë në Kinë.
Këtë fakt e nxjerrin në paj shifrat vijnë nga një raport i OBSH në Ditën Botërore të Shëndetit.
Aspekti pozitiv ka të bëjë me faktin se ecja përpara e mjekësisë ka rritur dukshëm jetëgjatësinë në botë krahasuar me 60 vjet më parë. Në vitin 1950, të moshuarit mbi 80 vjeç ishin 14 milionë.
Por ajo çka theksohet si domosdoshmëri në raport është zhvillimi i strukturave e qendrave të asistencës sidomos në vendet me të ardhura të ulëta e të mesme. /albeu.com/
Këtë fakt e nxjerrin në paj shifrat vijnë nga një raport i OBSH në Ditën Botërore të Shëndetit.
Aspekti pozitiv ka të bëjë me faktin se ecja përpara e mjekësisë ka rritur dukshëm jetëgjatësinë në botë krahasuar me 60 vjet më parë. Në vitin 1950, të moshuarit mbi 80 vjeç ishin 14 milionë.
Por ajo çka theksohet si domosdoshmëri në raport është zhvillimi i strukturave e qendrave të asistencës sidomos në vendet me të ardhura të ulëta e të mesme. /albeu.com/
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Në 2050-n, 400 milionë të moshuar mbi 80 vjeç
kismet tjemi gjall nuk i dihet jetes asnjehere
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Nëse nuk do e dinit se sa vjeç jeni, sa vjeç do e konsideronit ju vetvehten tuaj?!
» Cili do të jetë shteti më i pasur në botë në 2050?
» Në vitin 2050, meshkujt do tradhëtojnë me prostituta robotë
» Familja më e moshuar në botë
» 700 milionë njerëz në Facebook!
» Cili do të jetë shteti më i pasur në botë në 2050?
» Në vitin 2050, meshkujt do tradhëtojnë me prostituta robotë
» Familja më e moshuar në botë
» 700 milionë njerëz në Facebook!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi