Ku eshte shija ?
2 posters
Faqja 1 e 1
Ku eshte shija ?
Një pikpyetje të thjeshtë kisha unë ....filozofike, psikologjike apo shkencore ma thoni ju ….Në mënyrën tuaj më spontane…më studioze ose më të rastësishme…!?!...
Ku qëndron shija, në të ngrënët??? në gjuhë apo në ushqimin që ne hamë??
Një mjeshtër i ofroi dishepullit të tij një mollë. "Si të duket?" e pyeti "Ka shije"?.
"Oh, po.Një shije shumë të mirë!" i përgjigjet dishepulli.
Mjeshtri atëherë i beri këtë pyetje: " Ku është shija, tek molla apo tek gjuha?".
Dishepulli reflekton pak dhe filloi të bënte një arsyetim plot me komplekse: "Shija vjen nga interdipendenca,jo vetëm midis shijes së mollës dhe asaj të gjuhës,por edhe nga interdipendenca midis...
"Budallallëqe,mos fol budallallëqe!" e ndërpreu mjeshtri me inat." Përse komplikon mënyrën tënde të të menduarit? molla është e mirë.Mjafton kjo për të shpjeguar shijen.Ndjenja që ka gjuha kur ha mollën është e mirë.Nuk ka nevojë për të thënë më shumë".
Ku qëndron shija, në të ngrënët??? në gjuhë apo në ushqimin që ne hamë??
Një mjeshtër i ofroi dishepullit të tij një mollë. "Si të duket?" e pyeti "Ka shije"?.
"Oh, po.Një shije shumë të mirë!" i përgjigjet dishepulli.
Mjeshtri atëherë i beri këtë pyetje: " Ku është shija, tek molla apo tek gjuha?".
Dishepulli reflekton pak dhe filloi të bënte një arsyetim plot me komplekse: "Shija vjen nga interdipendenca,jo vetëm midis shijes së mollës dhe asaj të gjuhës,por edhe nga interdipendenca midis...
"Budallallëqe,mos fol budallallëqe!" e ndërpreu mjeshtri me inat." Përse komplikon mënyrën tënde të të menduarit? molla është e mirë.Mjafton kjo për të shpjeguar shijen.Ndjenja që ka gjuha kur ha mollën është e mirë.Nuk ka nevojë për të thënë më shumë".
An0nim- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Sarande
Postime : 2383
Gjinia :
Anëtarësuar : 28/03/2012
Mosha : 34
Re: Ku eshte shija ?
un mendoj se shija eshte tek ushqimi qe hame;prsh.kur mund te ham dicka te kripur ndjejme nevojen per te pire uje ose mund te mbyllim syte direkt,ndersa po te ham dicka te embel mund te na pelqeje
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Ku eshte shija?!?
» Dëgjimi, takti e shija
» Zbulohet shija e gjashte: Yndyra
» A është e mundur që, pa patur aspak dyshim, të dallojmë se ç'është e mirë apo e keqe?!
» Obama: Bin Laden është vrarë; drejtësia është vënë në vend
» Dëgjimi, takti e shija
» Zbulohet shija e gjashte: Yndyra
» A është e mundur që, pa patur aspak dyshim, të dallojmë se ç'është e mirë apo e keqe?!
» Obama: Bin Laden është vrarë; drejtësia është vënë në vend
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi