Të jesh i sjellshëm është gjenetike
2 posters
Faqja 1 e 1
Të jesh i sjellshëm është gjenetike
Mendohej se të jesh i sjellshëm mësohej në shkollë ose na e mësonin prindërit, por duket se disa njerëz thjesht kanë lindur të mirë ndërsa të tjerët kanë lindur për të qenë më pak të tillë.
Këtë gjë e kanë në dorë gjenet të cilat i bëjnë njerëzit që i mbartin të jenë më të sjellshëm dhe më të edukuar.
Psikologët e Universitetit të Bufalos janë shprehur se disa njerëz kanë disa gjene që kontrollojnë oksitocinën, e cila është një hormon që bashkon çiftet me njëri-tjetrin, madje dhe nënat me fëmijët e tyre.
Ndaj, personat që i kanë këto gjene janë dukshëm më shpirtmirë e më të këndshëm se të tjerët.
Këtë gjë e kanë në dorë gjenet të cilat i bëjnë njerëzit që i mbartin të jenë më të sjellshëm dhe më të edukuar.
Psikologët e Universitetit të Bufalos janë shprehur se disa njerëz kanë disa gjene që kontrollojnë oksitocinën, e cila është një hormon që bashkon çiftet me njëri-tjetrin, madje dhe nënat me fëmijët e tyre.
Ndaj, personat që i kanë këto gjene janë dukshëm më shpirtmirë e më të këndshëm se të tjerët.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Të jesh i sjellshëm është gjenetike
normale un ja kom kput koken tezes qe npamje e deri nsjellje *(aaahahaah lol interesante kjo)
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Vendet ku eshte mire te jesh femer
» A është më mirë të jesh i arsimuar dhe i paditur apo të jesh i ditur dhe i paarsimuar?
» Të jesh i krisur është edhe të jesh i arsyeshëm,
» A eshte nder te jesh apo te mos jesh e virgjer?
» Keq eshte te jesh...
» A është më mirë të jesh i arsimuar dhe i paditur apo të jesh i ditur dhe i paarsimuar?
» Të jesh i krisur është edhe të jesh i arsyeshëm,
» A eshte nder te jesh apo te mos jesh e virgjer?
» Keq eshte te jesh...
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi