A është më mirë të jesh i arsimuar dhe i paditur apo të jesh i ditur dhe i paarsimuar?
3 posters
Faqja 1 e 1
A është më mirë të jesh i arsimuar dhe i paditur apo të jesh i ditur dhe i paarsimuar?
Të themi p.sh. një inxhinier apo një ekonomist i diplomuar është i arsimuar në një lëmi specifike por nuk ka njohuri mbi rrobaqepësi apo këpucëtari apo mbathje kuajsh apo ...ka shembuj të shumtë....të dy janë profesionistë në lëmin e tyre por dallon për nga marrja e diturisë....( në këtë rast rrobaqepësja përdorë veprimet aritmetike që inxhinieri apo ekonomisti i përdorë) por çështja qëndron në kuptimin se nuk është vetëm arsimimi formal( në institucione shkollore) e vetmja metodë e arritjes së diturive por dituria arrihet edhe përmes arsimimit joformal, peripecive në jetë, praktikës si p.sh. trashëgimin e diturisë profesionale nga nëna, babai apo nga familja dhe rrethi ku edukohet.[/b
-[b]Gjëja më e rëndësishme gjatë zhvillimit të një personi, e që nuk e mëson nga arsimimi formal ( shkolla) është formimi i personalitetit, të bëhesh një person i denjë me një edukatë të mirëfilltë, të dish të bësh vlerësime të drejta, të kesh moral që i përshtatet rrethit social ku jeton, të mësosh kodet e mirësjelljes sociale etj...fatkeqësisht një lëndë e tillë nuk zhvillohet dhe se këtë dituri nuk e fiton nga arsimimi por nga rrethi ku jeton, familja që të edukon si dhe përjetimet dhe imitimet e rrethit që personi i merr e i bënë të vetat.
Çfarë mendoni ju?
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: A është më mirë të jesh i arsimuar dhe i paditur apo të jesh i ditur dhe i paarsimuar?
asukush nuk ka lindur i ditur;edhe shkenctaret e medhenj jon te arsimuar prandaj jan te ditur;me mir i paditur edhe i arsimuar;sepse arsimi osht gjithshka
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Re: A është më mirë të jesh i arsimuar dhe i paditur apo të jesh i ditur dhe i paarsimuar?
Jeta eshte nje shkolle.... Disa njerez pa pasur mundesin per t'u arsimuar kane mbetur ashtu por nuk dmth qe jane te paditur... Ka dhe prej tyre qe kane nje diplom por nuk kane njohuri... Por nje njeri qe nuk ka pasur mundesi per shkollim ai faktikishte eshte shkolluar ne menyre autodidakte dhe vlene shume me shume se nje njeri qe ka nje diplom e nuk dine gje...
Besa- Princeshë
- Vendbanimi : Ne zemren e trojeve shqipatre
Postime : 1402
Gjinia :
Anëtarësuar : 15/10/2011
Mosha : 38
Hobi : muzika,leximi
Similar topics
» Vendet ku eshte mire te jesh femer
» Më mirë të jesh vetëm "mendje" apo më mirë të jesh vetëm "zemër"?
» Të jesh i krisur është edhe të jesh i arsyeshëm,
» A eshte nder te jesh apo te mos jesh e virgjer?
» Me mire te jesh femer apo mashkull?
» Më mirë të jesh vetëm "mendje" apo më mirë të jesh vetëm "zemër"?
» Të jesh i krisur është edhe të jesh i arsyeshëm,
» A eshte nder te jesh apo te mos jesh e virgjer?
» Me mire te jesh femer apo mashkull?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi