Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Dobësimi i shikimit është i lidhur me vdekje të hershme People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Dobësimi i shikimit është i lidhur me vdekje të hershme People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dobësimi i shikimit është i lidhur me vdekje të hershme

2 posters

Shko poshtë

Dobësimi i shikimit është i lidhur me vdekje të hershme Empty Dobësimi i shikimit është i lidhur me vdekje të hershme

Mesazh nga WebMaster Thu 22 Oct 2009 - 6:01

Dobësimi i shikimit është i lidhur me vdekje të hershme Dobesimi-shikimit-300x195Studiuesit australianë të Westmead Millennium Institute nga Sydney bëjnë të ditur se dobësimi i shikim të përsonat e moshuar është i lidhur edhe me jetë më të pakët.
Janë hulumtuar 3600 persona, të cilët në fillim të studimit kanë qenë 49 vjeçar, kanë treguar se prania e vështirësive në shikim, e cila nuk ka qenë e mundur të përmirësohet, është lidhur me deri në 35% rrezik më të madh për vdekje në 13 vitet e ardhshme.
Të personat më të rinj se 75 vjet vështirësitë në të shikuar kanë qenë të lidhura me rrezik dyfish më të madh për vdekje, ka shkruar revista mjekësore Archives of Ophthalmology.
Shkencëtarët besojnë se këto rezultate mund të shpjegohen me ndikimin e problemeve me pamjen në vështirësitë për lëvizje, ndërsa lidhen edhe me gjasat për dëmtime më të mëdha fizike dhe izolim shoqëror.
Personat më të vjetër në moshë të cilët lëvizin më pak, shumicën e rasteve ngurrojnë të drejtohen te mjeku edhe kur vuajnë nga sëmundje të tjera.
Ekziston mundësia që vështirësitë në shikim të jenë të lidhura edhe me ushqimin jokualitativ, që mund të sjellë një varg sëmundjesh, thonë shkencëtarët
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Dobësimi i shikimit është i lidhur me vdekje të hershme Empty Re: Dobësimi i shikimit është i lidhur me vdekje të hershme

Mesazh nga Anakonda Wed 31 Oct 2012 - 5:52

E tmerrshme cfar semundjeje qe qenka...
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time