Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Martesat brenda gjakut jo të rrezikshme? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Martesat brenda gjakut jo të rrezikshme? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Martesat brenda gjakut jo të rrezikshme?

2 posters

Shko poshtë

Martesat brenda gjakut jo të rrezikshme? Empty Martesat brenda gjakut jo të rrezikshme?

Mesazh nga Emona Thu 3 May 2012 - 22:44

Martesat brenda gjakut jo të rrezikshme? 02S-Tech_Martesat_brenda_gjakut_jo_te_rrezikshme

Alan Bittles, një studiues australian në Universitetin Murdoch në librin e tij të titulluar “Consanguinity in Context” i publikuar në revistën e universitetit Oxford,shkruan se martesa mes kushërinjve është paragjykuar padrejtësisht.

Sipas tij, kjo martesë nuk është e rrezikshme madje do të bënte mirë edhe në ruajtjen e gjeneve dhe ADN.

Sipas Bittles, i cili është duke studiuar këtë çështje prej 35 vjetësh, 10% e popullsisë është e martuar me një kushëri të parë ose të dytë dhe veçanërisht në disa zona të Azisë dhe Lindjes së Mesme përqindja shkon deri
në 50%.

Rreziku i shfaqjes së sëmundjeve gjenetike është mbivlerësuar shprehet studiuesi.

“Rreziku ekziston por është për disa sëmundje të rralla. Nuk ka rrezik të lartë pasi shkalla e sëmundjes është vetëm në 4% të rasteve nga këto martesa dhe si rrjedhojë e disa sëmundjeve të rralla. 90% e këtyre martesave nuk paraqesin asnjë rrezik”, shprehet Bittles.

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Martesat brenda gjakut jo të rrezikshme? Empty Re: Martesat brenda gjakut jo të rrezikshme?

Mesazh nga Anakonda Mon 7 May 2012 - 0:26

qofsha hutu me u martu me nje te gjakut tim
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time