Mendja kundër zemrës - Zemra kundër mendjes (?!)
2 posters
Faqja 1 e 1
Mendja kundër zemrës - Zemra kundër mendjes (?!)
Lexova diku:
"Të jesh i mençur" deri më tash ka qenë të kesh koeficientin e lartë të inteligjencës (IQ).
Shkenca moderne sot konkludon se, individët që shoqeria i konsderon te suksesshem dhe njerëzit individualisht më të kënaqur nuk janë ata që rastësisht "ua ka dhanë Zoti" inteligjencën racionale. Realizimi i plotë i personalitetit të një individi varet nga ajo që sot po quhet inteligjenca emocionale."
Pra, banalisht thjeshtuar i bjen: kontrollimi apo menaxhimi i emocioneve. (Kush e ka në dorë: Mendja apo zemra?)
I ngacmuar nga kjo, deshta me e gjujtë këtu si pyetje për dardanët, çka mendoni ju për dihotominë (ndarjen, luftën) mendje - zemër.
Qendra e mendimeve dhe emocioneve është truri, por të gjitha shpenzimet i paguan zemra.
Si ka ndodhur ky adresim i te gjitha emocioneve te zemra? ... adresime të formës: ...duro zemer e mos plas... duro zemer qysh duron mali me borë... më ka prekë në zemër... etj etj
Burimi i Temes eshte Marr tek Dardania ketu bisedohet shqip.
"Të jesh i mençur" deri më tash ka qenë të kesh koeficientin e lartë të inteligjencës (IQ).
Shkenca moderne sot konkludon se, individët që shoqeria i konsderon te suksesshem dhe njerëzit individualisht më të kënaqur nuk janë ata që rastësisht "ua ka dhanë Zoti" inteligjencën racionale. Realizimi i plotë i personalitetit të një individi varet nga ajo që sot po quhet inteligjenca emocionale."
Pra, banalisht thjeshtuar i bjen: kontrollimi apo menaxhimi i emocioneve. (Kush e ka në dorë: Mendja apo zemra?)
I ngacmuar nga kjo, deshta me e gjujtë këtu si pyetje për dardanët, çka mendoni ju për dihotominë (ndarjen, luftën) mendje - zemër.
Qendra e mendimeve dhe emocioneve është truri, por të gjitha shpenzimet i paguan zemra.
Si ka ndodhur ky adresim i te gjitha emocioneve te zemra? ... adresime të formës: ...duro zemer e mos plas... duro zemer qysh duron mali me borë... më ka prekë në zemër... etj etj
Burimi i Temes eshte Marr tek Dardania ketu bisedohet shqip.
Re: Mendja kundër zemrës - Zemra kundër mendjes (?!)
mendoj se kontrollimit te emocioneve ose ndjenjave e ka mendja,pasi zemra e shkrete mund te rrahe edhe per personin qe urren me shum ne ket bote.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Kush "bertet" me shume: zemra apo mendja..?
» Lekundja e mendjes Tone ?
» Milani kundër Barcës – Reali kundër Unitedit
» Konflikti mes mendjes dhe epshit..
» Lekundja e mendjes Tone ?
» Milani kundër Barcës – Reali kundër Unitedit
» Konflikti mes mendjes dhe epshit..
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi