Të dalësh në pension 80 vjeç
2 posters
Faqja 1 e 1
Të dalësh në pension 80 vjeç
Fëmijët e lindur në vitin 2012, mund të dalin në pension vetëm kur të mbushin 80-vjetorin e tyre, tregoi një studim i kryer në vendet e Europës Perëndimore.
Studimi mori parasysh faktorët që kanë detyruar qeveritë e shumë vendeve të debatojnë për moshën e daljes në pension, midis të cilave rritjen e jetëgjatësisë, kosto e madhe financiare e pensioneve dhe përmirësimi i cilësisë së jetës.
Ndonëse studimi u fokusua në vendet më të zhvilluara të kontinentit, është e qartë që ai është i vlefshëm edhe për Shqipërinë, një vend që gjithashtu ka filluar ta ndiejë barrën e rëndë buxhetore të kostos së pensioneve.
Aktualisht, shumica e vendeve europiane, përfshi shtetin tonë, aplikojnë moshën 65-vjeçare për daljen në pension të meshkujve dhe 60 për femrat, por gradualisht, kufiri ka filluar të ngrihet me së paku dy vjet në shumë vende të BE-së.
Sipas studimit, besohet se kjo tendencë do të vazhdojë të rritet vazhdimisht, me të paktën 1-2 vjet rritje të moshës së daljes në pension, si një mënyrë e efektshme për të reduktuar barrën fiskale.
Në bazë të përllogaritjes, gjithmonë nëse përmirësimi i cilësisë së jetës dhe rritja e jetëgjatësisë do të ecë me të njëjtet ritme si në dekadat e fundit, fëmijët e sapolindur mund të presion të dalin në pension 80 vjeç nëse janë meshkuj dhe 77 për gratë.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Të dalësh në pension 80 vjeç
trroj 80 vjece lype ku ta gjej
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Nëse nuk do e dinit se sa vjeç jeni, sa vjeç do e konsideronit ju vetvehten tuaj?!
» Te dalesh nga trupi yt eshte e mundur??
» Kirurgët më të mirë nga 35-50 vjeç
» “Nuk ta lëshoj dorën derisa të dalësh prej këtu”
» Monstra i Korçës, merrte pension në Gjermani
» Te dalesh nga trupi yt eshte e mundur??
» Kirurgët më të mirë nga 35-50 vjeç
» “Nuk ta lëshoj dorën derisa të dalësh prej këtu”
» Monstra i Korçës, merrte pension në Gjermani
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi