Pse kufizohet feja në të drejtat personale edhe në shoqerore?
3 posters
Faqja 1 e 1
Pse kufizohet feja në të drejtat personale edhe në shoqerore?
Pyetja ..Pse kufizon feja të drejtat personale, shoqërore dhe familjare të femrës, dhe pse është mashkulli superior. Nëse të dy gjinitë i ka krijuar Zoti dhe nëse të gjithë jemi të barabartë para tij, pse të mos jemi edhe në jetën e përditshme praktike?
Ju lutem tema mos te behet chit chat po te diskutohet ne menyre civile.
Ju lutem tema mos te behet chit chat po te diskutohet ne menyre civile.
Re: Pse kufizohet feja në të drejtat personale edhe në shoqerore?
Zoti edhe pse na ka krijuar, superior e ka vene mashkullin ne raporte me femren per shume arsye do te thoja... Femra nuk mund te kryej te gjitha punet qe mund t'i kryej nje mashkull duke u nisur nga ato pune fizike... Tani pse jemi ne kohen e modernitetit gjerat kane ndryshuar por na krahasim me te kaluaren tani mund te themi per pak gjera nga dallon ai diferencimi jo i barabarte...
Tani sa per tek feja nuk dua te nderhy thelle por e them ne ate qe kam pare ne ate qe kam lexuar, qe feja per femeren ndalon shume gjera duke u nisur nga me e perditeshmja ( po shkruaj per fene muslimane : feja e ndalon femren te jete e pa mbuluar,te hy ne pune ku jane vetem meshkujt, t'u flase meshkujve per dore e shume shume gjera te tjera)... Femra ka me shume mekate se mashkulli andaj nuk ua bene kote femrave varrin deri mbi gjinje...
Tani sa per tek feja nuk dua te nderhy thelle por e them ne ate qe kam pare ne ate qe kam lexuar, qe feja per femeren ndalon shume gjera duke u nisur nga me e perditeshmja ( po shkruaj per fene muslimane : feja e ndalon femren te jete e pa mbuluar,te hy ne pune ku jane vetem meshkujt, t'u flase meshkujve per dore e shume shume gjera te tjera)... Femra ka me shume mekate se mashkulli andaj nuk ua bene kote femrave varrin deri mbi gjinje...
Besa- Princeshë
- Vendbanimi : Ne zemren e trojeve shqipatre
Postime : 1402
Gjinia :
Anëtarësuar : 15/10/2011
Mosha : 38
Hobi : muzika,leximi
nuk me pelqen te jem rraciste apo te urrej njerezit qe jan ne fe ndryshe nga feja ime..perkundrazi gjithmon ne trevat shqiptare nuk ka qen disktuar probleme etnike apo feje cka kam degjuar ne histori te shumta qe feja ska pasur asnje ndikim qoft personal apo shoqeror;psh nje mashkull ka me shum liri dalje apo mund te bej shum gjera te cilat edhe pse feja si lejon ato serish vazhdojn ti bejn kto gjera te tilla;po te krahasosh nje mashkull e nje femer do vesh re shum ndryshime;edhe pse te dy gjinit i ka krijuar zoti serish meshkujt kan me shum perparesi se femrat edhe meshkujt skan turp kur bejn nje veprim te ulet ata jan shum me shum ndryshe nga femrat
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Burrrelsja shkruajti:nuk me pelqen te jem rraciste apo te urrej njerezit qe jan ne fe ndryshe nga feja ime..perkundrazi gjithmon ne trevat shqiptare nuk ka qen disktuar probleme etnike apo feje cka kam degjuar ne histori te shumta qe feja ska pasur asnje ndikim qoft personal apo shoqeror;psh nje mashkull ka me shum liri dalje apo mund te bej shum gjera te cilat edhe pse feja si lejon ato serish vazhdojn ti bejn kto gjera te tilla;po te krahasosh nje mashkull e nje femer do vesh re shum ndryshime;edhe pse te dy gjinit i ka krijuar zoti serish meshkujt kan me shum perparesi se femrat edhe meshkujt skan turp kur bejn nje veprim te ulet ata jan shum me shum ndryshe nga femrat
Vizitor- Vizitor
Similar topics
» Nga modele në fotografe personale e Putinit
» Rihanna publikon foto personale
» Aforizma & Thenie te tuajat personale...
» Kafsha shoqërore
» Sms shoqerore....
» Rihanna publikon foto personale
» Aforizma & Thenie te tuajat personale...
» Kafsha shoqërore
» Sms shoqerore....
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi