Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Filmi çek rrëmben “Gladiatorin e artë" në Durrës People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Filmi çek rrëmben “Gladiatorin e artë" në Durrës People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Filmi çek rrëmben “Gladiatorin e artë" në Durrës

2 posters

Shko poshtë

Filmi çek rrëmben “Gladiatorin e artë" në Durrës Empty Filmi çek rrëmben “Gladiatorin e artë" në Durrës

Mesazh nga Emona Fri 31 Aug 2012 - 2:26

Filmi çek rrëmben “Gladiatorin e artë" në Durrës F1_31durres1346402936Durrës, 31 gusht – Në qytetin e Durrësit përfundoi mbrëmjen e shkuar edicioni i pestë i Festivalit Ndërkombëtar Veror të Filmit.

Në mbyllje të festivalit mbrëmjen e shkuar, trofeun "Gladiatori i artë" e rrëmbeu filmi çek "Lidice", i regjisorit Petr Nikolaev, bën të ditur Start.

Çmimi më i lartë i këtij Festivali u dorëzua nga kryetari i bashkisë së qytetit, Vangjush Dako, i cili vlerësoi rëndësinë e kësaj veprimtarie në jetën kulturore dhe turistike të qytetit të Durrësit. Në ceremoninë e organizuar në sallën e teatrit "Aleksandër Moisiu" morën pjesë artistë shqiptarë dhe të huaj, aktorë veteranë të teatrit të Durrësit, përfaqësues të ambasadave të huaja në Tiranë, si dhe ministri i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Aldo Bumçi.

Ndërsa organizatorët e festivalit i akorduan këtë vit Çmimin e Karrierës aktorëve të shquar të teatrit të Durrësit ndër vite, Nikolin Xhoja (pas vdekjes) dhe Vera Urumi. Juria ndërkombëtare, e kryesuar nga Mjeshtri i Madh, Mirush Kabashi, shpalli çmimet për seksionin "Vizione bashkëkohore”. Ajo i akordoi statuetën e "Gladiatorit" si aktorja më e mirë Agata Kulescas, për interpretimin në filmin polak "Roza". Çmimin për aktorin më të mirë e meritoi Oliver Gourmet, në filmin francez "Ministri", ndërsa trofeun për regjinë e fitoi për të njëjtin film regjisori Pierre Scoeller. Skenari më i mirë u konsiderua “Scialla”, film i skenaristit dhe regjisorit italian Francesco Bruni.

Filmi slloveno-kroat "Natën e mirë zonjushë" i regjisorit Metod Pevec u shpall më i miri në seksonin "Botë Ballkanike", ndërsa prodhimi kosovar i regjisorit Ekrem Kryeziu "Kodi i jetës" fitoi çmimin e Publikut. Drejtuesi i jurisë së shtypit, Pierre Simon Gutman, shpalli fitues të çmimit "FIPRESCI", filmin serb "Luanët e bardhë" të regjisorit Lazar Ristovski. Në kategorinë e filmave të shkurtër të studentëve shqiptarë, çmimi “Bukuroshja e Durrësit" iu dha regjisorit të ri kosovar Blerdi Malushi për filmin "Akropolis".

Një nga momentet më interesante të mbrëmjes së kaluar, drejtuar nga Mjeshtri i Madh, Timo Flloko, ishte bashkëbisedimi në gjuhën çeke në rrugë interneti "Skype", që zhvilloi drejtpërdrejtë nga salla regjisori i mirënjohur Pirro Milkani, me regjisorin e madh Milosh Forman. Regjisori çek Forman, që punon prej shumë vitesh në SHBA dhe Evropë, u shpreh i lumtur për Çmimin e Karrierës dhe "Gladiatorin" përkatës, i cili iu dorëzua në distancë nga organizatorët e festivalit të Durrësit, pasi për arsye shëndetësore nuk mundi të vinte në vendin tonë.

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Filmi çek rrëmben “Gladiatorin e artë" në Durrës Empty Re: Filmi çek rrëmben “Gladiatorin e artë" në Durrës

Mesazh nga Anakonda Fri 12 Oct 2012 - 20:00

E meritonte...se e kom pa
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time