Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Gjirokaster: Rinisin kerkimet arkeologjike ne Adrianopol People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Gjirokaster: Rinisin kerkimet arkeologjike ne Adrianopol People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gjirokaster: Rinisin kerkimet arkeologjike ne Adrianopol

Shko poshtë

Gjirokaster: Rinisin kerkimet arkeologjike ne Adrianopol Empty Gjirokaster: Rinisin kerkimet arkeologjike ne Adrianopol

Mesazh nga Emona Mon 3 Sep 2012 - 12:43

Gjirokaster: Rinisin kerkimet arkeologjike ne Adrianopol 57875

GJIROKASTER- Për të tetin vit radhazi arkeologët shqiptarë dhe italianë janë rikthyer në rrënojat e qytetit antik të Adrianopolit, pranë fshatit Sofratikë, në rrethin e Gjirokastrës. Prej disa ditësh në këtë sit arkeologjik misioni kërkimor shqiptaro-italian po punon intensivisht për zbulimin dhe studimin e gjetjeve të ndryshme arkeologjike.

Sipas bashkëdrejtuesit të ekspeditës, arkeologut Dhimitër Çondi, puna kërkimore do të përqëndrohet në zonën arkeologjike pranë teatrit antik, me qëllim evidentimin e gjetjeve të ndryshme. “Pjesë e punës sonë do të jenë edhe elementët e ndryshëm studimorë në lidhje me këtë qytetërim të lashtë”, thotë arkeologu Çondi.

Ndërsa për bashkëdrejtuesin tjetër të ekspeditës, profesorin italian Roberto Perna, një rëndësi të veçantë në këtë mision arkeologjik do t'i kushtohet edhe restaurimit të objekteve të ndryshme që do të zbulohen në rënojat e qytetit antik. “Krahas elementëve kërkimorë dhe studimorë kjo ekspeditë synon edhe rijetëzimin e qyteti antik të Adrianopolit në shërbim të zhvillimit të turizmit dhe kthimin e këtij siti në një Park Arkeologjik”, thotë Perna.
(BalkanWeb)

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi