Shoqeria e sotme eshte thjesht, shoqeri interesi ?
+10
Kejla_mezemer
Katniss
Aristogata
V-I-P
Emona
sycka
Erika
Leo_Usa
krushku
WebMaster
14 posters
Faqja 1 e 1
Shoqeria e sotme eshte thjesht, shoqeri interesi ?
si mendoni per shoqerine e sotme ?
mendimi im eshte
jo nuk ekziston. sepse edhe sikur te dalesh nje xhiro me te eshte ne interesin tend njehere, te kalosh ti mire e jo me per gjera me te thella qe sja vlen te flasesh si eshte gjendja ne jeten reale. pra interesi qendron sado i vogel te jete ai
mendimi im eshte
jo nuk ekziston. sepse edhe sikur te dalesh nje xhiro me te eshte ne interesin tend njehere, te kalosh ti mire e jo me per gjera me te thella qe sja vlen te flasesh si eshte gjendja ne jeten reale. pra interesi qendron sado i vogel te jete ai
Re: Shoqeria e sotme eshte thjesht, shoqeri interesi ?
shoqri te vrtet nuk ka po vetum interes
Vizitor- Vizitor
jam dakort me ju, shoqeri te vertet nuk gjen me ose jane shume pak ato shoke qe nuk kan interes. PASTAI ESHTE DHE FJALA MIREMENGJES INTERES.
krushku- I/e Regjistruar
- Postime : 704
Anëtarësuar : 21/10/2009
KU KA SHOQERI TE VERTE E SHIKON SA ME SHUM TI RRESPEKTOSH ESHTE ME KEQ AMON
shoqerija e sotme vetem per interes jan sot e kam pare se edhe per forume njerezit jan per interes
Leo_Usa- I/e Regjistruar
- Postime : 55
Anëtarësuar : 19/11/2009
shoqrija ne fakt asht shqri e interesit
Vizitor- Vizitor
St eshte SI ME KE TE KAM , jane te rralle miqte e vertet jane shume veshtir ti gjesh dhe me shume veshtir ti mbash ato , une kmam pas zhgenjime ne shoqer dhe nuk besoj me ne nje te tille
Erika- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : diku neper bote
Postime : 6656
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/09/2009
Mosha : 34
Hobi : studente
ka e shoqeri te sinqerte po jan te rralle shum,e shumta jan per interesin
Vizitor- Vizitor
po eshte e vertete qe eshte shoqeri interesi,ralle eshte shoqeri e sinqerte dhe e pa djallezuar.
sycka- I/e Regjistruar
- Postime : 1316
Gjinia :
Anëtarësuar : 23/09/2009
Mosha : 68
ne shoqerine e sotem vetem interes ka asgje tjeter e them ne jeten reale po shikohet vetem kjo
mund te them qe vetem interes ka sod , por jo si thot klea, se ka edhe te atill qe skan interes
Vizitor- Vizitor
Shumicene rasteve esht Shoqeri Interesi ditve sodit!
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
V-I-P- V.I.P Anëtarë
- Postime : 3072
Gjinia :
Anëtarësuar : 10/03/2010
pergjithesisht po, por mund te ket dhe perjashtime
Ne shumicen e rasteve po hyn interesi jan te rralle tani shoqerite qe jan jan tamom
Ne fakt,vete nevoja per te mos qene vetem,per te pasur nje mik,eshte interes.Gjithcka ne jete behet per nje lloj interesi ,dallimi i vetem eshte se ky interes nuk duhet te lendoje dhe te shfrytesoje te tjeret,nuk duhet t'u shkaktoje dhimbje dhe zhgenjim.Ky interes ne kuptimpozitiv ,duhet te te sjelle ty ndonje te mire,qofte edhe te te ndryshoje ne nje person me i mire.
Ndersa interesi ne kuptim tjeter,ne kuptimin qe shfrytezon n jeriun vetem per te plotesuar qellimet e tua te fshehta,te cilet lendojne personin tjeter,ekziston,edhe ate e kam hasur shume shpesh.
Mirepo sdo te thote qe shoqeria e paster nuk eshte e pranishme.Nese beson kete,nuk do kesh guxim ti besojsh askujt,nuk do kesh mundesi te gabosh,nuk do kesh mundesi te dallosh personin e mire nga i keqi,hiprkritin nga i sinqerti.Ka nje shkak per te cilin gjera te till ekzistoje,gjithcka ndodh per nje arsye.Shoqeria pa interes ekziston,ne qofte se nuk e ke perjetuar,beso se ne te ardhmen do te kesh nje te tille.
Ndersa interesi ne kuptim tjeter,ne kuptimin qe shfrytezon n jeriun vetem per te plotesuar qellimet e tua te fshehta,te cilet lendojne personin tjeter,ekziston,edhe ate e kam hasur shume shpesh.
Mirepo sdo te thote qe shoqeria e paster nuk eshte e pranishme.Nese beson kete,nuk do kesh guxim ti besojsh askujt,nuk do kesh mundesi te gabosh,nuk do kesh mundesi te dallosh personin e mire nga i keqi,hiprkritin nga i sinqerti.Ka nje shkak per te cilin gjera te till ekzistoje,gjithcka ndodh per nje arsye.Shoqeria pa interes ekziston,ne qofte se nuk e ke perjetuar,beso se ne te ardhmen do te kesh nje te tille.
Katniss- Princeshë
- Postime : 11002
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/02/2011
Hobi : Computer Science
shoqeri interesi normale qe po ne kuptimin e keq qe udhehiqen nga perfitimet materiale ne kuptimin e mire interesi per tu ndjere mire ne shoqerine e dikujt , per te biseduar per te kaluar buku.............ne fund pune interesi eshte
Kejla_mezemer- Princeshë
- Vendbanimi : andej nga veriu
Postime : 587
Gjinia :
Anëtarësuar : 05/02/2011
Mosha : 39
Hobi : yyyyyy sa shume
egzistojne shume alternativa shoqerore midis tyre edhe interes
Koha qe ka ardhur sot po tregon vetem interes shoqeria e vertet jan te rrall ata qe besojne akoma ne te
Per zotin ne kohen qe jetojme shoqeria eshte ne baze interesi, miqesia eshte pa kushte...
Ska me shoqeri farash luledielli kur kalonin kohen perpara se skishin ca benin...
Ska me shoqeri farash luledielli kur kalonin kohen perpara se skishin ca benin...
me moshe cdo gje them une...
pastaj njeriu duhet te gjej vetveten edhe tek shoqeria qe mban.. nuk mund te mbash shoqeri me cilido qe te ndesh jeta sepse je i sinqerte, eshte naivitet kjo gje.
I pasuri me te pasurin, inteligjenti me inteligjentin dhe injoranti me injorantet.
pastaj njeriu duhet te gjej vetveten edhe tek shoqeria qe mban.. nuk mund te mbash shoqeri me cilido qe te ndesh jeta sepse je i sinqerte, eshte naivitet kjo gje.
I pasuri me te pasurin, inteligjenti me inteligjentin dhe injoranti me injorantet.
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
e vertet esht ja tu them nje shembull konkret qe me ka ndodhur personalisht mua;patem provim ne histori,mirepo un nuk e dija pasi nje dit me perpara pata munguar;i thsh nje vajze perpara ma trego naj pyetje se do te te ndihymoj edhe un;ajo tha;skam bo asgjo per vete,kur ne te vertet e kishte mbushur fleten plot;u merzita shkruajta emrin edhe dola jashte,e dorezova bardhe;asaj i thash ske faj ti,kam faj un se kur me kerko ndihme ti mu,un te ndihmoj,ndersa ti mua me dhe duart;qysh at dit e deri me sot nuk ndihmoj me njeri sepse sme intereson te digjem per askend;shoqeri interesi
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Mendoni se bota e sotme eshte e ndertuar mbi interes ...
» A eshte me veshtir te mbashe nje shoqeri ,A Te krijosh shoqeri te re??
» Smira dhe shoqeria e sotme
» Shqipja letrare, shkolla dhe shoqëria e sotme
» Shqiptarët pasardhës të ilirëve?! Jo, është thjesht hipotezë
» A eshte me veshtir te mbashe nje shoqeri ,A Te krijosh shoqeri te re??
» Smira dhe shoqeria e sotme
» Shqipja letrare, shkolla dhe shoqëria e sotme
» Shqiptarët pasardhës të ilirëve?! Jo, është thjesht hipotezë
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi