Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Lazanja me salcë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.


Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Lazanja me salcë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lazanja me salcë

2 posters

Shko poshtë

Lazanja me salcë Empty Lazanja me salcë

Mesazh nga WebMaster Thu 3 Jan 2013 - 0:56

Nevojiten:
* 300 gr lazanja të thata
* 50 gr thelpinj arrash
* borzilok
* 3 thelpinj hudhre
* 700 gr djathë parmixhan të grirë
* 50 gr djathë kaçkavall të grirë
* vaj ulliri
* piper të bluar, kripë, gjalpë.

Gatimi:
Fillimisht përgatisni salcën: në enën e mikserit fusni borzilokun. Shtoni parmixhanin dhe kaçkavallin e grirë, tre thelpinj hudhër të copëtuar, thelpinjtë e arrave, një gotë vaj ulliri, kripë, piper të bluar dhe grijeni në mikser derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme dhe kremoze.

Zieni në ujë të bollshëm lazanjat (uji duhet të jetë i kripur dhe më mirë shkojnë lazanjat e bardha sesa ato të gjelbra me spinaq). Ziejini, vendosini në një pëlhurë dhe lërini të thahen.

Në shtresat e lazanjës shtroni salcën dhe në çdo shtresë hidhni pak gjalpë. Pasi të mbaroni me salcën, shtroni djathin dhe gjalpë.
Nëse është e nevojshme mund ta holloni salcën me pak ujë nga të makaronave.

Vëreni në furrë në 1800 e lëreni derisa shtresa e sipërme e lazanjës të ketë marrë ngjyrë.
Shërbejeni të nxehtë në tryezë.
/Telegrafi/
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Lazanja me salcë Empty Re: Lazanja me salcë

Mesazh nga Anakonda Thu 23 May 2013 - 3:48

Lazanja me perime


Nuk janë të paktë ata që i preferojnë, por a dini ti gatuani? Ja mënyra:

Vendosni perimet në një tenxhere ku më
parë keni hedhur margarinën dhe gjalpin. I lini deri sa të zbuten.
Hidhini nga pak kripë dhe piper, majdanoz dhe 2-3 lugë gjelle djathë dhe
hiqeni tenxheren nga zjarri.

Për kremin beshamel, shkrini në një
tenxhere margarinën, shtoni sasinë e miellit tënevojshëm dhe vazhdoni ta
përzieni deri sa të shkrijë i gjithi. Hidhni pak nga pak qumështin e
nxehtë, duke e përzier vazhdimisht, në mënyrë që të mos bëhet topa-topa.

E lini për pak minuta në zjarr dhe
ndërsa e hiqni e lini për pak momente që të .ftohet. Më pas hidhni në të
vezët, kripën, piperin dhe djathin e grirë, përveç 2 lugëve. E përzieni
masën me kujdes. Vini fletët në një formë të lyer më parë me gjalpë dhe
hapni në to gati gjysmën e masës me perime. I mbuloni përsëri me fletë,
duke vendosur edhe gjysmën tjetër të mbushjes me perime dhe në fund i
mbuloni me fletët e mbetura.

Hidhni përsipër kremin beshamel, duke i
spërkatur me 2 lugët e gjellës me djathë të grirë. I lini të piqen në
temperaturën 200 gradë celsius për rreth 40 minuta.

Përberesit per 4-6 persona:


1 patëllxhan
2 kunguj
2 presh
1 spec jeshil
1 spec i kuq
300 gram bishtaja të pastruar dhe të prera në formë shkopinjsh te freketa ,ose te ngrira
2 lugë gjelle majdanoz të prerë hollë
2 lugë gjelle margarinë 1 lugë gjelle gjalpë
8 petë byreku (lazania)
Për kremin :
3 lugë gjelle margarinë
3 lugë gjelle miell
1/2 kg. qumësht i nxehtë
2 vezë të rrahura
250 gr. djathë i grirë (kaçkavall ose parmigiano)
kripë dhe piper
3 lugë gjelle margarinë
3 lugë gjelle miell
1/2 kg. qumësht i nxehtë
2 vezë të rrahura
250 gr. djathë i grirë (kaçkavall ose parmigiano)
kripë dhe piper
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi