Lazanja me salcë
2 posters
Faqja 1 e 1
Lazanja me salcë
Nevojiten:
* 300 gr lazanja të thata
* 50 gr thelpinj arrash
* borzilok
* 3 thelpinj hudhre
* 700 gr djathë parmixhan të grirë
* 50 gr djathë kaçkavall të grirë
* vaj ulliri
* piper të bluar, kripë, gjalpë.
Gatimi:
Fillimisht përgatisni salcën: në enën e mikserit fusni borzilokun. Shtoni parmixhanin dhe kaçkavallin e grirë, tre thelpinj hudhër të copëtuar, thelpinjtë e arrave, një gotë vaj ulliri, kripë, piper të bluar dhe grijeni në mikser derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme dhe kremoze.
Zieni në ujë të bollshëm lazanjat (uji duhet të jetë i kripur dhe më mirë shkojnë lazanjat e bardha sesa ato të gjelbra me spinaq). Ziejini, vendosini në një pëlhurë dhe lërini të thahen.
Në shtresat e lazanjës shtroni salcën dhe në çdo shtresë hidhni pak gjalpë. Pasi të mbaroni me salcën, shtroni djathin dhe gjalpë.
Nëse është e nevojshme mund ta holloni salcën me pak ujë nga të makaronave.
Vëreni në furrë në 1800 e lëreni derisa shtresa e sipërme e lazanjës të ketë marrë ngjyrë.
Shërbejeni të nxehtë në tryezë.
/Telegrafi/
* 300 gr lazanja të thata
* 50 gr thelpinj arrash
* borzilok
* 3 thelpinj hudhre
* 700 gr djathë parmixhan të grirë
* 50 gr djathë kaçkavall të grirë
* vaj ulliri
* piper të bluar, kripë, gjalpë.
Gatimi:
Fillimisht përgatisni salcën: në enën e mikserit fusni borzilokun. Shtoni parmixhanin dhe kaçkavallin e grirë, tre thelpinj hudhër të copëtuar, thelpinjtë e arrave, një gotë vaj ulliri, kripë, piper të bluar dhe grijeni në mikser derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme dhe kremoze.
Zieni në ujë të bollshëm lazanjat (uji duhet të jetë i kripur dhe më mirë shkojnë lazanjat e bardha sesa ato të gjelbra me spinaq). Ziejini, vendosini në një pëlhurë dhe lërini të thahen.
Në shtresat e lazanjës shtroni salcën dhe në çdo shtresë hidhni pak gjalpë. Pasi të mbaroni me salcën, shtroni djathin dhe gjalpë.
Nëse është e nevojshme mund ta holloni salcën me pak ujë nga të makaronave.
Vëreni në furrë në 1800 e lëreni derisa shtresa e sipërme e lazanjës të ketë marrë ngjyrë.
Shërbejeni të nxehtë në tryezë.
/Telegrafi/
Re: Lazanja me salcë
Lazanja me perime
Nuk janë të paktë ata që i preferojnë, por a dini ti gatuani? Ja mënyra:
Vendosni perimet në një tenxhere ku më
parë keni hedhur margarinën dhe gjalpin. I lini deri sa të zbuten.
Hidhini nga pak kripë dhe piper, majdanoz dhe 2-3 lugë gjelle djathë dhe
hiqeni tenxheren nga zjarri.
Për kremin beshamel, shkrini në një
tenxhere margarinën, shtoni sasinë e miellit tënevojshëm dhe vazhdoni ta
përzieni deri sa të shkrijë i gjithi. Hidhni pak nga pak qumështin e
nxehtë, duke e përzier vazhdimisht, në mënyrë që të mos bëhet topa-topa.
E lini për pak minuta në zjarr dhe
ndërsa e hiqni e lini për pak momente që të .ftohet. Më pas hidhni në të
vezët, kripën, piperin dhe djathin e grirë, përveç 2 lugëve. E përzieni
masën me kujdes. Vini fletët në një formë të lyer më parë me gjalpë dhe
hapni në to gati gjysmën e masës me perime. I mbuloni përsëri me fletë,
duke vendosur edhe gjysmën tjetër të mbushjes me perime dhe në fund i
mbuloni me fletët e mbetura.
Hidhni përsipër kremin beshamel, duke i
spërkatur me 2 lugët e gjellës me djathë të grirë. I lini të piqen në
temperaturën 200 gradë celsius për rreth 40 minuta.
Përberesit per 4-6 persona:
1 patëllxhan
2 kunguj
2 presh
1 spec jeshil
1 spec i kuq
300 gram bishtaja të pastruar dhe të prera në formë shkopinjsh te freketa ,ose te ngrira
2 lugë gjelle majdanoz të prerë hollë
2 lugë gjelle margarinë 1 lugë gjelle gjalpë
8 petë byreku (lazania)
Për kremin :
3 lugë gjelle margarinë
3 lugë gjelle miell
1/2 kg. qumësht i nxehtë
2 vezë të rrahura
250 gr. djathë i grirë (kaçkavall ose parmigiano)
kripë dhe piper
3 lugë gjelle margarinë
3 lugë gjelle miell
1/2 kg. qumësht i nxehtë
2 vezë të rrahura
250 gr. djathë i grirë (kaçkavall ose parmigiano)
kripë dhe piper
Nuk janë të paktë ata që i preferojnë, por a dini ti gatuani? Ja mënyra:
Vendosni perimet në një tenxhere ku më
parë keni hedhur margarinën dhe gjalpin. I lini deri sa të zbuten.
Hidhini nga pak kripë dhe piper, majdanoz dhe 2-3 lugë gjelle djathë dhe
hiqeni tenxheren nga zjarri.
Për kremin beshamel, shkrini në një
tenxhere margarinën, shtoni sasinë e miellit tënevojshëm dhe vazhdoni ta
përzieni deri sa të shkrijë i gjithi. Hidhni pak nga pak qumështin e
nxehtë, duke e përzier vazhdimisht, në mënyrë që të mos bëhet topa-topa.
E lini për pak minuta në zjarr dhe
ndërsa e hiqni e lini për pak momente që të .ftohet. Më pas hidhni në të
vezët, kripën, piperin dhe djathin e grirë, përveç 2 lugëve. E përzieni
masën me kujdes. Vini fletët në një formë të lyer më parë me gjalpë dhe
hapni në to gati gjysmën e masës me perime. I mbuloni përsëri me fletë,
duke vendosur edhe gjysmën tjetër të mbushjes me perime dhe në fund i
mbuloni me fletët e mbetura.
Hidhni përsipër kremin beshamel, duke i
spërkatur me 2 lugët e gjellës me djathë të grirë. I lini të piqen në
temperaturën 200 gradë celsius për rreth 40 minuta.
Përberesit per 4-6 persona:
1 patëllxhan
2 kunguj
2 presh
1 spec jeshil
1 spec i kuq
300 gram bishtaja të pastruar dhe të prera në formë shkopinjsh te freketa ,ose te ngrira
2 lugë gjelle majdanoz të prerë hollë
2 lugë gjelle margarinë 1 lugë gjelle gjalpë
8 petë byreku (lazania)
Për kremin :
3 lugë gjelle margarinë
3 lugë gjelle miell
1/2 kg. qumësht i nxehtë
2 vezë të rrahura
250 gr. djathë i grirë (kaçkavall ose parmigiano)
kripë dhe piper
3 lugë gjelle margarinë
3 lugë gjelle miell
1/2 kg. qumësht i nxehtë
2 vezë të rrahura
250 gr. djathë i grirë (kaçkavall ose parmigiano)
kripë dhe piper
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi