Gjelle me Laker
+5
Gjilanasi
Єямєℓiиdå
Ariel
Malsori
WebMaster
9 posters
Faqja 1 e 1
Gjelle me Laker
Hera e dyte qe e bej dhe me ka dale me e mire se e para...
1 kokerr qepe,
0.5 kg mish i grire
1 laker te vogel
3 domate
2 hudhra
2 luge gjelle gjalpe
kripe
shume piper
dafine ose karafil
Prisni hudhrat ne copa te vockla fare dhe hidhini ne gjalpin e shkrire, skuqini pak me kapak te mbyllur. Nderkohe prisni qepen holle dhe hidheni tek gjalpi, skuqeni derisa te zbutet.
Grini domatet dhe shtojini ne tenxhere. Lereni ne zjarr per rreth 1 minute.
Merrni mishin e grire dhe hidheni ne tenxhere, perzjejeni ca, shtoni gjysmen e kripes, dafinen ose karafil dhe pak fare piper dhe lereni te zjeje per rreth 20 minuta.
Ndersa mishi zjen merrni lakren pastrojeni dhe ndajeni ne copa te vogla. Pasi mishi ka zjere per 20 minuta, shtoni lakren ne tenxhere, shtoni uje deri rreth 1 cm siper lakres, shtoni gjysmen tjeter te kripes dhe tere piperin. Une i hedh shume se e kam qejf. Kete here i hodha rreth 1 luge gjelle, por kisha gati nje kile mish dhe nje koke lakre gjigande /pf/images/graemlins/smile.gif
Lereni te zjeje ne zjarr te ngadalte per rreth nje ore e pak, pjeserisht te mbuluar. Hiqeni nga zjarri, mbulojeni komplet dhe lereni te rrije ashtu deri ne momentin e sherbimit.
Kur ta hani... do me kujtoni
1 kokerr qepe,
0.5 kg mish i grire
1 laker te vogel
3 domate
2 hudhra
2 luge gjelle gjalpe
kripe
shume piper
dafine ose karafil
Prisni hudhrat ne copa te vockla fare dhe hidhini ne gjalpin e shkrire, skuqini pak me kapak te mbyllur. Nderkohe prisni qepen holle dhe hidheni tek gjalpi, skuqeni derisa te zbutet.
Grini domatet dhe shtojini ne tenxhere. Lereni ne zjarr per rreth 1 minute.
Merrni mishin e grire dhe hidheni ne tenxhere, perzjejeni ca, shtoni gjysmen e kripes, dafinen ose karafil dhe pak fare piper dhe lereni te zjeje per rreth 20 minuta.
Ndersa mishi zjen merrni lakren pastrojeni dhe ndajeni ne copa te vogla. Pasi mishi ka zjere per 20 minuta, shtoni lakren ne tenxhere, shtoni uje deri rreth 1 cm siper lakres, shtoni gjysmen tjeter te kripes dhe tere piperin. Une i hedh shume se e kam qejf. Kete here i hodha rreth 1 luge gjelle, por kisha gati nje kile mish dhe nje koke lakre gjigande /pf/images/graemlins/smile.gif
Lereni te zjeje ne zjarr te ngadalte per rreth nje ore e pak, pjeserisht te mbuluar. Hiqeni nga zjarri, mbulojeni komplet dhe lereni te rrije ashtu deri ne momentin e sherbimit.
Kur ta hani... do me kujtoni
Re: Gjelle me Laker
me kete ne bere qe mos te vim tek ty por ti bejm vet ne shtepi lakrat
Malsori- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Gjermani
Postime : 1966
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/10/2010
Mosha : 53
Hobi : Lexim, sport, punë
Kurse une kur e gatuaj lakren...pasi kaurdis qepet me mishin, hudhrat dhe gjethet e dafines...hedh lakren e grire dhe vazhdoj kaurdisjen derisa lakra behet si palce...pastaj i hedh domate... qe une perdor pelati ato te gjatat qe jane gati per gatim... i hedh pak uje sa te mbulohet dhe piper e kripe...ose vegete per shije...nje luge uthull sepse e ben shume te shijshme.."dhe e le te zieje ne zjarr mesatar dersa te jete gati.
Edituar për herë të fundit nga Ariel në Mon 14 Jan 2013 - 10:19, edituar 1 herë gjithsej
Lakra me mish,, vdes une...kshu si e ka ber moma
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Kisha harru pa i hedh dhe uthull hahahahaha
Dhe mua me pelqen shume?.
Keshtu gatuaj dhe prasin po me nje ndryshim qe nderkohe qe bej harxhen me mishin...praset i pjek ne furre me vaj ulliri dhe i hedh harxhen siper...dhe i bej ne furre...sa te mira behen.
Dhe mua me pelqen shume?.
Keshtu gatuaj dhe prasin po me nje ndryshim qe nderkohe qe bej harxhen me mishin...praset i pjek ne furre me vaj ulliri dhe i hedh harxhen siper...dhe i bej ne furre...sa te mira behen.
do beke me e mir sikur pak portokall tja shtrydheshh amonnnnnnn ca ere do dalke
Gjilanasi- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Gjilan
Postime : 673
Gjinia :
Anëtarësuar : 06/01/2013
Hobi : .....
Mami im gatuan super o Zot....shyqyr qe edhe vet i kam ngja, po shyqyr qe e kam edhe vjehrren qe gatuan per mrekulli
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Per gatim jam liber gatimi...sepse e bej me qejf...Єямєℓiиdå shkruajti:Mami im gatuan super o Zot....shyqyr qe edhe vet i kam ngja, po shyqyr qe e kam edhe vjehrren qe gatuan per mrekulli
Nese gatuan me deshire cdo gje del e shijshme.
Tip gjelle eshte kjo? Te forte shqiptaret me dy perime bejne dreke per gjithe javen.. Mua tani ne dimer me ka hip nje qejf per gjelle dhe supra.. me pelqejne shume
Nejse, mua me pelqen te gatuaj ne raste festash.. sidomos kur vine per puna per tava dhe furre.. Por, dua dhe nje shishe vere te hapur kur gatuaj..
Nejse, mua me pelqen te gatuaj ne raste festash.. sidomos kur vine per puna per tava dhe furre.. Por, dua dhe nje shishe vere te hapur kur gatuaj..
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
Epo kane qene nikoqire mamat tona ri
Kurse ne jena hedh nga guzhina italiane dhe dietike...
Tradicionalet i gatuaj rralle per mall....po kur i bej i qaj fare.
Kurse ne jena hedh nga guzhina italiane dhe dietike...
Tradicionalet i gatuaj rralle per mall....po kur i bej i qaj fare.
Ariel shkruajti:Jo nuk i shtrydh portokall...te pakten knej nga neve.
o ylle provo
Gjilanasi- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Gjilan
Postime : 673
Gjinia :
Anëtarësuar : 06/01/2013
Hobi : .....
Sa mire Ariel e paske paguar elektrikun sonte funksononka llampa.hahahah te pershendes.
Arian 123- Legjendë
- Vendbanimi : Hamburg
Postime : 2998
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/09/2012
Mosha : 50
Hobi : Tenis,Bowling,Sport.
Me pelqen kjo tema , shkruani ca gatuni ca dini se jepni dhe ide ca te bejme sot dhe mesoni njeri=tjetrin
kur do behen gjethet e rrushit se po vdes per JAPRAK
ore ka lipjeta tani ti them plakes te na thekrroj nje byrek me lipjeta,pras ose hislla , kuptohet me dy peta
PS me vjen mire per ty Ere Molle qe e permend vjerren qe te gatun mire
kur do behen gjethet e rrushit se po vdes per JAPRAK
ore ka lipjeta tani ti them plakes te na thekrroj nje byrek me lipjeta,pras ose hislla , kuptohet me dy peta
PS me vjen mire per ty Ere Molle qe e permend vjerren qe te gatun mire
Daku- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : N'metropolt
Postime : 1998
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/02/2011
Mosha : 45
Hobi : Japraku
Daku do e bojm me 22 mars byrekun me jeshilliqe se do e bojm me lek kujt ti bi leku hahahahahha
Cna kujtove japrakun ri amon....po duhet i cik nenexhik i fresket e gjethe rrushi.
Cna kujtove japrakun ri amon....po duhet i cik nenexhik i fresket e gjethe rrushi.
kam degjuar se lakrat permbajn shum hekur edhe pse mund te duket habi ajo ndikon per mir me gjith vitaminna qe kan lakrat veshtir lol me mos qen tshendetshem
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi