Gjellë me presh, selino e domate
2 posters
Faqja 1 e 1
Gjellë me presh, selino e domate
Përbërës për 4 persona:
* 2 presh të prerë në rrota të trasha
* 1 kg selino
* 1 lugë gjelle pelte domate
* ½ filxhan oriz
* 1 filxhan vaj ulliri
* Kripë
* Piper i freskët i grirë
* 1 vezë
* Lëngu i 1 1/2 limoni
Përgatitja:
* Vendosni selinon për 2-3 minuta në ujë që zieni dhe kullojeni.
* Vendosni në një tenxhere preshin dhe kaurdisen në zjarr mesatar, duke e përzier derisa të thithë gjithë lëngun.
• Shtoni selinon dhe vajin e ullirit, përziejeni dhe mbulojeni me ujë. Pasi të marrë valë, hidhni përsipër perimet me oriz, pa i përzier dhe mbulojeni tenxheren. Lëreni ushqimin të gatuhet ngadalë, për 10 minuta.
• Shtoni pelten e domates, kripën, piperin dhe përziejeni. Nëse nevojitet, shtoni edhe pak ujë.
• Përgatisni vezën me lëngun e limonit, hidheni sipër ushqimit dhe hiqeni enën nga zjarri
* 2 presh të prerë në rrota të trasha
* 1 kg selino
* 1 lugë gjelle pelte domate
* ½ filxhan oriz
* 1 filxhan vaj ulliri
* Kripë
* Piper i freskët i grirë
* 1 vezë
* Lëngu i 1 1/2 limoni
Përgatitja:
* Vendosni selinon për 2-3 minuta në ujë që zieni dhe kullojeni.
* Vendosni në një tenxhere preshin dhe kaurdisen në zjarr mesatar, duke e përzier derisa të thithë gjithë lëngun.
• Shtoni selinon dhe vajin e ullirit, përziejeni dhe mbulojeni me ujë. Pasi të marrë valë, hidhni përsipër perimet me oriz, pa i përzier dhe mbulojeni tenxheren. Lëreni ushqimin të gatuhet ngadalë, për 10 minuta.
• Shtoni pelten e domates, kripën, piperin dhe përziejeni. Nëse nevojitet, shtoni edhe pak ujë.
• Përgatisni vezën me lëngun e limonit, hidheni sipër ushqimit dhe hiqeni enën nga zjarri
Re: Gjellë me presh, selino e domate
Gullash
Se pari marrim mishin e pastrojm, me uj te ftoft dhe e prejm ne copa te vogla.
Dhe
e qesim me nje tengjere e kavordisem pak me margarin i qesum qep te
grime speca te kuq te verdh dhe speca te jeshilt gjithashtu specat duhet
te jen te grim im.
Mas andej i qesim ujë,biber te zi,krip,veget,origan, i qesum pak salc te kuqe dhe pak maz(kajmak) te bardh..
I
lam deri sa te zihet, kur te zihet mishi, ather duhet te hudhet pak
mill me u ba salca pak ma e trash dhe ather esht ba nje gullash i mir
sipas shijes.
Se pari marrim mishin e pastrojm, me uj te ftoft dhe e prejm ne copa te vogla.
Dhe
e qesim me nje tengjere e kavordisem pak me margarin i qesum qep te
grime speca te kuq te verdh dhe speca te jeshilt gjithashtu specat duhet
te jen te grim im.
Mas andej i qesim ujë,biber te zi,krip,veget,origan, i qesum pak salc te kuqe dhe pak maz(kajmak) te bardh..
I
lam deri sa te zihet, kur te zihet mishi, ather duhet te hudhet pak
mill me u ba salca pak ma e trash dhe ather esht ba nje gullash i mir
sipas shijes.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Gjelle me Laker
» ¿? [{ Cilen Gjellë Shqiptare e Preferoni }] ¿?
» Brazil, domate ngjyrë vjollcë për të luftuar kancerin
» ¿? [{ Cilen Gjellë Shqiptare e Preferoni }] ¿?
» Brazil, domate ngjyrë vjollcë për të luftuar kancerin
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi