Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.


Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher

3 posters

Shko poshtë

Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher Empty Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher

Mesazh nga WebMaster Mon 14 Jan 2013 - 8:40

Përbërësit:

10 kg speca
2L ujë
0.5 L vaj
0.5 L uthull
300 gr krip
1 filgjan kafeje sheqer
10 thelba hudhër
10 karota
2 tuba majdanoz

Përgatitja:

Specat i pastrojmë, i mbushim me nga një lugë çaji krip, i radhisim në tepsi dhe i fusim në furrë të nxehtë 10 – 15 min. Pastaj i nxjerim nga furra , i derdhim nga tepsia në enë të thellë, i shtypim me pjatë dhe e mbyllim enën me kapak. Ky veprim përseritet deri sa i vendosim të gjithë specat në enën perkatëse. Pastaj në një tenxhere i vlojmë 2 litra ujë, kripën ,vajin, uthullën dhe sheqerin, kështuqë lëngun (presollin) ta kemi të gatshëm për specat.
Specat i nxjerim nga ena e thellë dhe i vendosim në kavanozë të sterilizuar duke i shtuar karrota të grira, disa thelba hudhër dhe majdanoz. Kohë pas kohe ua hedhim nga një filgjan nga presolli i vluar. Kavanozët e mbushur me speca, i mbyllim mirë me kapakë, i mbulojmë me mbulesë të ngrohtë dhe ashtu të mbyllura i lëmë për 24 orë.
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher Empty Re: Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher

Mesazh nga Єямєℓiиdå Mon 14 Jan 2013 - 10:35

Kastraveca turshi



Për 10 kg kastraveca duhen:

ujë : 5 l,

kripë : 2 filxhanë çaji,

selino, kopër disa fije,

uthull 4 gota uji ose acid acetik 1/2 gotë uji.

Për turshi përdoren kastraveca të vegjë me lëkurë të hollë, mundësisht të një madhësie dhe të freskët. Më parë përgatitet shëllira dhe lihet të ftohet. Në qyp ose në enë qelqi shtrohen gjethe dushku ose vishnje e kopër dhe vendosen kastravecat e larë vertikalisht. Pas çdo shtrese vihen gjethe vishnje dhe kopër. Mbulohet me kapak druri që të futet brenda enës, sipër i vihet një gur, i hidhet uthulla ose acid acetik dhe shëllira, e cila duhet të mbulojë kastravecat dhe ena duhet të lihet 10-15 cm bosh. Mbulohet me napë të pastër dhe vendoset në vend të freskët. Turshia është gati pas 30-40 ditësh. Sipas dëshirës, gjatë përgatitjes, turshisë
Єямєℓiиdå
Єямєℓiиdå
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 17963
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha Mosha : 39
Hobi Hobi : Muzika, leximi & noti

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher Empty Re: Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher

Mesazh nga Єямєℓiиdå Mon 14 Jan 2013 - 10:36

Laker turshi

10kg laker duhen:
*Kripe 2 1/2 filxhane caji ,
*uje 10 litra ,
*selino 4-5 gjethe ,
*koper ,
*uthull 4 gota ose acid acetik 1/2 gote.

Pergatitja:
Per 10 litra uje, 2 1/2 filxhane caji me kripe. Zihet dhe lihet te qendroje 12 ore. Zgjidhen lakra te ngjeshura te bardha, u hiqen gjethet jeshile , kocani i tepert , lihen te tera ose ndahen per gjysme. Ne fuci druri , balte ose qelqi shrtihen gjethet e lakres te ngjeshura njera pas tjetres, hidhen gjethe selinoje e koper , dhe siper gjethe lakre. Vihet nje kapak prej derrase me nje peshe te rende ( gur te paster) , pastaj hidhet shellire dhe uthull ose me mire pak acid acetik. Mbulohet siper me nape te paster , lidhet gryka e enes dhe lihet 8-10 dite. Here pas here i hiqet cipa qe i krijohet ne siperfaqe dhe pas 10-12 ditesh i kullohet lengu nje dite po dhe nje dite jo dhe i hidhet persei siper. Shelira siper lakres duhet te jete rreth 10 cm. Lakra eshte gati pas 20 ditesh dhe ruhet ne vende te fresketa.
Єямєℓiиdå
Єямєℓiиdå
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 17963
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha Mosha : 39
Hobi Hobi : Muzika, leximi & noti

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher Empty Re: Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher

Mesazh nga Anakonda Thu 23 May 2013 - 3:41

Gjelle vere me domate ,speca dhe veze

Gjelle vere e shpejte me domate ,speca dhe veze(me kerkese te Redes)


Kjo eshte nje gjelle shume e shpejte ,e shijshme dhe me pak kalori.



PERBERESIT per 2 persona

2 copë speca jeshil
1 domate e madhe
3 kokrra vezë
vaj vegjetal
kripë
piper


2 dege majdanoz

PERGATITJA

Marrim presim specat dhe i skuqim pak ne zjarre te avashem.
Marrim domaten e presim ne kubik kubik dhe e hedhim tek specat dhe
fillojne i kavardisim te dyja bashke. Do te kemi parasysh qe zjarri te
jete i avashem (per arsye se digjet dhe e kemi ne pak vaje).

Ne momentin qe domatja e ka thithur ujin dhe ka dale ne lyre ne hedhim
vezet e rrahura mire mbi masen e pergatitur ku ne te kemi hedhur
kripen,piperin,majdanozin, duke e trazuar me kujdese deri sa e shikojme qe eshte bere. Ne kete moment eshte gati per tu servirur.

JU BEFTE MIRE


Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher 304822_242822349094784_6654338_nSpeca turshi me vaj, uthull dhe Hudher 304822_242822345761451_3528030_n
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher Empty Re: Speca turshi me vaj, uthull dhe Hudher

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi