Bërxolla në tigan me patate të fërguara
2 posters
Faqja 1 e 1
Bërxolla në tigan me patate të fërguara
Për 6 persona:
* 6 copë bërxolla
* 1 filxhan kafeje yndyrë
* 2-3 copë qepë mesatare
* 1/2 filxhan çaji miell
* 1 lugë gjelle gjalpë i freskët
* 1.800 kg. patate
* 2 filxhanë kafeje yndyrë për skuqje
* kripë, spec i kuq
Gatimi:
Priten bërxollat sipas racioneve, rrihen që të rrafshohen mirë e të hollohen pak, u hidhet kripë dhe spec i kuq. Vihet tigani me yndyrë në zjarr dhe pasi të nxehet kalohen bërxollat në miell dhe skuqen një e nga një në zjarr të fortë nga të dyja anët. Pastaj vendosen në pjatë.
Në yndyrën ku u skuqën bërxollat hidhet qepë e prerë në formë rrethi. Pasi skuqet mirë vihet sipër bërxollave si garniturë, ndërsa mbi të hidhet gjalpë i freskët.
Shërbehet me patate të fërguara. Kur mishi është i madh bërxollat vihen të piqen edhe në furrë, pasi bëhet salca me qepë, miell, domate, verë etj., shtrohen në tavë dhe i hidhet salca sipër.
* 6 copë bërxolla
* 1 filxhan kafeje yndyrë
* 2-3 copë qepë mesatare
* 1/2 filxhan çaji miell
* 1 lugë gjelle gjalpë i freskët
* 1.800 kg. patate
* 2 filxhanë kafeje yndyrë për skuqje
* kripë, spec i kuq
Gatimi:
Priten bërxollat sipas racioneve, rrihen që të rrafshohen mirë e të hollohen pak, u hidhet kripë dhe spec i kuq. Vihet tigani me yndyrë në zjarr dhe pasi të nxehet kalohen bërxollat në miell dhe skuqen një e nga një në zjarr të fortë nga të dyja anët. Pastaj vendosen në pjatë.
Në yndyrën ku u skuqën bërxollat hidhet qepë e prerë në formë rrethi. Pasi skuqet mirë vihet sipër bërxollave si garniturë, ndërsa mbi të hidhet gjalpë i freskët.
Shërbehet me patate të fërguara. Kur mishi është i madh bërxollat vihen të piqen edhe në furrë, pasi bëhet salca me qepë, miell, domate, verë etj., shtrohen në tavë dhe i hidhet salca sipër.
Re: Bërxolla në tigan me patate të fërguara
Bërxolla të Vitit të Ri
Për 4 persona
* 4 bërxolla lope
* 100 ml shtalpë
* 5 kastravecë turshi
* 2 vezë të ziera
* 2 thelpinj hudhër
* 50 gr gjalpë
* 1 lugë kafeje piper i kuq
* 2 lugë erëza të përziera
* 150 gr kajmak
* 2 lugë salcë domatesh
* 1 pako pure
* 300 ml qumësht
* vaj, kripë dhe piper i zi
Gatimi
I rrahim bërxollat me çekiç druri dhe hedhim mbi to erëza të përziera,
kripë dhe piper të zi. Bërxollat i skuqim në vaj dhe gjalpë. Pastaj, në
të njëjtën yndyrë e skuqim hudhrën e grirë. Hedhim piper të kuq, një
lugë kafeje erëza të përziera dhe rreth 100 ml ujë.
Në tigan, me rende i grijmë vezët e ziera. Pastaj, në tigan i kthejmë
bërxollat e skuqura. E mbulojmë tiganin me kapak. Pas një kohe,
bërxollat i kthejmë nga ana tjetër. E shtojmë shtalpën dhe kastravecët
turshi, të prera në copë të holla e të gjata.
Në tenxhere në zjarr e hedhim qumështin, e shtojmë kajmakun dhe hedhim
një lugë kafeje erëza të përziera. Pastaj, e shtojmë pluhurin për pure.
Përziejmë me lugë dhe e shtojmë salcën e domates. I grijmë bishtat e
qepës së njomë dhe i shtojmë në tenxheren me pure.
Në pjatën për servirje vëmë dy gjethe sallate jeshile. Sipër tyre e vëmë
purenë. Në anën tjetër të pjatës i rendisim bërxollat shkallë-shkallë.
Sipër vëmë nga përmbajtja nga tava.
Zbukurojmë me një degë majdanozi.
Ju bëftë mirë!
Për 4 persona
* 4 bërxolla lope
* 100 ml shtalpë
* 5 kastravecë turshi
* 2 vezë të ziera
* 2 thelpinj hudhër
* 50 gr gjalpë
* 1 lugë kafeje piper i kuq
* 2 lugë erëza të përziera
* 150 gr kajmak
* 2 lugë salcë domatesh
* 1 pako pure
* 300 ml qumësht
* vaj, kripë dhe piper i zi
Gatimi
I rrahim bërxollat me çekiç druri dhe hedhim mbi to erëza të përziera,
kripë dhe piper të zi. Bërxollat i skuqim në vaj dhe gjalpë. Pastaj, në
të njëjtën yndyrë e skuqim hudhrën e grirë. Hedhim piper të kuq, një
lugë kafeje erëza të përziera dhe rreth 100 ml ujë.
Në tigan, me rende i grijmë vezët e ziera. Pastaj, në tigan i kthejmë
bërxollat e skuqura. E mbulojmë tiganin me kapak. Pas një kohe,
bërxollat i kthejmë nga ana tjetër. E shtojmë shtalpën dhe kastravecët
turshi, të prera në copë të holla e të gjata.
Në tenxhere në zjarr e hedhim qumështin, e shtojmë kajmakun dhe hedhim
një lugë kafeje erëza të përziera. Pastaj, e shtojmë pluhurin për pure.
Përziejmë me lugë dhe e shtojmë salcën e domates. I grijmë bishtat e
qepës së njomë dhe i shtojmë në tenxheren me pure.
Në pjatën për servirje vëmë dy gjethe sallate jeshile. Sipër tyre e vëmë
purenë. Në anën tjetër të pjatës i rendisim bërxollat shkallë-shkallë.
Sipër vëmë nga përmbajtja nga tava.
Zbukurojmë me një degë majdanozi.
Ju bëftë mirë!
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Re: Bërxolla në tigan me patate të fërguara
Si te gatuajme berxolla me speca
Përberesi 4 persona
* 4 bërxolla lope
* 200 ml shtalpë (ajkë)
* 2 gogozhare të kuqe
* 1 kokë qepë
* 40 gr gjalpë
* 1/2 luge kafeje fara afioni të grira
* 1 lugë piper i kuq
* 1 pako pluhur për pure
* 300 ml qumësht
* 1 lugë miell
* 1 kub supë e gatshme
* vaj e kripë dhe piper i zi.
Përgatitja:
Në tenxhere në zjarr me ujë të valuar e ziejmë kubin e supës së
gatshme. Qepën e presim në fije. Gogozhareve ua largojmë farat dhe i
presim në copë të holla e të gjata. Në gjalpin e shkrirë në tigan e
skuqim qepën. Pasi zbutet qepa, në tigan i shtojmë copët e specit.
Hedhim kripë, piper të kuq dhe fara afioni të grira. Me lugë, në tigan
hedhim nga supa.
Sipër bërxollave hedhim kripë dhe piper të zi dhe i rrahim me çekiç
druri. Sipër bërxollave, nga të dy anët, hedhim piper të kuq dhe i
skuqim në tigan me gjalpë. Në tenxheren me supën e mbetur e hedhim
qumështin dhe hedhim kripë. Në tenxheren me qumështin e zier e shtojmë
pluhurin për pure. Pasi pureja e fiton dendësi në e duhur, tenxheren e
heqim nga zjarri.
Në
enën me shtalpë e shtojmë miellin dhe përziejmë me tel kuzhine. Në
tiganin me speca e shtojmë shtalpën me miell.Purenë e vëmë në shiringë
kuzhine. Me ndihmën e shiringës, purenë e vëmë në pjatën për servirje.
Bërzollat i nxjerrim nga tigani dhe i rendisim shkallë-shkallë në pjatën
për servirje. Sipër tyre hedhim nga salca me speca. Zbukurojmë me dy
degë majdanozi në dy skajet e puresë. /Telegrafi/
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Re: Bërxolla në tigan me patate të fërguara
Berxolla me miell misri e qepe e domate
5 berxolla ( vici ose ,derri )
1 qepë, i copëtuar
2 domate, prerë në kube
1 lugë çaji hudhër e grirë
Një pllakë e vogël gjalpë
vaj ,piper
2veze,,pak miell misri
2filxhan kafeje vere e bardhe ,,
2lug gjelle plot salc
Pergatitja
Rrahim
berxollat ne cdo cep me cekic druri,,( perziejme pak vaj,, hudhra te
grira,,piper dhe lyejme bercollet me kete dhe i leme ne nje tas per 20
min )
Marrim berxollat i lyejme me vezet e tundura me pare,, dhe pastaj i lyejme me miellin e misrit
Ju shkundim miellin e tepert berxollave dhe i skuqim me zjarr te avashte derisa te marrin ngjyre ,,i rregulloj per kripShojm ne tigan pllaken e gjalpit,,e skuqim qepen e grire ,, hedhim domaten dhe ate ne copa,,pak krip.,,
Hedhim
berxollat te qepa e domatja i shuajme me vere ,,sipas deshires pak
uthulll,,hedhim salcen,,i leme te vlojne pak,,duke pare zierjen e mishit
Sherbehet e nxehte ,zbukurohet pjata me majdanoz te grire
5 berxolla ( vici ose ,derri )
1 qepë, i copëtuar
2 domate, prerë në kube
1 lugë çaji hudhër e grirë
Një pllakë e vogël gjalpë
vaj ,piper
2veze,,pak miell misri
2filxhan kafeje vere e bardhe ,,
2lug gjelle plot salc
Pergatitja
Rrahim
berxollat ne cdo cep me cekic druri,,( perziejme pak vaj,, hudhra te
grira,,piper dhe lyejme bercollet me kete dhe i leme ne nje tas per 20
min )
Marrim berxollat i lyejme me vezet e tundura me pare,, dhe pastaj i lyejme me miellin e misrit
Ju shkundim miellin e tepert berxollave dhe i skuqim me zjarr te avashte derisa te marrin ngjyre ,,i rregulloj per kripShojm ne tigan pllaken e gjalpit,,e skuqim qepen e grire ,, hedhim domaten dhe ate ne copa,,pak krip.,,
Hedhim
berxollat te qepa e domatja i shuajme me vere ,,sipas deshires pak
uthulll,,hedhim salcen,,i leme te vlojne pak,,duke pare zierjen e mishit
Sherbehet e nxehte ,zbukurohet pjata me majdanoz te grire
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Ushqimet e fërguara, rrezik për kancerin e prostatës
» Salcë për qofte ose patate
» Vajza që jeton vetëm me patate
» Salcë për qofte ose patate
» Vajza që jeton vetëm me patate
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi