Fjala eshte me e rende se guri!
3 posters
Faqja 1 e 1
Fjala eshte me e rende se guri!
Si thoni ju a jeni dakort me kete qe mjafton vetem nje fjale qe ta bej njeriun e lumtur ose ta lendoje ate?
Per mendimin tuaj cfare eshte nje fjale?
A eshte fjala me e rende se guri?
Per mendimin tuaj cfare eshte nje fjale?
A eshte fjala me e rende se guri?
Alberti- Legjendë
- Postime : 41743
Gjinia :
Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha : 36
Hobi : Tenisi
Re: Fjala eshte me e rende se guri!
Në shumicën e rasteve mjafton një fjalë, e kupton me kë po flet, çfar tipi i njeriut është, dhe nëse përshtypja është e mirë atëher kjo të bën të lumtur e nëse përshtypja është jo e mirë atëherë ndjen një zhgënjim që të sjell mërzi, si gurë në stomak, prandaj krahasohet fjala me gurin
Kunjat jan gjuajtje fjalësh , që i krahasojmë me gjuajtje gurësh, por gjuajtja me gur ndoshta dhëmb aty për momentin, ndërsa dhimbja që shkakton fjala ngelet si një plagë e hapur, ndoshta prandaj themi që fjala rëndon më shum se guri duke pas parasysh pasojat e të dyjave
Nga veriu ka qën një shprehje e vjetër "Më mirë pranoj një shuplakë se një të sharë"
Kunjat jan gjuajtje fjalësh , që i krahasojmë me gjuajtje gurësh, por gjuajtja me gur ndoshta dhëmb aty për momentin, ndërsa dhimbja që shkakton fjala ngelet si një plagë e hapur, ndoshta prandaj themi që fjala rëndon më shum se guri duke pas parasysh pasojat e të dyjave
Nga veriu ka qën një shprehje e vjetër "Më mirë pranoj një shuplakë se një të sharë"
An0nim- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Sarande
Postime : 2383
Gjinia :
Anëtarësuar : 28/03/2012
Mosha : 34
Re: Fjala eshte me e rende se guri!
Fjala vret me shume se plumbi thone, njeriu mund ta harroj se cfare i ke thene, por ai kurre nuk do ta harroj si e ke bere te ndjehet..
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Similar topics
» Fjala eshte e rende si plumbi?. A e vret ajo njeriun???
» Ne cilat raste jane fjala-pushke, guri-pushke dhe pushka- pushke?
» Pse tradhetia e vajzes ne pikepamjen e njerezve eshte me e rende se e djalit ?
» Fjala ma e perfolur ne trevat shqiptare eshte korrupsioni...
» A mendoni se fjala ''CIAO'' eshte bere si fjale shqipe?
» Ne cilat raste jane fjala-pushke, guri-pushke dhe pushka- pushke?
» Pse tradhetia e vajzes ne pikepamjen e njerezve eshte me e rende se e djalit ?
» Fjala ma e perfolur ne trevat shqiptare eshte korrupsioni...
» A mendoni se fjala ''CIAO'' eshte bere si fjale shqipe?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi