Si të luftojmë zilinë
2 posters
Faqja 1 e 1
Si të luftojmë zilinë
Zilia futet në 7 veset më të keqija, me pak fjalë një nga ato sjellje që pengon mirëqënien tonë dhe zhvillimin shpirtëror. Është një nga veset që manifestohet që në fëmijri dhe ka qënë shkak I krimit të parë në historinë njerëzore kur Kaini vret vëllain e tij Abeli.
Zilia provokohet nga një ndjenjë e tillë e ngjashme me xhelozinë përballë personave pronarë të të mirave materiale por edhe shpirtërore dhe suksese. Pse I kemi zili të tjerët? Paradoksi qëndron në faktin që ne I konsiderojmë këto të mira jo si gjëra pozitive por si karakteristika që shpërfillen nga ne. ziliqari nuk ëhstë vetëm në kontrast me të tjerët por edhe me veten. Por përballja me të tjerët është më e rëndësishme sepse njohja e ekzistencës të personave më të mirë se ne në aspekte të ndryshme mund të na shtyjë të përmirësohemi. Zilia a shtyn të mbyllemi në vetvete. Është erëndësishme të mësojmë të flasim me të tjerët dhe të gëzohemi për fatin e tyre duke vlerësuar ato që kemi dhe jo të mirat e të tjerëve./albmirror.com/
Zilia provokohet nga një ndjenjë e tillë e ngjashme me xhelozinë përballë personave pronarë të të mirave materiale por edhe shpirtërore dhe suksese. Pse I kemi zili të tjerët? Paradoksi qëndron në faktin që ne I konsiderojmë këto të mira jo si gjëra pozitive por si karakteristika që shpërfillen nga ne. ziliqari nuk ëhstë vetëm në kontrast me të tjerët por edhe me veten. Por përballja me të tjerët është më e rëndësishme sepse njohja e ekzistencës të personave më të mirë se ne në aspekte të ndryshme mund të na shtyjë të përmirësohemi. Zilia a shtyn të mbyllemi në vetvete. Është erëndësishme të mësojmë të flasim me të tjerët dhe të gëzohemi për fatin e tyre duke vlerësuar ato që kemi dhe jo të mirat e të tjerëve./albmirror.com/
Nella- WebMaster
- Postime : 195
Gjinia :
Anëtarësuar : 10/01/2013
Mosha : 34
Re: Si të luftojmë zilinë
SHYQYR SJOM XHELOZEEE AS INATQIEE
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Si mund te luftojme e te ndalojme imoralitetin..
» Si mund të luftojmë e të ndalojmë imoralitetin!
» Xhelozia ne miqesi, ja si mund ta luftojme
» Si mund te luftojme stresin dhe semundjet mendore .
» Si mund të luftojmë e të ndalojmë imoralitetin!
» Xhelozia ne miqesi, ja si mund ta luftojme
» Si mund te luftojme stresin dhe semundjet mendore .
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi