Pse gratë nuk janë të lumtura
+11
Єямєℓiиdå
seriozi
Zeshkane
il conte
Gjilanasi
Arabela
Malsori
Ariel
An0nim
Klio
WebMaster
15 posters
Faqja 1 e 1
Pse gratë nuk janë të lumtura
E fillojnë jetën të entuziazmuara e plot projekte, por jeta e përditshme u shuan ëndrrat dhe energjitë. Kështu, koha e gëzimit humbet.
Për meshkujt është e kundërta: pas të 45-ve, jeta bëhet më e bukur
sipas nje studimi Amerikan..
Kurba zbret ngadalë. Ulet nga viti në vit, pa u ngritur më.
Pastaj vazhdon një vijë e drejtë, pra nuk ka më as ulje e as ngritje. Trajektorja është koherente, rënia konstante.
Është përmbledhur kështu në një grafik, me limitet dhe sforcimet e saj, lumturia e humbur e femrave.
Ky studim është realizuar në Shtetet e Bashkuara dhe ka hedhur dritë mbi një fenomen që duket një paradoks: pavarësisht suksesit dhe arritjeve të shumta, pas moshës 40-vjeçare femrat nuk janë më të lumtura, ndërkohë që me meshkujt ndodh e kundërta.
Kjo çështje është bërë edhe temë e një artikulli që titullohet
"Paradoksi i perëndimit të lumturisë femërore".
Studimi është realizuar nga dy shkencëtarë të Universitetit të Pensilvanisë. Një nga studimet është përpjekur të përcaktojë diçka të pakapshme, por në të njëjtën kohë të perceptueshme.
Në fakt, rezultatet e këtij studimi kanë ngjallur shumë debate, duke i ndarë në dy pjesë opinionet.
Gjithsesi, pavarësisht "konfliktit", prej këtij studimi është zbuluar një e vërtetë e hidhur dhe tregon atë që gratë nuk e thonë.
Një e vërtetë e fshehur që në "Huffington Post", sajti i famshëm i gazetarisë amerikane, kanë provuar ta tregojnë kështu: mendoni sikur jetoni në vitin 1969, në një shtet të çfarëdoshëm, për shembull në Detroit dhe të pyesni një nga shumë punëtoret të imagjinojë se cili mund të jetë roli i një gruaje që ka mbushur të 40-at. Sado optimiste të kenë qenë parashikimet e asaj gruaje, është e sigurt se do ndryshonte shumë nga ajo që do të kishte ndodhur. Ajo nuk do ta kishte imagjinuar kurrë se femrat do të ishin mazhoranca e forcës punëtore.
Nëse do ta pyesnim sërish atë punëtore, se a do të ishin të lumtura femrat pasi të kishin poste të rëndësishme në shoqëri, natyrisht që përgjigjja e saj do të ishte "po". Por, në fakt, nuk është kështu. Sipas studiuesve, niveli i përgjithshëm i lumturisë së femrave është ulur gjatë këtyre 40 viteve të fundit.
Rënia nuk varet nga fakti se femrat kanë një ose më shumë fëmijë, situata ekonomike, gjendja shëndetësore, puna që kryejnë dhe nëse janë ose jo të martuara.
Femrat e fillojnë jetën më të lumtura se meshkujt, por kur shkojnë drejt fundit të ekzistencës së tyre, nuk janë më aq të lumtura sa në fillim. Lumturia martesore e femrave ulet më shumë se ajo e meshkujve kur janë 39 vjeçe, në moshën 41-vjeçare ulet kënaqësia ekonomike, në moshën 44-vjeçare femrat janë më të pakënaqura se meshkujt rreth asaj që kanë arritur.
Në moshën 47-vjeçare femrat nuk janë dhe aq të lumtura për jetën e tyre sa meshkujt.
Kështu, kurba vazhdon të zbresë. Trajektorja është koherente dhe vazhdimisht në rënie. Ndërsa për meshkujt ndodh e kundërta: deri në një farë pike, kurba rritet dhe kur meshkujt e femrat arrijnë të 50-at, fatet e tyre ndahen.
"Unë nuk do të përdorja fjalën hidhërim. Do të flisja më tepër për lodhje, diçka spontane që pushton jetën e përditshme", thotë një docente e psikologjisë sociale në Universitetin e Milanos. "Gratë kanë marrë mbi vete shumë përgjegjësi.
Jeta është shumë e vështirë dhe jo gjithmonë i ka shpërblyer me çmimin maksimal.
Nga përgjegjësitë e mëdha, ka më shumë gjasa të zhgënjehen. Jo rastësisht pakënaqësia fillon të rrënjoset te femrat nga mosha 45 deri në 47 vjeçe. Kur arrijnë në këtë moshë, femrat shohin se sa kanë investuar në punë, familje e shoqëri dhe nuk marrin atë që meritojnë. Tani meshkujt janë më të lumtur se femrat.
Gjithashtu lumturia përcaktohet edhe në bazë të asaj që kemi përballë. Për shembull, në vitin 1972, femrat ballafaqoheshin me femra të tjera brenda grupit. Tani ballafaqohen edhe me meshkujt dhe shikojnë se gjërat nuk shkojnë dhe aq mirë".
Femrat duhet të mbulojnë shumë detyra, si në punë, dhe shtëpi. Duhet të kujdesen për fëmijët, bashkëshortin, duhet të gatuajnë, të pastrojnë, pra të bëjnë gjithçka. Në fakt, 50 për qind e femrave që punon, e ka të vështirë të krijojë familje dhe në të njëjtën kohë të punojë.
. Është krijuar një mendim tragjik mbi feminilitetin. Janë të fiksuara për të bërë ndryshime në trup dhe për të larguar përgjithmonë rrudhat. "Nga studimet, është vënë re një problem tjetër, shumë i bezdisshëm për femrat: ai i kohës që asnjëherë nuk mjafton. Femrat që punojnë shumë nuk kënaqen me kohën e tyre të lirë, jo për cilësinë, por për sasinë.
Zakonisht femrat punojnë më shumë se meshkujt, kështu që e vlerësojnë jashtëzakonisht autonominë e tyre. Nuk duan të heqin dorë, pavarësisht angazhimeve të shumta dhe mbështetjes së pakët nga ana e partnerëve", thotë një studiuese. "Unë mendoj se hidhërimi për femrat i detyrohet më shumë vetmisë se sa mungesës së profesionalizmit.
Një dështim në punë nuk përjetohet si tragjedi nga ana e femres..
Unë nuk shoh gra të shkatërruara nga mungesa e suksesit. Për femrat është më e dhimbshme të mos kenë jetë sentimentale:
mungesa e një mashkulli, e përkëdheljeve dhe e fëmijëve, kjo i bën të vuajnë.
Gjatë këtyre viteve shpresoja të shihja femra më të forta, më protagoniste, më fitimtare, por fatkeqësisht nuk ndodh kështu. perfundon mendimi i njerit prej studiusve..
Për meshkujt është e kundërta: pas të 45-ve, jeta bëhet më e bukur
sipas nje studimi Amerikan..
Kurba zbret ngadalë. Ulet nga viti në vit, pa u ngritur më.
Pastaj vazhdon një vijë e drejtë, pra nuk ka më as ulje e as ngritje. Trajektorja është koherente, rënia konstante.
Është përmbledhur kështu në një grafik, me limitet dhe sforcimet e saj, lumturia e humbur e femrave.
Ky studim është realizuar në Shtetet e Bashkuara dhe ka hedhur dritë mbi një fenomen që duket një paradoks: pavarësisht suksesit dhe arritjeve të shumta, pas moshës 40-vjeçare femrat nuk janë më të lumtura, ndërkohë që me meshkujt ndodh e kundërta.
Kjo çështje është bërë edhe temë e një artikulli që titullohet
"Paradoksi i perëndimit të lumturisë femërore".
Studimi është realizuar nga dy shkencëtarë të Universitetit të Pensilvanisë. Një nga studimet është përpjekur të përcaktojë diçka të pakapshme, por në të njëjtën kohë të perceptueshme.
Në fakt, rezultatet e këtij studimi kanë ngjallur shumë debate, duke i ndarë në dy pjesë opinionet.
Gjithsesi, pavarësisht "konfliktit", prej këtij studimi është zbuluar një e vërtetë e hidhur dhe tregon atë që gratë nuk e thonë.
Një e vërtetë e fshehur që në "Huffington Post", sajti i famshëm i gazetarisë amerikane, kanë provuar ta tregojnë kështu: mendoni sikur jetoni në vitin 1969, në një shtet të çfarëdoshëm, për shembull në Detroit dhe të pyesni një nga shumë punëtoret të imagjinojë se cili mund të jetë roli i një gruaje që ka mbushur të 40-at. Sado optimiste të kenë qenë parashikimet e asaj gruaje, është e sigurt se do ndryshonte shumë nga ajo që do të kishte ndodhur. Ajo nuk do ta kishte imagjinuar kurrë se femrat do të ishin mazhoranca e forcës punëtore.
Nëse do ta pyesnim sërish atë punëtore, se a do të ishin të lumtura femrat pasi të kishin poste të rëndësishme në shoqëri, natyrisht që përgjigjja e saj do të ishte "po". Por, në fakt, nuk është kështu. Sipas studiuesve, niveli i përgjithshëm i lumturisë së femrave është ulur gjatë këtyre 40 viteve të fundit.
Rënia nuk varet nga fakti se femrat kanë një ose më shumë fëmijë, situata ekonomike, gjendja shëndetësore, puna që kryejnë dhe nëse janë ose jo të martuara.
Femrat e fillojnë jetën më të lumtura se meshkujt, por kur shkojnë drejt fundit të ekzistencës së tyre, nuk janë më aq të lumtura sa në fillim. Lumturia martesore e femrave ulet më shumë se ajo e meshkujve kur janë 39 vjeçe, në moshën 41-vjeçare ulet kënaqësia ekonomike, në moshën 44-vjeçare femrat janë më të pakënaqura se meshkujt rreth asaj që kanë arritur.
Në moshën 47-vjeçare femrat nuk janë dhe aq të lumtura për jetën e tyre sa meshkujt.
Kështu, kurba vazhdon të zbresë. Trajektorja është koherente dhe vazhdimisht në rënie. Ndërsa për meshkujt ndodh e kundërta: deri në një farë pike, kurba rritet dhe kur meshkujt e femrat arrijnë të 50-at, fatet e tyre ndahen.
"Unë nuk do të përdorja fjalën hidhërim. Do të flisja më tepër për lodhje, diçka spontane që pushton jetën e përditshme", thotë një docente e psikologjisë sociale në Universitetin e Milanos. "Gratë kanë marrë mbi vete shumë përgjegjësi.
Jeta është shumë e vështirë dhe jo gjithmonë i ka shpërblyer me çmimin maksimal.
Nga përgjegjësitë e mëdha, ka më shumë gjasa të zhgënjehen. Jo rastësisht pakënaqësia fillon të rrënjoset te femrat nga mosha 45 deri në 47 vjeçe. Kur arrijnë në këtë moshë, femrat shohin se sa kanë investuar në punë, familje e shoqëri dhe nuk marrin atë që meritojnë. Tani meshkujt janë më të lumtur se femrat.
Gjithashtu lumturia përcaktohet edhe në bazë të asaj që kemi përballë. Për shembull, në vitin 1972, femrat ballafaqoheshin me femra të tjera brenda grupit. Tani ballafaqohen edhe me meshkujt dhe shikojnë se gjërat nuk shkojnë dhe aq mirë".
Femrat duhet të mbulojnë shumë detyra, si në punë, dhe shtëpi. Duhet të kujdesen për fëmijët, bashkëshortin, duhet të gatuajnë, të pastrojnë, pra të bëjnë gjithçka. Në fakt, 50 për qind e femrave që punon, e ka të vështirë të krijojë familje dhe në të njëjtën kohë të punojë.
. Është krijuar një mendim tragjik mbi feminilitetin. Janë të fiksuara për të bërë ndryshime në trup dhe për të larguar përgjithmonë rrudhat. "Nga studimet, është vënë re një problem tjetër, shumë i bezdisshëm për femrat: ai i kohës që asnjëherë nuk mjafton. Femrat që punojnë shumë nuk kënaqen me kohën e tyre të lirë, jo për cilësinë, por për sasinë.
Zakonisht femrat punojnë më shumë se meshkujt, kështu që e vlerësojnë jashtëzakonisht autonominë e tyre. Nuk duan të heqin dorë, pavarësisht angazhimeve të shumta dhe mbështetjes së pakët nga ana e partnerëve", thotë një studiuese. "Unë mendoj se hidhërimi për femrat i detyrohet më shumë vetmisë se sa mungesës së profesionalizmit.
Një dështim në punë nuk përjetohet si tragjedi nga ana e femres..
Unë nuk shoh gra të shkatërruara nga mungesa e suksesit. Për femrat është më e dhimbshme të mos kenë jetë sentimentale:
mungesa e një mashkulli, e përkëdheljeve dhe e fëmijëve, kjo i bën të vuajnë.
Gjatë këtyre viteve shpresoja të shihja femra më të forta, më protagoniste, më fitimtare, por fatkeqësisht nuk ndodh kështu. perfundon mendimi i njerit prej studiusve..
Re: Pse gratë nuk janë të lumtura
Oj kushe shkruan kote roman ti....e keni fajin vete ju....keni naze...hahhahaha
il conte- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5371
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/09/2011
Mosha : 42
Hobi : cinema & calcio.formula uno
Varet nga menyra e jeteses qe kerkon te bej nje femer,nese ajo ben ne jete pikerisht ate qe do dhe ndjen,atehere apsolutisht qe do jete e lumtur,dhe nese ben ate qe te tjeret duan per te,atehere apsolutisht qe nuk do jete e lumtur !!!
Klio- Princeshë
- Vendbanimi : Pran yjeve..
Postime : 4283
Gjinia :
Anëtarësuar : 18/09/2011
Mosha : 30
Hobi : NOTI&MUZIKA
Enigma me e madhe qe mbizoteron ne kete bote ...
An0nim- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Sarande
Postime : 2383
Gjinia :
Anëtarësuar : 28/03/2012
Mosha : 34
sepse kan gjuhen e gjat [You must be registered and logged in to see this image.]
Malsori- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Gjermani
Postime : 1966
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/10/2010
Mosha : 53
Hobi : Lexim, sport, punë
se kan shume pune shtepije
Malsori- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
se nuk ngopen me pak [You must be registered and logged in to see this image.]
Malsori- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
perfekte ska,,,Ariel shkruajti:Se i duan gjerat perfekte
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
e vertete,,,dhe kur i ndihmon burri ndihen te lumtura,,per ndryshe jo,,,Malsori shkruajti:se kan shume pune shtepije
Arabela- Princeshë
Gjinia :
kush nuk ngopet me pak as me shume nuk ngopet,,Malsori shkruajti:se nuk ngopen me pak [You must be registered and logged in to see this image.]
Arabela- Princeshë
Gjinia :
grate nuk jane te lumtura se duan te bejne me shume se cduhet dhe cu takon,,,,duhet te gjejme nje ekuiliber ne menyre qe mos te ndjejme theksueshem mungesen e dickaje por dhe mos mbytemi nga keto dickate,,,
Arabela- Princeshë
Gjinia :
nuk mund them donje mendim ,, pasi sjam grua
Gjilanasi- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Gjilan
Postime : 673
Gjinia :
Anëtarësuar : 06/01/2013
Hobi : .....
Se burrat i ze gjumi shpejt naten ...ahhahahahaha
il conte- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
il conte shkruajti:Se burrat i ze gjumi shpejt naten ...ahhahahahaha
hahhahahahaaa
Zeshkane- Princeshë
- Postime : 23
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/03/2013
Mosha : 41
Zeshkane shkruajti:il conte shkruajti:Se burrat i ze gjumi shpejt naten ...ahhahahahaha
hahhahahahaaa
Mos qesh se keshtu eshte....
il conte- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
il conte shkruajti:Zeshkane shkruajti:il conte shkruajti:Se burrat i ze gjumi shpejt naten ...ahhahahahaha
hahhahahahaaa
Mos qesh se keshtu eshte....
po po e di
Zeshkane- Princeshë
Gjinia :
Se ka nga ato si puna e kesaj zeshkanes...qe u pelqen te rrahin burrat...
il conte- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
il conte shkruajti:Se ka nga ato si puna e kesaj zeshkanes...qe u pelqen te rrahin burrat...
sma ben zemra
Zeshkane- Princeshë
Gjinia :
Zeshkane shkruajti:il conte shkruajti:Se ka nga ato si puna e kesaj zeshkanes...qe u pelqen te rrahin burrat...
sma ben zemra
E di moj e di..ti je si engjell...
il conte- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
nuk jam i martaur qe te di pse nuk jane te lumtura grate
seriozi- V.I.P Anëtarë
- Postime : 179
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/02/2013
Mosha : 35
Se bejme shume, e trunin e kena npun 24/7.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Nuk mund te percaktohet krejt gjinia vetem sepse disave nuk ju ka ecur ashtu si jan munduar apo pretenduar...Biles te jemi realiste sot me shume se kurre grate kan filluar te krijojne idete e tyre dhe t'i shprehin, t'ju njihet e drejta dhe t'ju jepet mundesia te krijojne identitetin e tyre femeror; pavaresisht ksaj rrjedhe ke dhe nga ata qe akoma vazhdojne te jene te abuzuara ne te gjitha kuptimet e fjales (emocionalisht/psiqikisht apo fizikisht), por jo se mungojne instutucionet por se ashtu kan zgjedhur te qendrojne per shume arsye te panjohura...Sot ne kte kohe dhe kushte qe kemi arritur, nuk duhen gjetur justifikime per te kerkuar nje jete me te pershtatshme apo te lumtur per veten tende..
Sweetheart- Princeshë
- Postime : 247
Gjinia :
Anëtarësuar : 22/03/2013
Mosha : 104
Sepse martohen para kohe.
Arian 123- Legjendë
- Vendbanimi : Hamburg
Postime : 2998
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/09/2012
Mosha : 50
Hobi : Tenis,Bowling,Sport.
Sepse nuk kane personin e duhur ne krah..
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
T'kene bobon fotokopje e me pas e hedhin tezen e palumturise ne toke apo jo
bobi 10- WebMaster
- Postime : 12756
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/09/2010
Varet se si mund te perkufizohet lumturia ...
Por per mendimin tim askush nuk mund te jete i lumtur do kete gjithmon dobesite e veta dmth do kaloje c'do gje hidherim,lumturi etj .
Por ne rastin e femres do i bashkohem me mendimin e Ermelindes
Por per mendimin tim askush nuk mund te jete i lumtur do kete gjithmon dobesite e veta dmth do kaloje c'do gje hidherim,lumturi etj .
Por ne rastin e femres do i bashkohem me mendimin e Ermelindes
An0nim- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Sarande
Postime : 2383
Gjinia :
Anëtarësuar : 28/03/2012
Mosha : 34
sepse fati e meshkujt se kuptojn aq mir jeten ose me sakt dashurin
Burrelsja- I/e Përjashtuar
- Vendbanimi : Burrel
Postime : 603
Gjinia :
Anëtarësuar : 10/04/2013
Mosha : 29
Hobi : Smogxhije
Similar topics
» A jane te lumtura grate qe jetojne ne luks
» Në punë, gratë janë më xheloze dhe ziliqare
» Divorci: Jane kryesisht grate ato qe i japin fund marteses
» Tito i donte gratë e veta... dhe gratë e huaja!
» Femrat jane si mollet ne peme. Me te mirat jane ne majen e pemes.
» Në punë, gratë janë më xheloze dhe ziliqare
» Divorci: Jane kryesisht grate ato qe i japin fund marteses
» Tito i donte gratë e veta... dhe gratë e huaja!
» Femrat jane si mollet ne peme. Me te mirat jane ne majen e pemes.
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi