Çaji i zi mund të parandalojë krijimin e diabetit të tipit 2
Faqja 1 e 1
Çaji i zi mund të parandalojë krijimin e diabetit të tipit 2
Çaji i zi mund të parandalojë krijimin e diabetit të tipit 2
Shkencëtarët zviceranë kanë zbuluar se si ekziston lidhje në mes konsumimit të çajit të zi dhe reduktimit të rrezikut nga krijimi i diabetit të tipit 2.
Diabeti i tipit 2 është duke u bërë gjithnjë e më i shpeshtë, ndërsa ekspertët rekomandojnë që nëse nuk ndryshohen shprehitë e njerëzve, numri i personave që vuajnë nga diabeti deri në vitin 2030 do të jetë madje 900 milionë dhe atë nëpër gjithë botën.
Shkencëtarët kanë konstatuar që në vendet, ku përqindja e përdorimit të çajit të zi është më e lartë, përqindja e njerëzve që vuajnë nga diabeti i tipit 2 është më e vogël.
Në Irlandë, Turqi dhe Britani të Madhe përqindja e konsumimit të çajit të zi është më e lartë, derisa më e ulëta në Korenë Jugore, Brazil dhe Kinë.
Udhëheqësi i hulumtimit, Dr. Arial Beresniak ka deklaruar se si ekziston lidhje në mes konsumimit të çajit të zi dhe reduktimit të rrezikut nga krijimi i diabetit të tipit 2, por gjithsesi është nevojshme që të vazhdojnë hulumtimet.
Hulumtimi ka treguar që efekt të mirë kanë çaji i gjelbër dhe i bardhë, por që çaji i zi është më së shumti efikas për shkak të procesit të prodhimit. Kështu çaji i zi është më mirë i fermentuar dhe f1avonoidet e thjeshta (katehinet) i ndryshon në komponime komplekse të cilat quhen teaflavinë dhe tearubiginë. Për këto komponime konsiderohet që reduktojnë rrezikun nga krijimi i kancerit dhe ngadalësojnë përhapjen qelizave të kancerit.
Edhe pse hulumtimi duhet të vazhdohet, shkencëtarë gjithsesi rekomandojnë konsumimin e të gjitha llojeve të çajit, dhe në veçanti çajit të zi.
Shkencëtarët zviceranë kanë zbuluar se si ekziston lidhje në mes konsumimit të çajit të zi dhe reduktimit të rrezikut nga krijimi i diabetit të tipit 2.
Diabeti i tipit 2 është duke u bërë gjithnjë e më i shpeshtë, ndërsa ekspertët rekomandojnë që nëse nuk ndryshohen shprehitë e njerëzve, numri i personave që vuajnë nga diabeti deri në vitin 2030 do të jetë madje 900 milionë dhe atë nëpër gjithë botën.
Shkencëtarët kanë konstatuar që në vendet, ku përqindja e përdorimit të çajit të zi është më e lartë, përqindja e njerëzve që vuajnë nga diabeti i tipit 2 është më e vogël.
Në Irlandë, Turqi dhe Britani të Madhe përqindja e konsumimit të çajit të zi është më e lartë, derisa më e ulëta në Korenë Jugore, Brazil dhe Kinë.
Udhëheqësi i hulumtimit, Dr. Arial Beresniak ka deklaruar se si ekziston lidhje në mes konsumimit të çajit të zi dhe reduktimit të rrezikut nga krijimi i diabetit të tipit 2, por gjithsesi është nevojshme që të vazhdojnë hulumtimet.
Hulumtimi ka treguar që efekt të mirë kanë çaji i gjelbër dhe i bardhë, por që çaji i zi është më së shumti efikas për shkak të procesit të prodhimit. Kështu çaji i zi është më mirë i fermentuar dhe f1avonoidet e thjeshta (katehinet) i ndryshon në komponime komplekse të cilat quhen teaflavinë dhe tearubiginë. Për këto komponime konsiderohet që reduktojnë rrezikun nga krijimi i kancerit dhe ngadalësojnë përhapjen qelizave të kancerit.
Edhe pse hulumtimi duhet të vazhdohet, shkencëtarë gjithsesi rekomandojnë konsumimin e të gjitha llojeve të çajit, dhe në veçanti çajit të zi.
Alberti- Legjendë
- Postime : 41743
Gjinia :
Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha : 36
Hobi : Tenisi
Similar topics
» Shpargu mund të parandalojë mamurllëkun
» Moda sipas tipit te trupit
» Çaji kundër celulitit
» Çaji i zi ulë shtypjen e lartë të gjakut
» Çaji jeshil rrit kujtesën
» Moda sipas tipit te trupit
» Çaji kundër celulitit
» Çaji i zi ulë shtypjen e lartë të gjakut
» Çaji jeshil rrit kujtesën
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi