Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Sa kalori i humbim me një klikim? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Sa kalori i humbim me një klikim? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sa kalori i humbim me një klikim?

Shko poshtë

Sa kalori i humbim me një klikim? Empty Sa kalori i humbim me një klikim?

Mesazh nga Alberti Sat 16 Mar 2013 - 6:55

Sa kalori i humbim me një klikim?

Nuk ka mund të kotë, pohon një hulumtues japonez, i cili ka zbuluar që edhe me ndihmën e miut të kompjuterit njeriu mund të humbë në peshë.
Në librin “Shndërroni gjithçka në kalori”, i cili është botuar para pak kohësh në Japoni, ai pohon se me secilin klikim humbim 1,42 kalori. Këtë rezultat e ka fituar në bazë të madhësisë dhe peshës mesatare të gishtit tregues dhe forcës së nevojshme që ai të vihet në lëvizje.
Ai ka llogaritur se mesatarisht harxhojmë 16,7 mikromolë të ATP-së (Adenozinë, Trifosfat, molekulë e cila transporton energjinë brenda qelizave) për të lëvizur një gram muskuj në sekondë.
Meqë të gjithë muskujt e nevojshëm për ta lakuar gishtin tregues peshojnë 11,7 gramë, me rastin e klikimit në mi harxhojmë 195 mikromolë të ATP-së, ose 1,42 kalori. Pra, nëse klikoni me energji të mjaftueshme, hamburgerin që e keni ngrënë do ta digjni "saora" me 350 mijë klikime.

Alberti
Legjendë
Legjendë

Postime Postime : 41743
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha Mosha : 36
Hobi Hobi : Tenisi

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: