Një kubane thotë se e ka festuar ditëlindjen e 125
2 posters
Faqja 1 e 1
Një kubane thotë se e ka festuar ditëlindjen e 125
Plaka nga Kuba, Juana Rodriguez ka thënë se, të martën ka festuar ditëlindjen e saj të 125, dhe duket se ajo është personi më i vjetër në botë, edhe pse libri i rekordeve botërore Guinnes, nuk e ka përcaktuar saktësinë e certifikatës së saj të lindjes.
Juana Bautista de la Candelaria Rodriguez, e njohur me nofkën Candulia, është lindur më 2 shkurt të vitit 1885, në Campechueli, ku jeton edhe sot, bëjnë të ditur mediat kubane, që i referohen librit të amzës të Campechuelit.
Rodriguez, nënë e tre fëmijëve, prej të cilëve dy tashmë kanë vdekur, jetëgjatësinë e saj thotë ta ketë arritur falë ajrit të pastër të fshatit, ushqimit të shëndetshëm, dhe dashurisë të më të dashurve të saj.
Siç bëjnë të ditur mediat kubane, nëna e Candualias ka vdekur në moshën 100-vjeçare, ndërsa babai i saj në moshën 96-vjeçare.
Kuba, një ishull me mbi 11 milionë banorë, njihet për numrin e madh të njerëzve të moshës mbi 100-vjeçare, gati 1.500 sish, sipas autoriteteve të këtij vendi.
Personi më i vjetër në botë, me ditëlindje të certifikuar zyrtarisht, ishte francezja Jeanne Calment, e cila kishte vdekur në vitin 1997, kur i kishte pasur 122 vjet, 5 muaj dhe 14 ditë.
Alberti- Legjendë
- Postime : 41743
Gjinia :
Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha : 36
Hobi : Tenisi
Re: Një kubane thotë se e ka festuar ditëlindjen e 125
me fjal te gjith cfar nuk thojn;por ne realitet te gjitha dalin ndryshe nga ato qe thojn
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Disidentët kubanë në grevë urie
» Nje torte per te festuar divorcin
» A ke para per te festuar kete Vit te Ri?
» Dyvjetori i pavarësisë – a ka arsye për të festuar
» Wikipedia gati për të festuar 10-vjetorin
» Nje torte per te festuar divorcin
» A ke para per te festuar kete Vit te Ri?
» Dyvjetori i pavarësisë – a ka arsye për të festuar
» Wikipedia gati për të festuar 10-vjetorin
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi