Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Ka ndërruar jetë gazetari Nehar Bojaxhiu People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Ka ndërruar jetë gazetari Nehar Bojaxhiu People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ka ndërruar jetë gazetari Nehar Bojaxhiu

Shko poshtë

Ka ndërruar jetë gazetari Nehar Bojaxhiu Empty Ka ndërruar jetë gazetari Nehar Bojaxhiu

Mesazh nga Li12i-GG ARMY Thu 25 Feb 2010 - 23:34

Ka ndërruar jetë gazetari Nehar Bojaxhiu 9ji29s

Prishtinë, 26 shkurt - Pas një sëmundjeje të rëndë, në moshën 77-vjeçare, të enjten mbrëma, ndërroi jetë Nehar Bojaxhiu, njëri nga doajenët e gazetarisë në Kosovë. Bojaxhiu u lind më 1933 në Prizren, ku kreu shkollën fillore dhe gjimnazin. Studioi gjuhën frënge. Në gazetën ,,Rilindja,, punoi që nga viti 1958 deri me 1961 ku u mor me tema të kulturës dhe me përkthime. Pastaj kaloi në Radio-Prishtinë, ku punoi deri më 1989, kur regjimi i Milosheviqit i dëboi të gjithë gazetarët dhe të punësuarit e tjerë shqiptarë. Në Radio-Prishtinë punoi në Redaksinë e emisioneve kulturore-arsimore. Nga viti 1978 deri me 1982 ka qenë redaktor i emisioneve kulturore-arsimore. Është autor i shumë shkrimeve nga lëmi i kulturës dhe i gjuhësisë.
Nehar Bojazhiu ishte edhe njohës dhe reporter i shquar edhe i sportit, boksit në veçanti. Kolegët dhe dëgjuesit e kohës i mbajnë mend reportazhet e tij impresive me rastin e ndarjes në Osllo të çmimit “Nobel” Nënë Terezës, ku ajo rrëfen në gjuhen shqipe për përkatësinë e saj kombëtare shqiptare, dokument ky që ruhet edhe sot në arkivat e Radio- Kosovës. Varrimi i të ndjerit bëhet nesër në varrezat e Prizrenit, në orën 13:00.
Li12i-GG ARMY
Li12i-GG ARMY
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Vendbanimi Vendbanimi : iTaLY
Postime Postime : 295
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 22/02/2010
Hobi Hobi : RRuGeN

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics