Wordsworth: Shkëmbimi i territoreve ide e keqe
Faqja 1 e 1
Wordsworth: Shkëmbimi i territoreve ide e keqe
“Çdo ide që nënkupton rivizatimin e kufijve apo shkëmbimin e territoreve është e keqe dhe nuk e ka përkrahjen e bashkësisë ndërkombëtare”, ka deklaruar ambasadori i Britanisë së Madhe në Beograd, Stephen Wordsworth për mediat serbe.
Ai ka vënë në dukje se është shumë me rëndësi të formohet Këshilli Nacional Kombëtar, si një hap drejt demokratizimit të shoqërisë. "Çdoherë kur e kam vizituar këtë pjesë të vendit, tre vjetëve të shkuar, dilte dikush që përmendte ndryshimin e kufijve", ka thënë diplomati britanik.
Në lidhje me planet për integrimin e veriut të Kosovës, të cilin e kundërshtojnë serbët dhe Beogradi, Wordsworth ka thënë se serbët të cilët jetojnë në Kosovë me të drejtë kërkojnë të njëjtat gjëra sikurse njerëzit e tjerë kudo që jetojnë.
"Ky është një pushtet funksional lokal, gjyqe legjitime dhe kjo është një situatë normale", ka thënë Wordsworth, i cili konsideron se pikërisht këtë dëshirojnë ta arrijnë edhe Qeveria në Kosovë së bashku me bashkësinë ndërkombëtare.
Ai ka hedhur poshtë mundësinë për bisedime të reja rreth statusit të Kosovës.
Ai ka vënë në dukje se është shumë me rëndësi të formohet Këshilli Nacional Kombëtar, si një hap drejt demokratizimit të shoqërisë. "Çdoherë kur e kam vizituar këtë pjesë të vendit, tre vjetëve të shkuar, dilte dikush që përmendte ndryshimin e kufijve", ka thënë diplomati britanik.
Në lidhje me planet për integrimin e veriut të Kosovës, të cilin e kundërshtojnë serbët dhe Beogradi, Wordsworth ka thënë se serbët të cilët jetojnë në Kosovë me të drejtë kërkojnë të njëjtat gjëra sikurse njerëzit e tjerë kudo që jetojnë.
"Ky është një pushtet funksional lokal, gjyqe legjitime dhe kjo është një situatë normale", ka thënë Wordsworth, i cili konsideron se pikërisht këtë dëshirojnë ta arrijnë edhe Qeveria në Kosovë së bashku me bashkësinë ndërkombëtare.
Ai ka hedhur poshtë mundësinë për bisedime të reja rreth statusit të Kosovës.
Vizitor- Vizitor
Similar topics
» Harta te territoreve shqiptare.
» Shkëmbimi i password-it shenjë besimi në Çift!
» Ç’të keqe ka seksi me anë të telefonit?
» Kënga më e keqe e 2011-ës
» Tradhtia !Sa e keqe esht ?
» Shkëmbimi i password-it shenjë besimi në Çift!
» Ç’të keqe ka seksi me anë të telefonit?
» Kënga më e keqe e 2011-ës
» Tradhtia !Sa e keqe esht ?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi