Ambiciozë dhe të guximshëm? Vendimtare është dopamina
Faqja 1 e 1
Ambiciozë dhe të guximshëm? Vendimtare është dopamina
Ambiciozë, energjikë, të gatshëm për sakrifica fizike dhe morale për të arritur synimet dhe objektivat që i kanë vënë vetes.
Njerëz të tillë nuk i ndalon asgjë. Por ku e gjejnë ata këtë forcë? Gjithcka është e shkruar në genet e tyre, ose më saktë në neurotransmetuesin e quajtur dopaminë. Sipas një kërkimi të Columbia University, njerëzit më kërkues të shoqërisë janë ata që kanë një sasi më të madhe neurotransmetuesish D2/D3, e cila motivon një zonë të trurit.
Profesorët e psikiatrisë në universtitet kanë analizuar një grup vullnetarësh nëpërmjet teknikës PET, ndërsa rezultatet e këtij kërkimi janë publikuar në revistën “Biological Psychiatry”. “Nga studimi jonë kemi dalë në përfundimin se në bazë të dopaminës, caktohet edhe pozicioni shoqëror e social”, shprehet një prej shkencëtarëve.
Njerëz të tillë nuk i ndalon asgjë. Por ku e gjejnë ata këtë forcë? Gjithcka është e shkruar në genet e tyre, ose më saktë në neurotransmetuesin e quajtur dopaminë. Sipas një kërkimi të Columbia University, njerëzit më kërkues të shoqërisë janë ata që kanë një sasi më të madhe neurotransmetuesish D2/D3, e cila motivon një zonë të trurit.
Profesorët e psikiatrisë në universtitet kanë analizuar një grup vullnetarësh nëpërmjet teknikës PET, ndërsa rezultatet e këtij kërkimi janë publikuar në revistën “Biological Psychiatry”. “Nga studimi jonë kemi dalë në përfundimin se në bazë të dopaminës, caktohet edhe pozicioni shoqëror e social”, shprehet një prej shkencëtarëve.
Vizitor- Vizitor
Re: Ambiciozë dhe të guximshëm? Vendimtare është dopamina
kohet e fundit dopamina po ndikon shum pozitivisht tek mua;sepse do realizoj enderrat e mia
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Eshte mese e vertete qe 21 dhjetor eshte dita tragjike
» Bikini i “guximshëm” i Rihannas
» A është e mundur që, pa patur aspak dyshim, të dallojmë se ç'është e mirë apo e keqe?!
» Obama: Bin Laden është vrarë; drejtësia është vënë në vend
» Cila është e fuqia e fjalës gjersa nuk është vepër?
» Bikini i “guximshëm” i Rihannas
» A është e mundur që, pa patur aspak dyshim, të dallojmë se ç'është e mirë apo e keqe?!
» Obama: Bin Laden është vrarë; drejtësia është vënë në vend
» Cila është e fuqia e fjalës gjersa nuk është vepër?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi