Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Në Kosovë 81 raste të HIV/AIDS-it People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Në Kosovë 81 raste të HIV/AIDS-it People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Në Kosovë 81 raste të HIV/AIDS-it

2 posters

Shko poshtë

Në Kosovë 81 raste të HIV/AIDS-it Empty Në Kosovë 81 raste të HIV/AIDS-it

Mesazh nga Prada Wed 1 Dec 2010 - 4:36

Me disa aktivitete, që për qëllim kishin dërgimin e mesazhit për një luftë të përbashkët kundër sëmundjes së HIV/AIDS-it, të mërkurën në Kosovë është shënuar 1 Dhjetori - Dita Ndërkombëtare kundër AIDS-it.
Duke iu referuar shifrave në Kosovë, që tregojnë se zyrtarisht prej vitit 1986 kur është shënuar rasti i parë, e deri më sot, janë 81 raste të regjistruara me HIV/AIDS, prej të cilave 28 kanë vdekur.

Organizuar nga Ekipi i Agjencive të Kombeve të Bashkuara (UNKT) dhe mbështetur nga Ministria e Shëndetësisë, në Prishtinë është mbajtur aktiviteti qendror, që ka shënuar këtë ditë, ndërkohë që zyrtarë vendorë dhe ndërkombëtarë, kanë ritheksuar nevojën për veprim sa më efektiv në parandalimin e HIV-it dhe reduktimin e stigmës ndaj personave të prekur nga kjo sëmundje infektive.

Doina Bologa, udhëheqëse e Zyrës së Koordinatorit të UNKT, tha se Dita Botërore kundër AIDS-it është një moment për të bërë thirrje dhe për të përçuar mesazhin për një qasje universale për të drejtat e të gjithë njerëzve dhe për zgjerim të solidarizimit për të gjithë. Bologa tha se numri i të infektuarve nga HIV/AIDS në Kosovë janë të vogla, krahasuar më vende të tjera, por megjithatë janë signifikante.

Ilir Tolaj, sekretar permanent në Ministrinë e Shëndetësisë, tha se është i vetëdijshëm për potencialin demografikë dhe shkallën e lartë të faktorëve të riskut në Kosovë për përhapjen e HIV/AIDS-it dhe se Kosova, pritet që sikur çdo shtet tjetër të kontribuojë në vizionin e UNAIDS-it - “zero diskriminim, zero infeksion dhe zero vdekje nga HIV”.

Në këtë aktivitet janë shfaqur pesë filma të metrazhit të shkurtër të realizuar nga 25 të rinj në bashkëpunim me profesionistët e “Artpolis”, me mesazhe lidhur me preventivën ndaj HIV/AIDS-it
Prada
Prada
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Vendbanimi Vendbanimi : Ne Hapesire
Postime Postime : 7718
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/04/2010
Mosha Mosha : 112
Hobi Hobi : Ndihmes Bageri

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Në Kosovë 81 raste të HIV/AIDS-it Empty Re: Në Kosovë 81 raste të HIV/AIDS-it