Kuzhina kineze
2 posters
Klea Love Forum :: Arti dhe Kultura Tradicionale :: Kuzhina Tradicionale Shqiptare :: Kuzhinat e Huaja
Faqja 1 e 1
Kuzhina kineze
Ketu sillni receta gatimi te ushqimeve kineze..
Mua me pelqejne per vete.. mireseerdheet
Involtini primavera
Perberesit per 12 involtini primavera:
12 copa petash te vogla katrore (copa te vogla si te besh byreqe trekendeshe)
2 karrota
1 kercell sedano (eshte lloj barishte)
1 kokerr qepe (te madhe)
3 gjethe lakre
100 gr sytha soje
kripe
vaj (per te skuqur, jo ulliri)
Pastroni, lani dhe prisni perimet ne rripa te gjate e te holle.
Ne nje tigan hedhim disa luge vaj dhe qepen dhe i skuqim, me pas shtojme sedanin dhe karrotat dhe ne fund sythat e sojes bashke me lakren dhe i perziejme. I hedhim kripe, shtojme nje filxhan uje, i mbulojme dhe i leme te marrin vale per nja 10 minuta.
Pasi jane gati perimet, i heqim kapakun dhe i leme derisa te thahet komplet uji qe kane.
Kur te jene ftohur perimet, hapim petat ne nje tavoline te sperkatur pak me miell dhe hedhim nga nje luge gjelle nga ajo qe kemi pregatitur ne qender te petave.
Procedura per te mbyllur involtini primavera eshte shume e thjeshte.
1. Rrotulloni majen e pastes siper Arrotolate la punta della pasta verso l’alto
2. Mbyllni dy anesoret e petave
3. Rrrotulloni byrekun per ta mbyllur perfundimisht
4. dhe se fundmi cepin tjeter e lagim pak me uje per te ngjitur qe mos te hapet gjate skuqjes
I marrim byreqet dhe i veme ne nje pjate te lyer pak me miell dhe i vendosim ne frigorifer per afro 10 minuta.
Pastaj marrim nje tigan te thelle dhe hedhim vajin per ti skuqur dhe fillojme i skuqim Involtinit duke i rrotulluar nga te dy anet derisa te marrin nje ngjyre te arte.
I heqim dhe i vendosim ne nje pjate me leter thithse ku mund ti heqim vajin e tepert dhe me pas i vendosim ne pjaten qe do i servirim. Shoqerohen me salsa te ndryshme sipas deshires.
Mua me pelqejne per vete.. mireseerdheet
Involtini primavera
Perberesit per 12 involtini primavera:
12 copa petash te vogla katrore (copa te vogla si te besh byreqe trekendeshe)
2 karrota
1 kercell sedano (eshte lloj barishte)
1 kokerr qepe (te madhe)
3 gjethe lakre
100 gr sytha soje
kripe
vaj (per te skuqur, jo ulliri)
Pastroni, lani dhe prisni perimet ne rripa te gjate e te holle.
Ne nje tigan hedhim disa luge vaj dhe qepen dhe i skuqim, me pas shtojme sedanin dhe karrotat dhe ne fund sythat e sojes bashke me lakren dhe i perziejme. I hedhim kripe, shtojme nje filxhan uje, i mbulojme dhe i leme te marrin vale per nja 10 minuta.
Pasi jane gati perimet, i heqim kapakun dhe i leme derisa te thahet komplet uji qe kane.
Kur te jene ftohur perimet, hapim petat ne nje tavoline te sperkatur pak me miell dhe hedhim nga nje luge gjelle nga ajo qe kemi pregatitur ne qender te petave.
Procedura per te mbyllur involtini primavera eshte shume e thjeshte.
1. Rrotulloni majen e pastes siper Arrotolate la punta della pasta verso l’alto
2. Mbyllni dy anesoret e petave
3. Rrrotulloni byrekun per ta mbyllur perfundimisht
4. dhe se fundmi cepin tjeter e lagim pak me uje per te ngjitur qe mos te hapet gjate skuqjes
I marrim byreqet dhe i veme ne nje pjate te lyer pak me miell dhe i vendosim ne frigorifer per afro 10 minuta.
Pastaj marrim nje tigan te thelle dhe hedhim vajin per ti skuqur dhe fillojme i skuqim Involtinit duke i rrotulluar nga te dy anet derisa te marrin nje ngjyre te arte.
I heqim dhe i vendosim ne nje pjate me leter thithse ku mund ti heqim vajin e tepert dhe me pas i vendosim ne pjaten qe do i servirim. Shoqerohen me salsa te ndryshme sipas deshires.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Kuzhina italiane
» Kuzhina Tradicionale
» Kuzhina popullore
» Dizajnohet kuzhina e të ardhmes
» Astrologji kineze
» Kuzhina Tradicionale
» Kuzhina popullore
» Dizajnohet kuzhina e të ardhmes
» Astrologji kineze
Klea Love Forum :: Arti dhe Kultura Tradicionale :: Kuzhina Tradicionale Shqiptare :: Kuzhinat e Huaja
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi