Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Kuzhina  italiane People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.


Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Kuzhina  italiane People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kuzhina italiane

5 posters

Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Kuzhina italiane

Mesazh nga Ariel Wed 22 Dec 2010 - 13:50

MAKARONAT


SPAGETI  ME  HUDHER , VAJ  DHE  SPEC  DJEGES

Per  4-5  veta.  
Pergatitja  3-5  minuta
Gatimi  10  minuta.

Kjo  salce  me  origjine napoletane  duhet  te  pergatitet  shpejt,  dhe  te  konsumohet  sa  te  jete  gati. Prandaj  verini  menjehere  ne  zjarr  makaronat  spageti

Perberesit:

Vaj  ulliri  8  luge
Hudher  2  thelpinj  te  grire
Pak  spec  djeges  te  shtypur
Majdanoz  i  grire  1  luge
Kripe
Spageti  500  grame

Pergatitja:

Hidhni  makaronat. Nderkohe  ne  nje  tigan  te  thelle  hidhni  vajin, hudhren  dhe  specin  djeges  dhe  fergojini  ne  zjarr  te  ulet  derisa  hudhra  te  ndryshoje  ngjyre.Hiqeni  menjehere  tenxheren  nga  zjarri,  duke  u  kujdesur  te  mos  e  digjni  hudhren. Shtoni  majdanozin  dhe  kripen.
Kullojini  makaronat  dhe  hidhini  ne  nje  pjatance. Hidhini  salcen  siper, perziejini  dhe  sherbejini  menjehere.[/b][/i]
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 104
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga Ariel Wed 22 Dec 2010 - 13:52

MAKARONA  ME  VRIME  ME  KAPARINE  DHE ULLINJ.

Per  4 ? 5  veta:
Pergatitja: 10  min
Gatimi  15  min.

Perberesit:


Vaj  ulliri  6  luge
Hudher  1  thelb  i  grire
Majdanoz  i  grire  2  luge
Ullinj  te  zinj  pa  berthama  te  prera  ne  copa  150  grame
Kaparine  2  luge
Kripe  sipas  shijes
Djathe  deleje  i  porsagrire  6  luge
Makarona  me  vrime  500  gram

Pergatitja:

Ne  nje  tigan  te  thelle,  hidhni  vajin  e  ullirit  dhe fergoni  hudhren  me  majdanozin, derisa  ajo  te  filloje  te  prarohet.shtoni  ullinjte  dhe  kaparinen, dhe  lereni  ne  zjarr  te  ulet  per  2 ? 3 min. Zijini  sa  duhet  makaronat. Kullojini  dhe  kalojini  ne  tigan.  Kaurdisni  mire  bashke  me  kaparinen  dhe  ullinjte  e  zinj, ne  nje  flake  te  forte  per 2  min. Vendoseni  ne  nje  pjatance  dhe  perziejeni  me  djathin  e  deles. Sherbejini  menjehere.
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 104
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga Ariel Wed 22 Dec 2010 - 13:56

MAKARONA  ME  VRIME  AMATRICANE

Per  4 ? 5  veta
Pergatitja  5  minuta
Gatimi 30  minuta

Permbajtja:


Proshute  derri  100  grame  ne  kuba
Vaj  ulliri  2  luge
1 qepe  e  vogel  e  grire
domate  te  qeruara  dhe te  prera  ne  copa 500  grame
spec  djeges  i  shtypur
djath  deleje  i  porsagrire  4  luge
kripe
makarona  me  vrime  500  grame

Pergatitja

Ne  nje  tigan  te  thelle  hidhni  vajin e  ullirit  dhe  fergoni  proshuten  e  derrit  per  afro  2 ? 3  min. Hidhni  me  pas  qepen  derisa  te marre  ngjyre  ari. Shtoni  domatet  dhe  specin  djeges, lezetojeni  me  kripe  dhe  ziejeni  ne  zjarr  te avashte  per  afro  20  min.  Derisa  vaji  te  ndahet  nga  domatet. Ziejini  makaronat  sa  duhet. Kullojini  dhe  vendosini  ne  nje  supiere  te  ngrohte. Sperkatini  me  salcen  e  pergatitur  dhe  djathin  e  deles  dhe  sherbejini  te  ngrohta.[/b][/i]
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 104
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga WebMaster Wed 2 May 2012 - 1:12

Ingredienti (dosi per 4 persone)

400 g di farina di grano saraceno
100 g di farina bianca
200 g di burro
250 g di formaggio Valtellina Casera dop
150 g di formaggio in grana da grattugia
200 g di verze
250 g di patate
uno spicchio di aglio, pepe

Preparazione:
Kuzhina  italiane Pizzocheri_condimento
Mescolare le due farine, impastarle con acqua e lavorare per circa 5 minuti.
Con il mattarello tirare la sfoglia fino ad uno spessore di 2-3 millimetri dalla quale si ricavano delle fasce di 7-8 centimetri. Sovrapporre le fasce e tagliarle nel senso della larghezza, ottenendo delle tagliatelle larghe circa 5 millimetri.

Cuocere le verdure in acqua salata, le verze a piccoli pezzi e le patate a tocchetti, unire i pizzoccheri dopo 5 minuti (le patate sono sempre presenti, mentre le verze possono essere sostituite, a secondo delle stagioni, con coste o fagiolini).

Dopo una decina di minuti raccogliere i pizzocheri con la schiumarola e versarne una parte in una teglia ben calda, cospargere con formaggio di grana grattugiato e Valtellina Casera dop a scaglie, proseguire alternando pizzoccheri e formaggio.
Friggere il burro con l'aglio lasciandolo colorire per bene, prima di versarlo sui pizzoccheri.
Senza mescolare servire i pizzoccheri bollenti con una spruzzata di pepe.
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga WebMaster Wed 2 May 2012 - 1:20

Tacchino in Umido






Kuzhina  italiane Foto+Tacchino+in+umido

Tacchino in Umido - http://cucinainmusica.blogspot.com/
Una pietanza economica ed appetitosa, adatta a tutte le occasioni.




Ingredienti 5-6 porzioni


carne: 1 kg di cosce di tacchino (2 circa)
verdure: 1 kg di patate, 4 carote, 1 cipolla grossa, 2 gambi di sedano, 4 pomodori maturi (o 200 g di pelati),
aromi: 4 foglie di basilico, 1 rametto di prezzemolo, 1 rametto di rosmarino, 2 foglie di salvia, 2 foglie di alloro
condimenti: 1 cucchiaino di brodo granulare di pollo, 3 cucchiai di olio extravergine di oliva, 1 bicchiere di vino bianco misto a brandy, sale e pepe


Preparazione
Tagliare la carne a tocchetti.
Tagliare le verdure a pezzettini, terremo da parte i pomodori e le patate.


In un tegame mettiamo 2 cucchiai di olio e rosoliamo un terzo delle verdure che abbiamo preparato e appena avranno preso colore aggiungiamo la carne e continuiamo a rosolarne il tutto insieme.
Quando la carne ha preso colore aggiungiamo il vino e facciamo sfumare.


Uniamo ora le restanti verdure e i pomodori e 2 bicchieri di acqua con il brodo granulare.


Portiamo a cottura, occorreranno circa 20 minuti, usando la pentola a pressione.


Apriamo la pentola a pressione, verifichiamo che ci sia un fondo liquido, altrimenti aggiungiamo dell'acqua, e uniamo le patate. Portiamo a cottura per 8 – 10 minuti.


Quando è pronto unire, a crudo, 1 cucchiaio di olio d'oliva, aggiustare di sale e pepe e portare in tavola.
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga Anakonda Thu 10 May 2012 - 17:27

Perberesit per 6-7 pite italiane

•400gr miell 00
•100ml uje
•100ml qumesht ne temperature ambjenti
•60gr sallo derri (ose gjalp) ne temperature ambjenti
•10gr kripe
•pak sode buke

Pergatitja:

Ne nje tas te madh perziejme miellin me soden e bukes dhe kripen,
shtojme ujin, qumeshtin, sallon e derrit ose gjalpin ne copa te vogla
dhe i perziejme mire derisa te perftojme nje brume homogjen. E punojme
brumin per rreth 15 minuta me dore ose disa minuta me robotin e
kuzhines.

Brumin e ndajme ne 6 pjese te barabarta, seciles pjese i japim forme
sferike dhe e hapim me okllai sa diametri i tiganit ku do ta gatuajm. E
vendosim secilen pite per tu pjekur ne tigan shume te nxehte pa yndyre
ne zjarr mesatar duke e lene 1-2 minuta nga secila ane. Veprojme ne te
njejten menyre edhe me pitet e tjera. Ne fund, i mbushim sipas deshires
me proshute, djath apo krem djathi, perime etj, i palosim ne dy pjese
dhe i servirim te ngrohta.

Nese pitet nuk i konsumojme ne moment, i vendosim neper qeset e
posacme te akullit dhe i ngrijme kur te jene ftohur. Me pas, i leme te
shkrihen plotesisht ne temperature ambjenti, i mbushim sipas deshires, i
palosim, dhe i vendosim ne furre te nxehte per rreth 5
minuta./tryeza.org/
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga Ariel Fri 9 Nov 2012 - 8:35

Kuzhina  italiane Kanelone_me_spinaq_326415327

KANELONE ME SPINAQ DHE DJATH MASCARPONE.

Per 5 persona nevojiten:

500 gr kanelone
250 gr djathë maskarpone
200 gr gjizë pa kripë
50 gr djathë kaçkavall i grirë
350 gr spinaq
250 gr gjalpë
Kripe e piper
Salcë beshamel

Pastroni spinaqin, duke mbajtur vetëm gjethet dhe përvëlojeni në ujë të valuar me kripë. Në vazhdim kullojeni, priteni hollë dhe përziejeni me gjizën, djathin maskarpone  si dhe me pak kripë e piper. Përziejeni mirë me pirun. Në një tenxhere shkrini gjalpin dhe më pas shtoni miellin. Shtoni pak e nga pak qumështin, duke e përzier vazhdimisht. Ziejeni masën për pak minuta dhe në vazhdim shtoni kremin e qumështit. Përziejeni beshamelin derisa të fillojë të marrë valë, hidhni gjysmën e sasisë së djathit kaçkavall, arrën moskat, pak kripë e piper dhe hiqeni nga zjarri. Zieni kanelonet për 3 minuta në ujë me kripë dhe kullojini. Mbushini një e nga një me masën e spinaqit. Lyeni me gjalpë një tepsi pirekse dhe renditini në të kanelonet. Mbulojini sipër me salcën beshamel, hidhini djathin e mbetur kaçkavall dhe 20 gr gjalpë të prerë ne copa të vogla. Piqeni në furrë të nxehtë në 180° Celsius për rreth 30 minuta.
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 104
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga WebMaster Fri 9 Nov 2012 - 8:46

Ec mome se ti boj un canelonet ty Kuzhina  italiane 2133634253
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga il conte Fri 9 Nov 2012 - 9:11

Spaghetti alla carbonara... le mie preferite..

Gli spaghetti alla carbonara, sono un primo piatto rustico tipico di Roma, semplice nella preparazione e al tempo stesso gustoso e saporito.

Preparazione:
Mettete sul fuoco una pentola contenente acqua che, a bollore, salerete moderatamente, per via del fatto che la pasta ha già un condimento molto sapido a base di pancetta e pecorino. Cuocete quindi gli spaghetti nell'acqua.
Nel frattempo tagliate il guanciale in dadini mettetelo in una padella con l´aggiunta dell´olio e fatelo friggere fino a quando il grasso non sia diventato trasparente e leggermente croccante, quindi togliete dal fuoco e lasciate intiepidire leggermente.
Allo stesso tempo sbattete le uova in una ciotola, unitevi il pepe e il pecorino e quando sarà pronta la pasta, anche il guanciale. Una volta scolata la pasta versatela nella ciotola e mescolate senza ripassarla sul fuoco.

Accorgimenti:
La pasta alla carbonara non va mai ripassata sul fuoco altrimenti si creerebbe immediatamente l’effetto frittata attraverso la cottura delle uova sbattute.

Idee e varianti:
Se preferite una carbonara un po’ più “light” potete utilizzare della pancetta anziché il guanciale, di solito più grasso, e cuocerla senza olio in una padella antiaderente.

Kuzhina  italiane 9k=
il conte
il conte
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Postime Postime : 5371
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/09/2011
Mosha Mosha : 42
Hobi Hobi : cinema & calcio.formula uno

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga Ariel Fri 9 Nov 2012 - 11:05

KleaLove shkruajti:Ec mome se ti boj un canelonet ty Kuzhina  italiane 2133634253

Amon se skam kohe me shkrujt e me i postu...

Po une e adhuroj kuzhinen italiane. with love

Meqe jena ke kanelonet...i qaj fare...ndonjehere i mbush dhe me sallate mix te grire holle dhe me pak salmon ne mes.
Kurse kto te furres...lere lere se na marrin ne qafe. juhjjjjj
Petat i bej gjithmone vete si krepet...kane me shije.
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 104
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga myzafere haxhikadrija Mon 17 Dec 2012 - 11:28

a ka mundesi qe recetat e kuzhinave te huaja te jene ne gjuhen shqipe

myzafere haxhikadrija
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Postime Postime : 1
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 17/12/2012
Mosha Mosha : 52

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga WebMaster Mon 17 Dec 2012 - 12:16

Patjeter pse jo Myzafera ja do mundohem ti perkthej un te gjitha
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kuzhina  italiane Empty Re: Kuzhina italiane

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi