Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët

+3
WebMaster
bobi 10
Katniss
7 posters

Shko poshtë

Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët  Empty Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët

Mesazh nga Katniss Tue 1 Mar 2011 - 5:39

Një nga pyetjet më të shpeshta që pacientët me kancer u bëjnë mjekëve është: a do të jetë e izoluar sëmundja e tyre apo do të përhapet më tej? Një studim i kohëve të fundit, i kryer nga shkencëtarë amerikanë dhe kinezë mund të ndihmojë që shkencëtarët të marrin përgjigje.

Duke ekzaminuar materiale gjenetike nga disa lloj tumoresh kancerogjene, shkencëtarët zbuluan se prania e një proteine të veçantë në nivel të lartë, bënte që kanceret të përhapeshin brenda dy vitesh. Studimi u bë në popullatën e Azisë, ku hepatiti B dhe kanceri i mëlçisë janë të përhapur. Organizata Botërore e Shëndetësisë llogarit se në Azi kanceri i mëlçisë i shkaktuar nga hepatiti B është një nga tre shkaqet madhore të vdekjeve tek burrat dhe një shkak po aq i rëndësishëm për femrat, raporton Zëri i Amerikës.

Tek një e katërta e dy miliardë njerëzve në botë të infektuar me hepatitin B zhvillohet kanceri i mëlçisë dhe ata vdesin. Shkencëtarët nga Hong Kongu kanë studiuar mostra të qelizave kanceroze në mëlçi dhe kanë gjetur që disa qeliza përmbajnë nivel të lartë të një varianti të proteinës Karboksipeptidase E ose CPE.

Në të njëjtën kohë, shkencëtarët në Institutin Kombëtar të Shëndetit të Fëmijëve në periferi të Uashingtonit, po studiojnë proteinën CPE dhe kanë identifikuar variantin e njëjtë, të quajtur tani CPE-Delta N. Dr. Peng Loh është neuro - endokrinolog në Institutin Kombëtar.

“Ne gjetëm se ajo që ishte në qelizat kanceroze në fakt ishte forma CPE- Delta N ndaj nisëm së bashku ta studionim këtë proteinë si proteinë kanceroze”.

Shkencëtarët në Washington injektuan inde me këtë proteinë tek një kavie dhe konfirmuan se kur ishte e pranishme CPE Delta N , kishte gjasa më të mëdha që kanceri të përhapej në dy vjet.

CPE- Delta N është identifikuar dhe në kancere të kokës dhe qafës, të zorrës së trashë dhe të gjirit. Testet paraprake tregojnë se ajo mund të jetë e pranishme edhe në kancerin e tiroides.

Dr. Loh thotë se mund të jenë gjithsej 14 lloj kanceresh ku gjendet CPE- Delta N.

“Secili kancer duhet të testohet më vete, por mund të thuhet se numri i kancereve është i madh”. Shkencëtarët thonë se ky zbulim mund të çojë në ndryshimin e trajtimit klinik sidomos për pacientët që janë në fazën e parë ose të dytë të kancereve dhe që përmbajnë CPE- Delta N. “Këta pacientë janë ata që duhen ndihmuar më shumë, sepse atyre u është thënë se nuk kanë nevojë të trajtohen pas shfaqjes së sëmundjes. Nëse arrijmë të zbulojmë këto proteina, mund të shpëtojmë jetë njerëzish”.

Studimi u publikua në revistën e Vëzhgimeve Klinike.
Katniss
Katniss
Princeshë
Princeshë

Postime Postime : 11002
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/02/2011
Hobi Hobi : Computer Science

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët  Empty Re: Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët

Mesazh nga bobi 10 Tue 1 Mar 2011 - 5:55

Kur do ndale mortaja-merimanga e zeze.

Kam vite qe lexoj te ngjashme shkrime,aq sa s'kam pike besimi ne kete kendveshtrim.
bobi 10
bobi 10
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 12756
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/09/2010

Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët  Empty Re: Shkencëtarët përpiqen të zbulojnë më tepër për kancerët

Mesazh nga Katniss Tue 1 Mar 2011 - 6:00

Bobi,une besoj thelle ne dicka,se cdo aksion ka nje reaksion.Dhe kesaj semundjeje qe merr aq shume jete nje dite do ti gjindet nje ilac.Nuk e di si,mirepo shume semundje qe ne te kaluaren kane sjelle vdekje te medhaja dhe te cilat jane llogaritur te pasherueshme,sot mund te perballohen.Shkenca perparon,dhe ketij misioni do ti vje fundi nje dite,shpresoj me perfundim te suksesshem.
Katniss
Katniss
Princeshë
Princeshë

Mesazh nga bobi 10 Tue 1 Mar 2011 - 6:12

Calliope.
Duke degjuar opinione te ndryshme dal ne ate konkluzion,edhe jo rastesisht e them.

Flitet qe s'duan ta ndalin,edhe jo s'munden,sepse shume kompani edhe zinxhiri i mepasshem mbahet nga ky mister.

Shkenca perparon,por shumehere ne fusha qe s'ndikojne pozitivisht per njerezimin.

KETU LIND PYETJA.

Mos e mbajne si arme rezerve!!!!!!
bobi 10
bobi 10
WebMaster
WebMaster

Mesazh nga Katniss Tue 1 Mar 2011 - 6:18

Kjo eshte nje ceshtje tjeter.Dhe ke te drejte,jo vetem per kete problem,kancerin,por edhe per shume gjera tjera ne shume fusha studimi.
Ka semundje dhe qe krijohen vete neper labaratori,dhe pastaj shesin ilacin.

Eshte dicka qe zgjon kurreshtjen time shume shpesh,dhe sa here qe e mendoj,pozita ime ne kte bote,por edhe e te gjithe tjereve eshte aq e parendesishme,ne jemi vetem mikrorganizma,dhe boten sundojne njerezit me fuqi te vertete.
Katniss
Katniss
Princeshë
Princeshë

Mesazh nga WebMaster Tue 1 Mar 2011 - 6:22

E vertete kjo qe ka thene bobi ekziston nje ilac ku thone ndalon semundjen e tumorit por mire e ke thene bobi me duket se nuk duan ta ndalojne sepse jan ber shum esperimente kan shpenzuar lekun e dynjos per te krijuar kete ilac ka disa dite qe gazeta italiane ka ncjerr nje artikull ku flitet per kete ilac qe ekziston qe sheron tumorin ..Po pse nuk e perdorin per cfar ta mbajne aty ku duan te dali me kete ..Kete se japin te kuptojne
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mesazh nga bobi 10 Tue 1 Mar 2011 - 6:24

Pikerisht aty dua te dal.
E ngjashme me ata qe lozin me fatet e popujve qe i diskutojne ne tryeze pasojat-fitimet-madheshtite-analizat.

Ajo c'ka thua per laboratoret me se e sigurte sikurse flitet per AH1N1.
bobi 10
bobi 10
WebMaster
WebMaster

Mesazh nga Katniss Tue 1 Mar 2011 - 6:33

Po, per ate e kisha fjalen.
Shperndane bakterien neper turma,pastaj ofruan ilacin dhe dolen shpetimtare.Fituan para sebashku me besimin.
Katniss
Katniss
Princeshë
Princeshë

Mesazh nga Tonii Wed 2 Mar 2011 - 9:41

uroj qe sa me shpejt te zbulohet ilaci por gjithmon do te ket semundje mbi bot sapo zhduket njera shfaqet nje tjeter
Tonii
Tonii
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Postime Postime : 5860
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/12/2009

Mesazh nga Yll Qielli Wed 2 Mar 2011 - 10:24

kanceri nuk eshte nje semundje qe ndalohet me nje ilac por nevojiten shume lloje te ndryshme ilacesh kjo nuk do te thot qe asnje semundje kanceri nuk eshte e sherushme ka shume lloj qe sherohen duhet koh durim mjek te mire ilacet e sakta dhe disponim pozitiv nga pacienti.
Yll Qielli
Yll Qielli
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Postime Postime : 3964
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/02/2011
Mosha Mosha : 39

Mesazh nga Tonii Wed 2 Mar 2011 - 10:27

sa per dieni kanceri nuk eshte fare semundje por simptom, pra me nje fjal si gripi qe bente kerdin dikur ne mesjet, urojme qe seshpejti te marr fund Kanceri :lutjee:
Tonii
Tonii
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Mesazh nga Yll Qielli Wed 2 Mar 2011 - 10:31

jam dakort qe kanceri po perhapet si nje grip por nuk mund te quhet i till sepse ather ne familjen time do na kish zen te gjithve kjo semundje.
Yll Qielli
Yll Qielli
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Mesazh nga Tonii Wed 2 Mar 2011 - 10:37

po moj shoqe po akoma tek ura ti une po te them qe esht simtom domethen si gripi por nuk eshte grip, kanceri vjen si pasoj e qelizave te cilat jane projektuar per nje funksion te caktuar ato lindin e vdesin per kto funksione si psh per efikasitetin e melcis qe melcia te punoj si organizem jetik dhe ato cbejn e braktisin kte detyr pasi kshtu ato i shmangen objektivit per te cilat jane programuar dhe krijojn perqendrime qelizash qe braktisin funksionet jetsore duke krijuar tumorre,
Tonii
Tonii
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Mesazh nga Yll Qielli Wed 2 Mar 2011 - 10:40

po mo shoku e di mire se c'eshte se eshte nevoja te me shpjegosh dicka me te cilen jetoj dhe kam mesuar shume per ket semundje e cila ndahet ne katigori te ndryshme.
Yll Qielli
Yll Qielli
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Mesazh nga Tonii Wed 2 Mar 2011 - 10:44

epo mir me qe e ditke mund tna japesh ndonje ore leksion,
me thuaj kur te jesh gati qe te marr bllokun e shenimeve
Tonii
Tonii
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Mesazh nga Yll Qielli Wed 2 Mar 2011 - 10:45

mos u tall me fatin e te tjerve nuk jap leksione thjesh thash qe di se c'eshte se kam dy vjet qe breth ne spitale.
Yll Qielli
Yll Qielli
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Mesazh nga Tonii Wed 2 Mar 2011 - 10:48

shiko kjo kot e the apo vertet e vuan?
Tonii
Tonii
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Mesazh nga Yll Qielli Wed 2 Mar 2011 - 10:50

nuk e vuaj une personalisht por engjelli im.
Yll Qielli
Yll Qielli
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Mesazh nga Tonii Wed 2 Mar 2011 - 10:54

megjithate e kanceri eshte i sherueshem nqs ekzaminohet ne fazat e para
Tonii
Tonii
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Mesazh nga Yll Qielli Wed 2 Mar 2011 - 10:57

me kete jam dakort por ne lloje te vecanta te kancerit se ka kancer qe dhe shpejt apo von ta kuptosh eshte i pasherushem ne llojin tim shyqyr zotit e kemi kap shpej dhe sot kemi pat rezultate pozitive dhe nje shureshmeri 99%
Yll Qielli
Yll Qielli
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Mesazh nga Anakonda Wed 31 Oct 2012 - 5:54

shpresoj ta zbulojn sepse me miliona njerez neper bot te pafajshem po vdesin nga kjo semundje e tmerrshme
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mesazh nga Ariel Wed 31 Oct 2012 - 9:05

Aman se kancerin e melcise e njoh me mire se cdo semundje tjeter...e kam ndjekur hap pas hapi nga fillimet e deri ne fund. .c.r.y
Mos o zot...mos te rafte se ska mjekim e terapi qe i ben derman...fiks 6 muaj kohe te le te jetosh....ne nje organizem sh te forte mund ta shtyje tre jave me shume...max dy muaj me teper...nje nga kanceret qe te merr me shpejt.
Do zoti e gjejne ndpnje mjekim sepse eshte perhapur shume.
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 104
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Mesazh nga Sponsored content

Sponsored content

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi