Meritohet njeriu?
3 posters
Faqja 1 e 1
Meritohet njeriu?
Sipas jush prania,miqesia,dashuria e dikujt...duhet merituar?
...per te evituar keqkuptime te kota : ka njerez me cilesi te mira,ka te tjeter pa cilesi te vecanta...ka nga ata qe kane ndjekur nje jete shembullore,te tjere qe jane marre me te ashtuquajturat "pislleqe" (te me falni nese dikush ofendohet) - pra kush nga ju qofte edhe nje here ka menduar:Ai s'e meriton ta kete mik.
Ose...ka njerez qe pretendojne t'i japin nje vlere vetes edhe ne dashuri:ajo eshte me e mire,meriton nje si vetja,ai eshte me i shkolluar,s'duhet te rrije me te ,jo ai s'meriton nje goce te pa virgjer(ka edhe keshtu) - llafe bote por qe gjejne shteg ne jeten e perditshme,me shpesh sec mund te mendohet dhe qe kane influence,qofte nga mentaliteti,qofte nga egoizmi - s'jane vetem cilesime te dikujt te jashtem por edhe te vete te interesuarve.Per me teper,duhet dikush te pretendoje nje fare intensiteti ne dashurine qe duhet t'i jepet,dhe kjo si pasoje e vleresimit te vete si njeri?
Ju si mendoni?
...per te evituar keqkuptime te kota : ka njerez me cilesi te mira,ka te tjeter pa cilesi te vecanta...ka nga ata qe kane ndjekur nje jete shembullore,te tjere qe jane marre me te ashtuquajturat "pislleqe" (te me falni nese dikush ofendohet) - pra kush nga ju qofte edhe nje here ka menduar:Ai s'e meriton ta kete mik.
Ose...ka njerez qe pretendojne t'i japin nje vlere vetes edhe ne dashuri:ajo eshte me e mire,meriton nje si vetja,ai eshte me i shkolluar,s'duhet te rrije me te ,jo ai s'meriton nje goce te pa virgjer(ka edhe keshtu) - llafe bote por qe gjejne shteg ne jeten e perditshme,me shpesh sec mund te mendohet dhe qe kane influence,qofte nga mentaliteti,qofte nga egoizmi - s'jane vetem cilesime te dikujt te jashtem por edhe te vete te interesuarve.Per me teper,duhet dikush te pretendoje nje fare intensiteti ne dashurine qe duhet t'i jepet,dhe kjo si pasoje e vleresimit te vete si njeri?
Ju si mendoni?
Re: Meritohet njeriu?
...Temes i pergjigjem me keto vargje..
Eshtë një kohë tani,
që nuk e di në është...
Rrugëve të botës
enigma e fjalës na bën ende shënjë.
Rend unë a rend ti,
të kërkoj a më kërkon,
nën dritën e xhevahirit të gjuhes sonë,
të gjej a më gjen
nuk e di...
a meritohet qenja njeri....
Eshtë një kohë tani,
që nuk e di në është...
Rrugëve të botës
enigma e fjalës na bën ende shënjë.
Rend unë a rend ti,
të kërkoj a më kërkon,
nën dritën e xhevahirit të gjuhes sonë,
të gjej a më gjen
nuk e di...
a meritohet qenja njeri....
Gjeto Gjetani- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Dukagjin
Postime : 1969
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/12/2010
Mosha : 55
Hobi : leximi
Re: Meritohet njeriu?
Njeriu meritohet kur ben te mira dhe kupton gabimet qe ben per te lenduar te tjeret.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Toka-Universi, njeriu-kafshët, njeriu-makina, shkaku-pasoja...
» Toka-Universi, njeriu-kafshët, njeriu-makina, shkaku-pasoja.
» Njeriu i Qet...
» ......... Njeriu......
» Njeriu dhe kafshët
» Toka-Universi, njeriu-kafshët, njeriu-makina, shkaku-pasoja.
» Njeriu i Qet...
» ......... Njeriu......
» Njeriu dhe kafshët
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi