UBT organizon Garën Evropian të Robotëve që luajnë futboll
Faqja 1 e 1
UBT organizon Garën Evropian të Robotëve që luajnë futboll
Universiteti për Biznes dhe Teknologji (UBT) organizon edhe një aktivitet unik ndërkombëtar. Federata Evropiane e Futbollit me Robotë, pas organizimit me sukses vitin e kaluar, ia ka besuar UBT-së organizimin për herë të dytë me radhë Garës Evropian të Robotëve që luajnë futboll.
Kjo garë do të mbahet nga 3 deri më 6 maj 2011, në lokalet e UBT-së në Prishtinë. Organizimi i këtij aktiviteti shënon edhe një sukses të UBT-së, por njëkohësisht edhe të Republikës së Kosovës, që është shteti i vetëm në Evropën Juglindore ku organizohet, madje për të dytën herë, një aktivitet i karakterit shumë të rëndësishëm ndërkombëtar.
Deri tash pjesëmarrjen në Garën Evropian të Robotëve që luajnë futboll e kanë konfirmuar disa ekipe nga shtetet evropiane, të njohura për aktivitete në fushën e robotëve që luajnë futboll.
Sikur edhe në kampionatin e kaluar, vendin tonë në këtë garë do ta përfaqësojë ekipi “UBT-Kosova”, i cili e ka përfaqësuar Kosovën edhe në kampionate të mëhershme evropiane, përfshirë të në Zvicër e Austri, ku ka shënuar suksese të dalluara.
Me këtë rast, organizatori ka paraparë të mbahet edhe një konferencë shkencore për robotik, ku pritet një numër i madh studiues ndërkombëtarë dhe vendorë t’i paraqesin punimet e tyre nga kjo fushë.
Në ceremoninë e hapjes dhe gjatë zhvillimeve janë të ftuar të marrin pjesë përfaqësues të institucioneve të Republikës së Kosovës, profesorë e ekspertë vendorë e ndërkombëtarë, përfaqësues të kompanive të ndryshme, ata të biznesit, studentë e mysafirë të tjerë.
Garat Evropiane të Robotëve që luajnë futboll zhvillohen në objektin e Universitetit për Biznes dhe Teknologji në Prishtinë dhe mund të përcillen nga të gjithë të interesuarit. /Telegrafi/
Katniss- Princeshë
- Postime : 11002
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/02/2011
Hobi : Computer Science
Similar topics
» Festat e nentorit, Bashkia organizon nje sere aktivitetesh
» Fëmijët, më pak të stres nëse luajnë në natyrë
» Kur nuk luajnë prindërit, fëmijët harrojnë lodrat ..
» Fëmijët luajnë me miell në sallon, videoja më e parë në YouTube
» Librazhd, aksident në garën me motorra
» Fëmijët, më pak të stres nëse luajnë në natyrë
» Kur nuk luajnë prindërit, fëmijët harrojnë lodrat ..
» Fëmijët luajnë me miell në sallon, videoja më e parë në YouTube
» Librazhd, aksident në garën me motorra
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi