Si te kujdesemi per lekuren?
4 posters
Faqja 1 e 1
Si te kujdesemi per lekuren?
1-Pini sa më shumë ujë dhe do të keni një lëkurë më të pastër.
Nuk është e vërtetë. Të pini sa më shumë ujë është mirë për shëndetin tuaj dhe për hidratimin e lëkurës tuaj, por nuk do t′u japë një lëkurë të pastër.
“Thyerjet” janë të shkaktuara nga gjenet, hormonet dhe ndotës të tjerë që ngelen në poret tuaja. Mënyra më e mirë për të përmirësuar lëkurën tuaj është duke larë fytyrën në mëngjes dhe në mbrëmjë për të hequr papastërtitë dhe ndotjet që grumbullohen në të.
2-Klori kthen flokët tuaj në ngjyrë të gjelbër.
Këtë shprehje e kanë dëgjuar shumë njerëz, por nuk është e vërtetë. Eshtë bakri dhe jo klori, që u jep flokëve tuaj nuancën e gjelbër dhe kjo ndodh zakonisht nga uji në pishina.
3-Vazelina parandalon rrudhat.
Mund të ketë pasur persona që janë betuar se vazelina u jep një lëkurë që duket më e re por nuk është e vërtetë.
Në fakt, ngaqë vazelina është krem i trashë ajo shtyn vajra në poret tuaja duke u krijuar atyre një “mbingarkesë” dhe shkaktim të çarjeve. Për të mbajtur një lëkurë të re dhe të pastër është e këshillueshme të përdorni një locion me përbërës aktiv që ndihmon lëkurën tuaj të ruajë butësinë pa shtuar yndyrë të padëshirueshme.
4-Sheqeri dhe ushqimet me yndyrë shkaktojnë akne.
Nuk është e vërtetë. Përsëri, aknet kanë më shumë shkaqe gjenetike dhe hormonale.
Por një dietë e pakujdesshme mund të ketë pasoja negative për shëndetin tuaj dhe të shkaktojë plakjen para kohe. Kështu që duhet të jeni të kujdesshëm me ushqimet që hani.
Nuk është e vërtetë. Të pini sa më shumë ujë është mirë për shëndetin tuaj dhe për hidratimin e lëkurës tuaj, por nuk do t′u japë një lëkurë të pastër.
“Thyerjet” janë të shkaktuara nga gjenet, hormonet dhe ndotës të tjerë që ngelen në poret tuaja. Mënyra më e mirë për të përmirësuar lëkurën tuaj është duke larë fytyrën në mëngjes dhe në mbrëmjë për të hequr papastërtitë dhe ndotjet që grumbullohen në të.
2-Klori kthen flokët tuaj në ngjyrë të gjelbër.
Këtë shprehje e kanë dëgjuar shumë njerëz, por nuk është e vërtetë. Eshtë bakri dhe jo klori, që u jep flokëve tuaj nuancën e gjelbër dhe kjo ndodh zakonisht nga uji në pishina.
3-Vazelina parandalon rrudhat.
Mund të ketë pasur persona që janë betuar se vazelina u jep një lëkurë që duket më e re por nuk është e vërtetë.
Në fakt, ngaqë vazelina është krem i trashë ajo shtyn vajra në poret tuaja duke u krijuar atyre një “mbingarkesë” dhe shkaktim të çarjeve. Për të mbajtur një lëkurë të re dhe të pastër është e këshillueshme të përdorni një locion me përbërës aktiv që ndihmon lëkurën tuaj të ruajë butësinë pa shtuar yndyrë të padëshirueshme.
4-Sheqeri dhe ushqimet me yndyrë shkaktojnë akne.
Nuk është e vërtetë. Përsëri, aknet kanë më shumë shkaqe gjenetike dhe hormonale.
Por një dietë e pakujdesshme mund të ketë pasoja negative për shëndetin tuaj dhe të shkaktojë plakjen para kohe. Kështu që duhet të jeni të kujdesshëm me ushqimet që hani.
Lolita- Princeshë
- Postime : 4479
Anëtarësuar : 07/10/2009
Re: Si te kujdesemi per lekuren?
Tema kalon tek kategoria e Moda&Estetika!
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
per momentin lekuren e kam :coolthumb:
se kam pasur ca problem me ca papastertira qelizash dhjamore
se kam pasur ca problem me ca papastertira qelizash dhjamore
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Lekura ime eshte bukur,u cmenda duke bere stervitje qe mos te shendoshem,e ti zbatoj te gjitha keto keshilla.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Si te kujdesemi per thonjte!
» Si të kujdeseni për thonjtë
» Hudhra “hekuros” lekuren
» 6 faktorët që dëmtojnë lëkurën