Si të bëni fëmijën tuaj të hajë shëndetshëm
2 posters
Faqja 1 e 1
Si të bëni fëmijën tuaj të hajë shëndetshëm
Fëmijët zakonisht nuk i pëlqjenë shumë perimet dhe ushqime e tjera të shëndetshme. Sipas psikologëve, mund të bëni fëmijët të ushqehen me to duke u treguar fotografi të tyre.Zbuluan se fëmijët të cilët shohin shpesh libra me perime dhe fruta të cilat nuk janë në dietën e tyre të përditshme, kanë më shumë dëshirë ti provojnë ato. Në këtë eksperiment prindërve të fëmijëve iu dhanë libra me fotografi për 2 perime dhe 2 fruta. 2 prej tyre njiheshin nga fëmijët( karrota dhe rrushi), ndërsa dy të tjea nuk I kishin para ndonjëherë( rrepë dhe luleshqerrë). Prindrit jua lexuan librin cdo ditë për dy javë rresht.
2 javë më vonë, fëmijëve iu ofruan 4 perime, dy prej te cilave nk ishin në libër. Fëmijët preferonin më shumë të provonin perimet dhe frutat e panjohura të cilat ua kishin treguar prindrit në libër.
Përshembull nëse ishte një foto e luleshqerrës, fëmijët zgjidhnin atë frut, në vënd të cdo gjëjë që kishin parë më parë.( si manafaerrë).
Shkencetarët mendojnë se ekspozimi vizual i fotografive me ushqime të shëndetshme mund të ndihmojë fëmijët të kenë dëshirë ti provojnë ato dhe të zhvillojnë zakone të shëndetshme të ushqyeri në të ardhmen.
2 javë më vonë, fëmijëve iu ofruan 4 perime, dy prej te cilave nk ishin në libër. Fëmijët preferonin më shumë të provonin perimet dhe frutat e panjohura të cilat ua kishin treguar prindrit në libër.
Përshembull nëse ishte një foto e luleshqerrës, fëmijët zgjidhnin atë frut, në vënd të cdo gjëjë që kishin parë më parë.( si manafaerrë).
Shkencetarët mendojnë se ekspozimi vizual i fotografive me ushqime të shëndetshme mund të ndihmojë fëmijët të kenë dëshirë ti provojnë ato dhe të zhvillojnë zakone të shëndetshme të ushqyeri në të ardhmen.
Re: Si të bëni fëmijën tuaj të hajë shëndetshëm
Meerre futi lugen ne goje me zor,ti marresh me te mira femijet e sotshem.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Takimi i parë me fëmijën tuaj!
» Ja çfarë duhet të bëni nëse prindërit nuk pëlqejnë lidhjen tuaj
» cila gjo me sexy ju pelcen e veshur ne partneren tuaj perpara se te beni dashuri
» Kush është alergjik, të hajë vezë prej Australie
» I besoni asaj që bëni apo bëni atë që besoni?!
» Ja çfarë duhet të bëni nëse prindërit nuk pëlqejnë lidhjen tuaj
» cila gjo me sexy ju pelcen e veshur ne partneren tuaj perpara se te beni dashuri
» Kush është alergjik, të hajë vezë prej Australie
» I besoni asaj që bëni apo bëni atë që besoni?!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi