6 mënyra për të rënë nga pesha
2 posters
Faqja 1 e 1
6 mënyra për të rënë nga pesha
1. Kontrollimi i sasisë së ushqimit
Studimet tregojnë se të shënoni (ose regjistroni me telefon) ushqimet tuaja mund të ju ndihmojnë të bini 5 për qind nga pesha juaj.
2. Kujdesi me ushtrimet
Ushtrimet që aktivizojnë të gjithë muskujt e trupit janë më “idealet”, por gjithmonë pa e tepruar.
3. Konsumimi i vitaminës C
Konsumimi rregullisht i 500 miligramë ose më shumë vitaminë C mund të ju ndihmojë të humbni rreth 30 për qind më shumë yndyrë ndërsa bëni ushtrime.
4. Ushtrime me miqtë
Miqtë tuaj mund të ju ndihmojnë në rënien nga pesha. Një mik ose mikeshë e cila ka të njëjtin qëllim si ju (të bini nga pesha) është një “faktor” pozitiv që ndikon jo vetëm që të realizoni më mirë ushtrimet tuaja por mund të ju ndihmojë të shkrini më shpejt kaloritë e tepërta.
5. Provoni “ylberin”
Duke përdorur fruta dhe perime në dietën tuaj do të ju ndihmojë të prisni nivelin e lartë të kalorive që merrni. Doktorët këshillojnë të ndiqni “ylberin” e frutave dhe perimeve.
6. Merrni frymë
Në një situatë stresi, shumica kërkon për një zëvendësim me kalori, por një frymëmarrje e thellë (ose frymëmarrje sipas Jogës) do të ju qetësojë. Kur jeni të qetësuar e ndjeni më pak oreksin.
Studimet tregojnë se të shënoni (ose regjistroni me telefon) ushqimet tuaja mund të ju ndihmojnë të bini 5 për qind nga pesha juaj.
2. Kujdesi me ushtrimet
Ushtrimet që aktivizojnë të gjithë muskujt e trupit janë më “idealet”, por gjithmonë pa e tepruar.
3. Konsumimi i vitaminës C
Konsumimi rregullisht i 500 miligramë ose më shumë vitaminë C mund të ju ndihmojë të humbni rreth 30 për qind më shumë yndyrë ndërsa bëni ushtrime.
4. Ushtrime me miqtë
Miqtë tuaj mund të ju ndihmojnë në rënien nga pesha. Një mik ose mikeshë e cila ka të njëjtin qëllim si ju (të bini nga pesha) është një “faktor” pozitiv që ndikon jo vetëm që të realizoni më mirë ushtrimet tuaja por mund të ju ndihmojë të shkrini më shpejt kaloritë e tepërta.
5. Provoni “ylberin”
Duke përdorur fruta dhe perime në dietën tuaj do të ju ndihmojë të prisni nivelin e lartë të kalorive që merrni. Doktorët këshillojnë të ndiqni “ylberin” e frutave dhe perimeve.
6. Merrni frymë
Në një situatë stresi, shumica kërkon për një zëvendësim me kalori, por një frymëmarrje e thellë (ose frymëmarrje sipas Jogës) do të ju qetësojë. Kur jeni të qetësuar e ndjeni më pak oreksin.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Re: 6 mënyra për të rënë nga pesha
Mernyra shum te rendesishme.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Pesha ideale.
» Grabitësi e ofendon, vendos të bjerë nga pesha
» "Pesha e gruas sime"...film shqiptar..
» Papagajtë ngritën pesha, luajtën basketboll, vozitën biçikletë...
» Pesha e tepërt rreth barkut, rrezik i lartë për sëmundje të veshkave
» Grabitësi e ofendon, vendos të bjerë nga pesha
» "Pesha e gruas sime"...film shqiptar..
» Papagajtë ngritën pesha, luajtën basketboll, vozitën biçikletë...
» Pesha e tepërt rreth barkut, rrezik i lartë për sëmundje të veshkave
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi