Te flasim per virtutet...
2 posters
Faqja 1 e 1
Te flasim per virtutet...
Virtyt një fjalë që vjen nga latinishtja, që do të thotë forcë, në kuptimin e tij origjinal, nënkupton kurajon dhe forcën e luftëtarit: në mënyrë më të përgjithshme, fuqi ose aftësi për të bërë dicka, për të shkaktuar një efekt.
Në kuptimin e tij modern dhe më të përdorshëm, aftësi për të bërë mirë.
Të jesh i virtytshëm do të thotë të kesh cilësi shumë të larta në aspektin e moralit njerëzor.
Të jesh njeri në kuptimin e plotë të fjalës apo të jesh i përsosur nga ana morale e kjo nënkuptohet vetvetiu: të jesh i virtytshëm.
Për të arritur në majën e piramidës së këtij stadi, pra virtytit, cdo njeri duhet në radhë të parë, në egon e vet të ketë "prirje dhe forcë të brendshme... njerëzore për të bërë punë të mira, vetia më e mirë që ka ai, cilësia e lartë morale e njeriut, pastërti dhe përsosmëri morale".
Të kesh virtyt njerëzor, do të thotë të kesh vlerat apo cilësitë më të larta morale se vet morali nënkupton lidhjen me nderin, me forcat e brendshme të cdo egoje të arsyeshme, të cilat e shtyjnë njeriun te veprojë, të qendrojë deri në shkallë sakrifice në jetën e tij.
Në kuptimin e tij modern dhe më të përdorshëm, aftësi për të bërë mirë.
Të jesh i virtytshëm do të thotë të kesh cilësi shumë të larta në aspektin e moralit njerëzor.
Të jesh njeri në kuptimin e plotë të fjalës apo të jesh i përsosur nga ana morale e kjo nënkuptohet vetvetiu: të jesh i virtytshëm.
Për të arritur në majën e piramidës së këtij stadi, pra virtytit, cdo njeri duhet në radhë të parë, në egon e vet të ketë "prirje dhe forcë të brendshme... njerëzore për të bërë punë të mira, vetia më e mirë që ka ai, cilësia e lartë morale e njeriut, pastërti dhe përsosmëri morale".
Të kesh virtyt njerëzor, do të thotë të kesh vlerat apo cilësitë më të larta morale se vet morali nënkupton lidhjen me nderin, me forcat e brendshme të cdo egoje të arsyeshme, të cilat e shtyjnë njeriun te veprojë, të qendrojë deri në shkallë sakrifice në jetën e tij.
Darius- V.I.P Anëtarë
- Postime : 11502
Gjinia :
Anëtarësuar : 25/08/2010
Re: Te flasim per virtutet...
Shume bukur,nuk kam cte shtoj me.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Si te flasim me vajzat
» Le te flasim per seksin dhe te mirat e tij
» Si tju flasim femijeve tane per Islamin?
» Te Rrime Shtrember e te Flasim Drejte!
» Aftesite e komunikimit .Te flasim edhe te Degjojme
» Le te flasim per seksin dhe te mirat e tij
» Si tju flasim femijeve tane per Islamin?
» Te Rrime Shtrember e te Flasim Drejte!
» Aftesite e komunikimit .Te flasim edhe te Degjojme
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi