Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Te flasim per virtutet...  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Te flasim per virtutet...  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Te flasim per virtutet...

2 posters

Shko poshtë

Te flasim per virtutet...  Empty Te flasim per virtutet...

Mesazh nga Darius Thu 30 Jun 2011 - 8:52

Virtyt një fjalë që vjen nga latinishtja, që do të thotë forcë, në kuptimin e tij origjinal, nënkupton kurajon dhe forcën e luftëtarit: në mënyrë më të përgjithshme, fuqi ose aftësi për të bërë dicka, për të shkaktuar një efekt.
Në kuptimin e tij modern dhe më të përdorshëm, aftësi për të bërë mirë.

Të jesh i virtytshëm do të thotë të kesh cilësi shumë të larta në aspektin e moralit njerëzor.

Të jesh njeri në kuptimin e plotë të fjalës apo të jesh i përsosur nga ana morale e kjo nënkuptohet vetvetiu: të jesh i virtytshëm.
Për të arritur në majën e piramidës së këtij stadi, pra virtytit, cdo njeri duhet në radhë të parë, në egon e vet të ketë "prirje dhe forcë të brendshme... njerëzore për të bërë punë të mira, vetia më e mirë që ka ai, cilësia e lartë morale e njeriut, pastërti dhe përsosmëri morale".

Të kesh virtyt njerëzor, do të thotë të kesh vlerat apo cilësitë më të larta morale se vet morali nënkupton lidhjen me nderin, me forcat e brendshme të cdo egoje të arsyeshme, të cilat e shtyjnë njeriun te veprojë, të qendrojë deri në shkallë sakrifice në jetën e tij.

Darius
Darius
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Postime Postime : 11502
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 25/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Te flasim per virtutet...  Empty Re: Te flasim per virtutet...

Mesazh nga Anakonda Fri 24 Feb 2012 - 22:01

Shume bukur,nuk kam cte shtoj me.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time