Pasqyra e thyer, a sjell vërtet fatkeqësi ?
+3
LaDescarada
WebMaster
Emona
7 posters
Faqja 1 e 1
Pasqyra e thyer, a sjell vërtet fatkeqësi ?
Ka shumë mundësi që ky besim të lidhet ngushtë me simbolin e pasqyrës, objekti "magjik", i aftë të përsërisë gjërat dhe personat.
Kjo është arsyeja që ka shtyrë njerëzit të mendojnë se duke thyer një pasqyrë ku pasqyrohet imazhi i dikujt, dëmtohet personi që ndodhet përballë saj. Si të gjitha objektet që reflektojnë imazhin, deri në antikitet pasqyra konsiderohej një fuqimagjike. Romakët mendonin se ajo të lejonte të mbikqyrje gjithçka që doje deri në pjesët më të errëta të perandorisë. Besimi islam dhe ai hebraik, evitonin kontaktet me pasqyrat gjatë ceremonisë mortore, me qëllim që shpirti i të vdekurit të mos mbetej në tokë, por të shkonte bashkë me trupin. Pasqyra është pjesë e praktikave të magjisë së zezë, mjafton të kushtojmë mbretëreshën e Borëbardhës e cila çdo ditë konsultohej me pasqyrën, e cila i tregonte asaj sa e bukur ishte, duke i sjellë afër imazhe të kundërshtareve të saj. E njëjta gjë ndodh edhe me ritet Vudu, të cilat lidhen me krijimin e një kukulle, e cila përfaqëson trupin e dikujt dhe duke e shpuar atë me gjëlpëra ose duke e goditur me objekte të forta, kjo ndikon në shëndetin e personit që kjo kukull përfaqëson.
Kjo është arsyeja që ka shtyrë njerëzit të mendojnë se duke thyer një pasqyrë ku pasqyrohet imazhi i dikujt, dëmtohet personi që ndodhet përballë saj. Si të gjitha objektet që reflektojnë imazhin, deri në antikitet pasqyra konsiderohej një fuqimagjike. Romakët mendonin se ajo të lejonte të mbikqyrje gjithçka që doje deri në pjesët më të errëta të perandorisë. Besimi islam dhe ai hebraik, evitonin kontaktet me pasqyrat gjatë ceremonisë mortore, me qëllim që shpirti i të vdekurit të mos mbetej në tokë, por të shkonte bashkë me trupin. Pasqyra është pjesë e praktikave të magjisë së zezë, mjafton të kushtojmë mbretëreshën e Borëbardhës e cila çdo ditë konsultohej me pasqyrën, e cila i tregonte asaj sa e bukur ishte, duke i sjellë afër imazhe të kundërshtareve të saj. E njëjta gjë ndodh edhe me ritet Vudu, të cilat lidhen me krijimin e një kukulle, e cila përfaqëson trupin e dikujt dhe duke e shpuar atë me gjëlpëra ose duke e goditur me objekte të forta, kjo ndikon në shëndetin e personit që kjo kukull përfaqëson.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Pasqyra e thyer, a sjell vërtet fatkeqësi ?
Thone se po mua me eshte thyer pasqyra para dy javesh po akoma sme ka ndodhur gje uroj qe mos te me ndodhi ca thone te ecen mbrapesht gjith vitin .
Ai/Ajo Qe e beson edhe i ndodhe ,Edhe mu me eshte thye pasqyra ,Por ka ndodhe ne moshe te re po thuajse kur isha 5-vjece...Per deri sa nuk beson ne te edhe nuk te ndodhe gje!!
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
edhe une kom besu deri vone ne kete...nejse te drejten edhe tash mundohna qe mos te thye naj pasqyre hehheh
LaDescarada- Princeshë
- Postime : 11767
Gjinia :
Anëtarësuar : 29/12/2009
aq me vete mendja te besoj fjalet e plakave shekullore,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Nuk besoj ne gjera te tilla
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Mendoj se aq me shum i beson ketyre gjerave aq me shum kane shance te ndodhin...
Un per vete e kam pak te veshtire te besoj se ecuria e fatit tim varet thjesht nga nje pasqyre e thyer.
Vit per vit me ndodh me ndodh qe ta thyej ndonje :lol!: ...Per momentin trembem...pastaj se mbaj shum mendjen.
Thone qe sjell 7 vjet tersllik, rri 7 vjet pa u martuar...etj etj.... Nejse...te pakten i kam siguaruar dhe nja 42 vjet te tjera Jete :lol!:
Me shum i besoj endrrave !
Un per vete e kam pak te veshtire te besoj se ecuria e fatit tim varet thjesht nga nje pasqyre e thyer.
Vit per vit me ndodh me ndodh qe ta thyej ndonje :lol!: ...Per momentin trembem...pastaj se mbaj shum mendjen.
Thone qe sjell 7 vjet tersllik, rri 7 vjet pa u martuar...etj etj.... Nejse...te pakten i kam siguaruar dhe nja 42 vjet te tjera Jete :lol!:
Me shum i besoj endrrave !
Fragolina- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : andej kendej gjithandej
Postime : 513
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/05/2011
Mosha : 37
Hobi : te caj derrasat
Me ka thene,pasi mua me ka ren ne kl.te 7,dhe me than ke per te ngelur 7 vjet ne dere.Se di po me duket se qenka e vertete.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Diamanti blu qe sjell fatkeqesi tek cilido qe behet pronare tij (FOTO)
» Mister por e vërtet, fshati që sjell në jetë vetëm binjakë
» Pasqyra, çfarë fshihet përtej saj?
» Sendet që shkaktojnë fatkeqësi ose..
» Te kam thyer zemren, Me fal!
» Mister por e vërtet, fshati që sjell në jetë vetëm binjakë
» Pasqyra, çfarë fshihet përtej saj?
» Sendet që shkaktojnë fatkeqësi ose..
» Te kam thyer zemren, Me fal!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi