Kinezi konstruktoi “pjatën fluturuese”
2 posters
Faqja 1 e 1
Kinezi konstruktoi “pjatën fluturuese”
Fermeri kinez kreu fluturimin e parë me “pjatën fluturuese”, të cilën e konstruktoi vetë.
Shu Mansheng ka përfunduar vetëm shkollën fillore, por përkundër kësaj ai ka konstruktuar një fluturake, e cila mund të fluturojë në lartësinë deri në dy metra.
Ai i punoi të gjitha pjesët mekanike dhe elektrike, si dhe nëpërmjet njohurive shkencore krijoi fluturaken të cilën e quajti “pjatë fluturuese”. Fluturakja e tij vihet në lëvizje me ndihmën e tete motorëve të cilët janë të përforcuar me propeler.
Kjo nuk është hera e parë që ky fermer ka provuar shpikjet e reja. Shu ka shpenzuar rreth 7.000 euro për fluturaken e parë, të cilën e konstruktoi vitin e kaluar. Kjo fluturake nuk u tregua e suksesshme.
Pas testit të dështuar, Shu filloi ta punojë projektin e tij nga e para. Fluturakja e përmirësuar arriti më në fund të fluturojë. Shu planifikon një model të ri më të avancuar dhe shpreson se fëmijët nëpër shkolla do të jenë të interesuar për projekte të ngjashme. /
Shu Mansheng ka përfunduar vetëm shkollën fillore, por përkundër kësaj ai ka konstruktuar një fluturake, e cila mund të fluturojë në lartësinë deri në dy metra.
Ai i punoi të gjitha pjesët mekanike dhe elektrike, si dhe nëpërmjet njohurive shkencore krijoi fluturaken të cilën e quajti “pjatë fluturuese”. Fluturakja e tij vihet në lëvizje me ndihmën e tete motorëve të cilët janë të përforcuar me propeler.
Kjo nuk është hera e parë që ky fermer ka provuar shpikjet e reja. Shu ka shpenzuar rreth 7.000 euro për fluturaken e parë, të cilën e konstruktoi vitin e kaluar. Kjo fluturake nuk u tregua e suksesshme.
Pas testit të dështuar, Shu filloi ta punojë projektin e tij nga e para. Fluturakja e përmirësuar arriti më në fund të fluturojë. Shu planifikon një model të ri më të avancuar dhe shpreson se fëmijët nëpër shkolla do të jenë të interesuar për projekte të ngjashme. /
kasperi- Legjendë
- Vendbanimi : Prishtine
Postime : 19666
Gjinia :
Anëtarësuar : 27/05/2010
Hobi : trokitja ne dritare
Re: Kinezi konstruktoi “pjatën fluturuese”
ou kinez ky
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Kinezi gjethengrënës
» Kinezi lidh të birin me zinxhir
» Kinezi tërhoqi 25 kilogramë bletë në trupin e tij
» Kinezi 52-vjeçar me djersë… ngjyrë jeshile!
» Kinezi blen fustanin e MM për gjysmë milioni dollarë
» Kinezi lidh të birin me zinxhir
» Kinezi tërhoqi 25 kilogramë bletë në trupin e tij
» Kinezi 52-vjeçar me djersë… ngjyrë jeshile!
» Kinezi blen fustanin e MM për gjysmë milioni dollarë
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi