Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Ushqimet që shkatojnë nervozim People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Ushqimet që shkatojnë nervozim People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ushqimet që shkatojnë nervozim

4 posters

Shko poshtë

Ushqimet që shkatojnë nervozim Empty Ushqimet që shkatojnë nervozim

Mesazh nga kasperi Sat 8 Oct 2011 - 11:38

Ushqimet që shkatojnë nervozim

Ushqimet që shkatojnë nervozim Ushqimet-300x225Stresi është shkaktar që e nxit organizmin që ta “thërrasë” ushqimin, ndërsa njeriu e merr atë edhe kur për të nuk ka nevojë.

Shpesh ndodh që nuk është i vetëdijshëm për sasinë dhe çka është duke ngrënë. Këtu ju zbulojmë se cilët janë “ngacmuesit” e organizmit dhe ju shpjegojmë se çka ndodh në trup pas konsumimit të tyre.

Shmangni kripën

Sasia e rritur e kripës së konsumuar bllokon gjëndrat që prodhojnë adrenalinë, e cila ju ofron energji shtesë dhe ua shton disponimin. Do të jeni nervoz, të lodhur dhe përsëri shumë shpejt të uritur.Ushqimet e ëmbla

Shmangni sheqerin

Marrja e tepruar e sheqerit shkakton rënien e përqendrimit, rrahjet e shpejtuara të zemrës, harresën, madje edhe vështirësi me shikimin por edhe agresivitet. Nëse ëmbëlsirat i hani në mbrëmje vështirë do të flini, ndërsa të mos përmendim edhe që do të humbisni dëshirën për seks pasi që “injeksioni” i forcës do të veprojë shumë shkurt. Do të zhduket ende pa arritur te shtrati. Konsumimi afatgjatë i sasive shkakton tendosjen e pankreasit dhe sjell deri te diabeti.

Ushqimet djegës

Ushqimet që e përshpejtojnë organizmin, sikur xhenxhefili apo speci, janë të mira, por nëse merren me masë. Assesi nëse jeni në ndikimin e stresit. Pas marrjes së ushqimit djegës organizmi fiton energji të re dhe atë e përzien me stresin me çka edhe e rrit më shumë. Përveç kësaj, ushqimi djegës ua humb gjumin, kështu që mos gaboni ta hani në mbrëmje para fjetjes.

Kafja

Pija e zezë është burim i stimuluesve, kafeinës (nxit krijimin e hormonit të stresit, kontribuon në mbledhjen e yndyrës rreth belit, dëmton zemrën dhe trurin), teobrominit dhe teofilinit (ju kthjellin, dhe këta mund të shkaktojnë probleme me gjumin).

Pijet e gazuara

Kombinimi i kafeinës dhe sheqerit dhe i ngjyrave artificiale paraqet grumbullimin e stresit “në shishe”! Disa decilitra të pijes së ftohtë, e cila do t’ju freskojë për shkurtazi, do të bëjë që sheqeri “të vrapojë” nëpër gjak, do të ndalet në pankreas, barku do “të shokohet” nga ftohja, ndërsa ju për shumë shkurt do të jeni hiperaktiv.

Alkooli

Secila pirje e alkoolit gjatë kohës së tollovisë në punë është e dëmshme pasi që ai nën ndikimin e insulinës shndërrohet në yndyrë dhe akumulohet në mëlçi. Sherri i tij mëlçia nuk mund të kryejë funksionin e filtrimit, ndërsa pikërisht këtë e bën kur punon jashtë orarit, kur jeni nën stres. Toksinat mbeten në trup dhe përqendrohen nëpër organet përreth. Sa më shumë që ka gota me verë pas darkës, kjo është fatale.

Mishi i kuq

Përbërësit e mishi të viçit dhe mishrave të ngjashëm rrisin nivelin e norepinefrinës, që janë të lidhur me rritjen e ankthit dhe stresit.
kasperi
kasperi
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Prishtine
Postime Postime : 19666
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 27/05/2010
Hobi Hobi : trokitja ne dritare

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Ushqimet që shkatojnë nervozim Empty Re: Ushqimet që shkatojnë nervozim

Mesazh nga Poeti Dhimbjes Mon 24 Oct 2011 - 23:43

Po une qe me perjashtim te sheqerit i konsumoj keto te tjerat jashte mase, si tja bej?!

Nuk e di se sa i vertete mundet te jete ky zbulim, por me thene te drejten, jam shume nervoz, dhe sikurse e thashe i konsumoj te gjitha unshqimet e siperpermendura jashte mase, me perjashtim te sheqerit...
Poeti Dhimbjes
Poeti Dhimbjes
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Ne Mergim.
Postime Postime : 14346
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 15/03/2010
Mosha Mosha : 41
Hobi Hobi : Poezia

http://www.saimiri.webs.com

Mesazh nga Ariel Sun 30 Oct 2011 - 8:31

I bi mos me honger asigjo....

Po une qe kripen e kam qejf...
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 104
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Mesazh nga Anakonda Sat 25 Feb 2012 - 19:46

Ma mire vec me pi uje,se keto ushqime te acarokaN nga nervat.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time