Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep

+2
Ariel
Єямєℓiиdå
6 posters

Shko poshtë

Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep  Empty Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep

Mesazh nga Єямєℓiиdå Tue 18 Oct 2011 - 1:20

Londër - Kjo është historia e rrallë e Mark Boyle. Ai është një i ri 30 vjeçar, i cili që prej vitit 2008 e deri sot nuk ka asnjë qindarkë të ardhur.

Më shumë se tre vjet më parë, Marku vendosi të braktisë punën e tij. Ai kishte përfunduar universitetin për ekonomi dhe më tej kishte bërë edhe masterin. Për disa kohë, deri kur e la punën, ishte edhe drejtor i një kompanie private me bio ushqime.

Në mënyrë të vendosur e braktisi punë dhe ndërmori një hap të rrallë: të shkojë dhe të jetojë në natyrë, pa para, pa asnjë qindarkë, pa kurrfarë shitblerjeje apo shkëmbim malli me askënd.

Për të realizuar këtë, Marku ka mbjellë disa patate e fasule për të ngrënë dhe këtë e ka bërë në një copë toke që e mori falas nga një dhurues në internet, i cili ia fali edhe kasollen dhe oborrin përreth saj.

Tregon se për higjienë personale nuk ka kurrfarë problemi, sa kohë që është lumi, ku edhe lahet. Me drunj që gjeti atje ndërtoi një banjo. Atypari gjendet një barkë ku lan rrobat e veta, ndërsa një biçikletë që mban, i vjen në ndihmë për të lëvizur tutje-tëhu.

Kurse vlerëson se shoqëria është më e shëndetshme kur jetohet pa para.

Libri që ka shkruar për jetën e tij atje ku ndodhet aktualisht mban titullin "Njeriu pa para". Me të ardhurat që ka nxjerrë nga ky libër ai ka vendosur të blejë një parcelë toke dhe të krijojë atje atë që e quan komunën e parë në botë ku jetohet pa para.

Ai thotë: "Duke jetuar vetë prej më se tre vjetësh, pa përdorur asnjë qindarkë, dua të bind njerëzit se është e mundur të jetosh pa para, duke pasur të mundura të gjitha gjërat e domosdoshme të jetës së përditshme", transmeton agjencia Noa.

Megjithatë, nuk është edhe krejtësisht larg civilizimit pasi Marku ka edhe një laptop që e përdor me energji diellore.
Єямєℓiиdå
Єямєℓiиdå
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 17963
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha Mosha : 39
Hobi Hobi : Muzika, leximi & noti

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep  Empty Re: Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep

Mesazh nga Ariel Wed 19 Oct 2011 - 3:05

Hallall plako...ti e paske kap jeten prej briresh Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep  426788

Laptop paska ai se...po internetin me ca e pagun... (tongueout)
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 104
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep  Empty Re: Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep

Mesazh nga Durrsaku Wed 19 Oct 2011 - 3:08

Ariel shkruajti:Hallall plako...ti e paske kap jeten prej briresh Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep  426788

Laptop paska ai se...po internetin me ca e pagun... Njeriu qe 3 vjet jeton pa asnjë cent në xhep  2457041204
url
Durrsaku
Durrsaku
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Durres
Postime Postime : 12675
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha Mosha : 47
Hobi Hobi : cigarja

Mesazh nga dajti modh Wed 19 Oct 2011 - 3:11

do e kete internet grand zero Mome eshte free ..
Po per dimer si lahet ky kur ftofet uji lumit
dajti modh
dajti modh
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Postime Postime : 17309
Anëtarësuar Anëtarësuar : 19/01/2010

Mesazh nga Aяtємιѕα Wed 19 Oct 2011 - 3:18

Po keto patatet e fasulet si i merr per te mbjell me pas?
Nje perrall e bukur e kjo per njerezit qe jetojne ne boten e mrekullive 00027003
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mesazh nga Durrsaku Wed 19 Oct 2011 - 3:22

tani po flas seriozisht jetohet dhe pa asnje cent ne xhep ha diku ne kishe, lahesh ne kishe, apo pensione, por keta njerez jane te mbaruar nga te tera anet,jane parazite, dhe nqs e gjithe do te merrnin kete shembull atehere sdo na ndante asgje nga kafshet
Durrsaku
Durrsaku
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Durres
Postime Postime : 12675
Anëtarësuar Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha Mosha : 47
Hobi Hobi : cigarja

Mesazh nga Aяtємιѕα Wed 19 Oct 2011 - 3:31

Njeriu ka nevoje per shume gjera sesht nje e ngrene e nje e pire e mjafton e nxorri diten...mos flasim gjepura...pervec kesaj te bredhesh ne kisha e xhami sesht shpetim (qe shpesh si gjen as keto) por esht turp te degjosh sidomos per moshen e personit qe flet tema ..30 vjec djale te pres nga kisha apo ku di une te haje nje kafshore buke..kemi e pak krenari besoj une..
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Mesazh nga dajti modh Wed 19 Oct 2011 - 3:34

O Edona .
po nuk pret nga kisha ai person se lexoje .paska pasur pune te mire pergjegjes ke ushqimet bio ..
po Anglezt ashtu jane e kane mendjen vec per aventura ...
ka lene me pune me biznes me pare me te gjitha dhe ka shkuar me jetu ne pyll pa te ardhura ..
pastaj ka bere nje liber nga jeta e vet qe po shitet ne shume kopje ..kupton ..ka shume menyra me u be i pasur ...............ka humb tre vjet dhe nje zot e din sa ka fitu nga libri [724516]
dajti modh
dajti modh
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Postime Postime : 17309
Anëtarësuar Anëtarësuar : 19/01/2010

Mesazh nga Aяtємιѕα Wed 19 Oct 2011 - 3:40

E lexova shkrimin dhe e kuptova menyren sesi arrin te mbijetoje ky njeri por une fola rreth asaj qe tha anetari me siper Durrsaku duke len te kuptohet se njeriu mund te jetoje pa pare duke ngren neper kisha sikur e vetmja nevoje njerezore te ishte e ngrena e asgje tjeter..dhe ate nese flitet per moshatare te personit qe flet shkrimi esht turp per te jo te na vije gjynah kur shohim moshatare te tij te bredhin neper fanare e te lypin apo te bejne si te semure...Personi ne shkrim e ka gjetur e nje menyre te mbijetoje pa pare por nuk besoj me asgje se kjo esht e vertete...
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Mesazh nga Anakonda Sun 1 Apr 2012 - 1:15

shkrim interesant,dhe i pabesueshem sepse ne ditet e sotem ka njere qe po se paten 10mij lekeshin nuk dalin fare ose qajnje,me vjen keq per te dhe shpresoj qe fati ndonje dite ti bu=zeqeshe te shkretit
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mesazh nga Sponsored content

Sponsored content

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi