A eshte ende e veshtire te jesh femer ?
3 posters
Faqja 1 e 1
A eshte ende e veshtire te jesh femer ?
Ne kohet e sotme ka nje perparim te madh ne aspektin e barazise midis femerave dhe meshkujve.
Por ne shume raste punedhenesit nuk do te preferonin te punesonin nje femer per shkak te mungeses se saj ne pune per disa muaj psh: gjate lindjes se femijes etj, etj .
A nuk i bie qe ne kete rast te jete nje diskriminim ndaj femres?
Para se te filloja pune bera ne fillim nje takim pune ku me pyeten per shume gjera, por pyetjet e para ishin keto:
- A jeni e lire ne cdo moment gjate dites?
- A jeni e fejuar, e lire, e martuar?
- A keni femje?
- A keni ne projekt te beni femije tani afer ?
Dmth me qarte, per nje punedhenes "projekti femije" = ulje e te ardhurave potenciale.
Mgjt une mora nje shembull por kjo teme eshte bere per tu shqyrtuar nga ju, ne aspektet e pergjithshme ne jeten e nje femre.
Do desha te dija nese femrat e ketij forumi kane patur impresionin se gjate gjithe rruges se jetes se tyre jane ndjere te vuajtura ne nje menyre apo nje tjeter, e te qenit femer dhe jo nje mashkull.
Ndihemi ndonjehere se pergjithesisht (globalisht) kemi pershtypjen se ekziston nje tendence drejt barazise, ne me shume raste, ka nje renie?
Por ne shume raste punedhenesit nuk do te preferonin te punesonin nje femer per shkak te mungeses se saj ne pune per disa muaj psh: gjate lindjes se femijes etj, etj .
A nuk i bie qe ne kete rast te jete nje diskriminim ndaj femres?
Para se te filloja pune bera ne fillim nje takim pune ku me pyeten per shume gjera, por pyetjet e para ishin keto:
- A jeni e lire ne cdo moment gjate dites?
- A jeni e fejuar, e lire, e martuar?
- A keni femje?
- A keni ne projekt te beni femije tani afer ?
Dmth me qarte, per nje punedhenes "projekti femije" = ulje e te ardhurave potenciale.
Mgjt une mora nje shembull por kjo teme eshte bere per tu shqyrtuar nga ju, ne aspektet e pergjithshme ne jeten e nje femre.
Do desha te dija nese femrat e ketij forumi kane patur impresionin se gjate gjithe rruges se jetes se tyre jane ndjere te vuajtura ne nje menyre apo nje tjeter, e te qenit femer dhe jo nje mashkull.
Ndihemi ndonjehere se pergjithesisht (globalisht) kemi pershtypjen se ekziston nje tendence drejt barazise, ne me shume raste, ka nje renie?
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: A eshte ende e veshtire te jesh femer ?
me sa i shoh une femrat ne kte dit qe ka ardhur them se te veshtire e kane, flet vet realiteti i kohes femra qe po ju vritet e ardhmja nga kjo bote e degjeneruar e mizore
Tonii- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5860
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/12/2009
Re: A eshte ende e veshtire te jesh femer ?
Sic ke me te,pasi te jesh femer do te thote te perballosh veshtiresite qe te ofron jeta,e te vdegjosh meshkujt tek te dhunojne dhe te ofendojne.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Vendet ku eshte mire te jesh femer
» A është më mirë të jesh i arsimuar dhe i paditur apo të jesh i ditur dhe i paarsimuar?
» Sa veshtire eshte te thuash ME FAL?
» A eshte nder te jesh apo te mos jesh e virgjer?
» Çdo gje eshte e veshtire para se te behet e leht...
» A është më mirë të jesh i arsimuar dhe i paditur apo të jesh i ditur dhe i paarsimuar?
» Sa veshtire eshte te thuash ME FAL?
» A eshte nder te jesh apo te mos jesh e virgjer?
» Çdo gje eshte e veshtire para se te behet e leht...
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi