Hani çokollatë dhe humbni peshë!
+9
Anakonda
Leo_uk
Maksi
Klio
EpiKada
Katniss
Emona
Ariel
Aяtємιѕα
13 posters
Faqja 1 e 1
Hani çokollatë dhe humbni peshë!
[You must be registered and logged in to see this image.]Lajme Shqip-E konsiderojnë si ‘kënaqësi të gabuar’, mirëpo çokollata ndihmon në humbjen e peshës dhe përmirëson shëndetin, thonë ekspertët pranë Universitetit Victoria në Australi.
Ata e kanë publikuar librin “Dieta me çokollatë: Si ta hani çokollatën dhe të ndjeheni mirë”, në mënyrë që të shuajnë njëherë e përgjithmonë mitet e gabuara rreth çokollatës.
“Kemi dashur t’u tregojmë atyre që nuk mund t’i shmangen asaj që nuk duhet të ndjehen fajtorë derisa e hanë”, ka thënë njëri nga autorët.
Mirëpo, për humbje të peshës dhe disponim të mirë nuk mjafton konsumimi i çfarëdolloj çokollate. Ajo duhet të jetë kualitative, çokollatë e zezë- sa më zezë aq më e mirë. Kuptohet, duhet ta konsumoni në sasi të kufizuar!
“Zgjidhni çokollatën e cila përmban 75 ose 85 për qind kakao. Çokollata e zezë kualitative përmban antioksidues, të cilët e shpejtojnë djegien e yndyrave dhe zvogëlojnë apetitin”, shtojnë autorët.
Sipas tyre, çokollata e zezë kualitative përmban dyfish më shumë antioksidues sesa vera. Kakao, përbërësi kryesor i çokollatës, është i pasur me teobromin, që rrit stimulimin muskulor dhe energjinë, zgjeron enët e gjakut dhe ul shtypjen e gjakut.
Kakao, po ashtu, zvogëlon nivelin e kolesterolit në gjak, ngadalëson goditjen në tru dhe zvogëlon rrezikun për sëmundje kardiovaskulare. Ndërsa substancat kimike të pranishme në të, i ndihmojnë organizmit për disponim të mirë
Ata e kanë publikuar librin “Dieta me çokollatë: Si ta hani çokollatën dhe të ndjeheni mirë”, në mënyrë që të shuajnë njëherë e përgjithmonë mitet e gabuara rreth çokollatës.
“Kemi dashur t’u tregojmë atyre që nuk mund t’i shmangen asaj që nuk duhet të ndjehen fajtorë derisa e hanë”, ka thënë njëri nga autorët.
Mirëpo, për humbje të peshës dhe disponim të mirë nuk mjafton konsumimi i çfarëdolloj çokollate. Ajo duhet të jetë kualitative, çokollatë e zezë- sa më zezë aq më e mirë. Kuptohet, duhet ta konsumoni në sasi të kufizuar!
“Zgjidhni çokollatën e cila përmban 75 ose 85 për qind kakao. Çokollata e zezë kualitative përmban antioksidues, të cilët e shpejtojnë djegien e yndyrave dhe zvogëlojnë apetitin”, shtojnë autorët.
Sipas tyre, çokollata e zezë kualitative përmban dyfish më shumë antioksidues sesa vera. Kakao, përbërësi kryesor i çokollatës, është i pasur me teobromin, që rrit stimulimin muskulor dhe energjinë, zgjeron enët e gjakut dhe ul shtypjen e gjakut.
Kakao, po ashtu, zvogëlon nivelin e kolesterolit në gjak, ngadalëson goditjen në tru dhe zvogëlon rrezikun për sëmundje kardiovaskulare. Ndërsa substancat kimike të pranishme në të, i ndihmojnë organizmit për disponim të mirë
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Hani çokollatë dhe humbni peshë!
vec kte se besoj...
Kot nuk thone qe cokollata hahet per 3 min..ama do 3 vjet te largohet nga trupi...
me honger cokollata shkoj 100 kg...
Kot nuk thone qe cokollata hahet per 3 min..ama do 3 vjet te largohet nga trupi...
me honger cokollata shkoj 100 kg...
Po fillova te ha s'me zon dera ... :[LoL]:
Ashtu kshtu si Perdor Cokolladat.
Ashtu kshtu si Perdor Cokolladat.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
E di qe cokollata e zeze, ajo qe ka perqidje te larte te kakaos , eshte e shendetshme.Kete e besoj, sepse kakaoja nuk eshte bime qe ka mbire kot, per te prodhuar cokollatat qe trashin njerezimin :P , por, nje bime e cila me perdorim te drejte, nuk ben dem, por sjell shperblim.
Sinqerisht , jam adhuruese e cokollates, dhe sme ben aspak keq. Urrej te kufizohenm ne llojin e ushqimit qe ha,nese me pelqen dicka , do e ha, pa dallim se sa kalori ka.Ne sasine po, kam kontroll.
Pastaj s'jemi tipa qe hame, dhe s'levizim.
Sinqerisht , jam adhuruese e cokollates, dhe sme ben aspak keq. Urrej te kufizohenm ne llojin e ushqimit qe ha,nese me pelqen dicka , do e ha, pa dallim se sa kalori ka.Ne sasine po, kam kontroll.
Katniss- Princeshë
- Postime : 11002
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/02/2011
Hobi : Computer Science
Calliope shkruajti:E di qe cokollata e zeze, ajo qe ka perqidje te larte te kakaos , eshte e shendetshme.Kete e besoj, sepse kakaoja nuk eshte bime qe ka mbire kot, per te prodhuar cokollatat qe trashin njerezimin :P , por, nje bime e cila me perdorim te drejte, nuk ben dem, por sjell shperblim.
:) Jam shume dakort me Postimin tend Calliope dhe eshte shume e vertete.
Dhe une jam adhuruese e çokollates sidomos ajo e Zvicres !!!
Pikerisht te hash cfare te do zemra, pa u stresuar dhe te dish dhe limitet :)
EpiKada- Princeshë
- Vendbanimi : Cteduhetty
Postime : 5045
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/10/2010
Hobi : Kelion
YYyyyyyyyyyyyyyyyyy une ha shum cokollata dhe jam 49 kile me rroba te lagme[You must be registered and logged in to see this image.]
Sinqerisht i ha shum cokollatat dhe nuk jam e shendoshe aspak.Une mendoj se kjo ka te beje me organizmin e njeriut si e pranon cokollaten.
Sinqerisht i ha shum cokollatat dhe nuk jam e shendoshe aspak.Une mendoj se kjo ka te beje me organizmin e njeriut si e pranon cokollaten.
Klio- Princeshë
- Vendbanimi : Pran yjeve..
Postime : 4283
Gjinia :
Anëtarësuar : 18/09/2011
Mosha : 30
Hobi : NOTI&MUZIKA
Kush i ha cokollatat ktu? Na thoni ju lutem qe ta dime na kurseni parat me lule e kafe... [You must be registered and logged in to see this image.]
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
hahahahahahahahah lulet dhe kafet jan plus[You must be registered and logged in to see this image.]
Klio- Princeshë
Gjinia :
EpiKada shkruajti:Calliope shkruajti:E di qe cokollata e zeze, ajo qe ka perqidje te larte te kakaos , eshte e shendetshme.Kete e besoj, sepse kakaoja nuk eshte bime qe ka mbire kot, per te prodhuar cokollatat qe trashin njerezimin , por, nje bime e cila me perdorim te drejte, nuk ben dem, por sjell shperblim.
Jam shume dakort me Postimin tend Calliope dhe eshte shume e vertete.
Pikerisht te hash cfare te do zemra, pa u stresuar dhe te dish dhe limitet
Ah cokollatat zviceriane, belge,austriake ....
Cokollata eshte si afrodizijak per mua
Katniss- Princeshë
Gjinia :
Klio ti me duket se ke shkruajtur qe i ha shume cokollatat, po qenke e vogel ti, do te blej nje cokollate xhaxhi ty me qumesht se ato te tjerat e kane masen e sheqerit te larte, do na shkallosh nga mende e kokes.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
Calliope shkruajti:EpiKada shkruajti:Calliope shkruajti:E di qe cokollata e zeze, ajo qe ka perqidje te larte te kakaos , eshte e shendetshme.Kete e besoj, sepse kakaoja nuk eshte bime qe ka mbire kot, per te prodhuar cokollatat qe trashin njerezimin :P , por, nje bime e cila me perdorim te drejte, nuk ben dem, por sjell shperblim.
:) Jam shume dakort me Postimin tend Calliope dhe eshte shume e vertete.
Pikerisht te hash cfare te do zemra, pa u stresuar dhe te dish dhe limitet :)
Ah cokollatat zviceriane, belge,austriake .... [You must be registered and logged in to see this image.]
Cokollata eshte si afrodizijak per mua :D
Po kto anglezet i hani? [You must be registered and logged in to see this image.]
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
Leo_uk shkruajti:Klio ti me duket se ke shkruajtur qe i ha shume cokollatat, po qenke e vogel ti, do te blej nje cokollate xhaxhi ty me qumesht se ato te tjerat e kane masen e sheqerit te larte, do na shkallosh nga mende e kokes.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Klio- Princeshë
Gjinia :
:[LoL]:
Po, Nestle, Sneakers....
Katniss- Princeshë
Gjinia :
Calliope shkruajti:
Po, Nestle, Sneakers....
Pskemi shance... [You must be registered and logged in to see this image.]
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
Une dhe kur ha nganjehere vetem Toblerone dhe cokollate te bardhe me lajthi nga ato zviceranet...ato jane te mira
mi derguan dhe qe nga shqiperia :D chocolatete :D ahahhah
Sa bukur eshte kur te mendon dikush dhe te dergojne chocolate
ALBENI DHE MARS.....na shuajten mallin e Shqiperise :'(
Sa bukur eshte kur te mendon dikush dhe te dergojne chocolate
ALBENI DHE MARS.....na shuajten mallin e Shqiperise :'(
EpiKada- Princeshë
- Vendbanimi : Cteduhetty
Postime : 5045
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/10/2010
Hobi : Kelion
pse sthu ti,ti he gjithe diten cokollata.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Nuk me pelqejne cokot.....rralle shuuume mund te ha ..me pelqejne vetem Belgian Sea Shells
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
C'fare cokollate thuhet mor aman.
Shpresoj ne ate farmacine qe u peshova peshorja te kete qene gabim[You must be registered and logged in to see this image.]
88 kg bobo
74 kilogram kam pas qene,edhe degjoj qe me thojne
Kujdes kg ore ,por mendoja qe ia fusin kot[You must be registered and logged in to see this image.]
Shpresoj ne ate farmacine qe u peshova peshorja te kete qene gabim[You must be registered and logged in to see this image.]
88 kg bobo
74 kilogram kam pas qene,edhe degjoj qe me thojne
Kujdes kg ore ,por mendoja qe ia fusin kot[You must be registered and logged in to see this image.]
bobi 10- WebMaster
- Postime : 12756
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/09/2010
bobi 10 shkruajti:
Keshtu me thoje mua ti..shume shpesh ne fillim..[You must be registered and logged in to see this image.]
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Eямєℓiиdå shkruajti:bobi 10 shkruajti:
Keshtu me thoje mua ti..shume shpesh ne fillim..[You must be registered and logged in to see this image.]
Tashme s'ta kam friken[You must be registered and logged in to see this image.]
bobi 10- WebMaster
- Postime : 12756
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/09/2010
Sa kam lexuer une cokollata eshten mire per trurin ta zhvillon sa per kilot ?????
era85- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Zürich
Postime : 594
Anëtarësuar : 17/02/2012
Hobi : Me Pelqen ta Jetoj Jeten ashtu si me vin, Kam Luftu per GJerat qe i kam dash Nderi Dhe Respekti , Dy Nga Vlerat Kryesore Ne Jete , Asgje me SHum Ja Lem Kohe GJerat Tjera
jo mos konsumoni shum cokollata pasi cokollata ka sheqer idustrial i cili eshte armiku nr 1 i njeriut, njerzit qe konsumojne shume embelsira pasojat do ti ndjejn me pas gjat viteve ne vazhdim e sidomos personat te cilet kan pun jo fizike por pun ne zyra etj dhe konsumojne shume embelsira jane me te rrezikuarit nga sheqeri i tepert ne organizmin e tyre, sheqeri madje eshte dhe faktor plakje
Tonii- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5860
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/12/2009
ahhaahaahah cfare nuk po nxjerrin keto kohet e fundit.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Qeshni dhe humbni peshë
» Perimet qe ndihmojne te humbni peshe
» Pastrohuni dhe humbni peshe me portokallet
» Ha çokollatë ... dhe do mbetesh i dobët